Benefits of BCAA supplements

6 gezondheidsvoordelen van het aanvullen van BCAA-inname

                Vertakte aminozuren uitgelegd (BCAA)


Vertakte aminozuren van Vitaminfood hebben enorme voordelen, waarvan sommige hieronder worden uitgelegd. Koop uw BCAA-supplementen met korting en ervaar de voordelen zo snel mogelijk. Een gezonde dosis veganistisch eiwit, veganistische supplementen en andere sportsupplementen liggen voor het oprapen in de pro-serie sectie. Dit is een speciale editie voor de pro's.


Wat zijn vertakte aminozuren?


Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten in het lichaam. Het zijn er in totaal 20, gegroepeerd in twee – essentiële aminozuren en niet-essentiële (gebaseerd op het vermogen van het lichaam om ze te synthetiseren).

De essentiële aminozuren kunnen niet in het lichaam worden gesynthetiseerd, daarom is het noodzakelijk om ze in uw dieet te hebben. Vertakte aminozuren behoren tot deze groep van essentiële aminozuren en zijn slechts 3 – leucine, valine en isoleucine. Alle drie zijn nuttig bij het opbouwen van cellulaire structuren, signalering en transport binnen de verschillende fysiologische processen van het lichaam. Leucine in het bijzonder is het belangrijkste aminozuur in het lichaam dat nodig is in verschillende processen van eiwitvorming.


Wanneer BCAA-supplementen nemen


Tijdens training, vooral training met hoge intensiteit, strekken en scheuren van de spieren. Deze spieren moeten worden herbouwd en dit proces van scheuren en herbouwen veroorzaakt spierverlenging en -groei. Tijdens het herstel van deze spieren kan het hebben van direct beschikbare voedingsstoffen de resultaten verbeteren. De inname van BCAA moet dus rond uw trainingssessie worden getimed. Verschillende experts uit de industrie raden aan om je eiwitshakes en BCAA-supplementen binnen 1 uur na je trainingssessie in te nemen.

Binnen dit tijdsbestek wordt het lichaam sterk gestimuleerd om meer eiwitten aan te maken terwijl het probeert de gescheurde spieren te herstellen. Vandaar maximale opname en benutting van de aminozuren.


Voordelen van het aanvullen van BCAA


Het feit dat u traint, betekent dat het lichaam meer vertakte keten aminozuren nodig heeft dan normaal. Voor sommigen is het misschien oké om deze extra hoeveelheid uit je eten te halen, maar voor de meesten is het een uitdaging. Om te voorkomen dat de efficiëntie van uw eiwitsyntheseproces wordt verminderd en ook om de bijwerkingen van onvoldoende BCAA te voorkomen, is het verstandig om supplementen te overwegen.

Daarnaast is bewezen dat BCAA-supplementen meer voordelen hebben voor bodybuilders en iedereen die intensief traint. Deze omvatten:


Verhoogt spiergroei


Een onderzoeksevaluatie uit 2017 meldde dat proefpersonen die BCAA-supplementen kregen tot 22% meer spiermassagroei registreerden dan proefpersonen die een placebo kregen. In combinatie met eiwitisolaat zoals erwteneiwitisolaat, namen de resultaten verder toe en werd een toename van 44% in spiergroei geregistreerd.

Dit wordt uitgelegd dat het lichaam werd gestimuleerd om meer eiwitblokken te produceren en alle grondstoffen had op het moment van de hoogste stimulatie. Vitaminfood BCAA-supplementen kunnen een letterlijke game changer zijn voor bodybuilders over de hele wereld. Stel je voor dat je bijna 50% meer spiergroei krijgt, het klinkt alsof je eindelijk wordt betaald wat je waard bent. Op dat moment is een goede investering van tijd en energie slechts 5 – 8 gram BCAA.


Voorkomt spierafbraak


Vertakte keten aminozuren zijn goed voor 35% van de essentiële aminozuren en ongeveer 40% van de behoefte aan aminozuren. Het hebben van een gezonde hoeveelheid BCAA's garandeert bijna een evenwicht tussen eiwitafbraak en eiwitsynthese, wat een nooit eindigend proces is. Voor intensieve training en veroudering is suppletie nog meer nodig. Een wetenschappelijke review uit 2017 bevestigt deze bewering dat BCAA-supplementen helpen om een gezonde spiermassa te behouden.

Bij het sporten wordt er veel meer eiwit afgebroken en is er veel meer nodig om de spieren te herstellen en te laten groeien. Bij veroudering wordt het vermogen van het lichaam om voedingsstoffen op te nemen sterk verminderd en de afbraak van eiwitten gaat voortdurend door, dus een boost van BCAA helpt er ook voor te zorgen dat de spierafbraak de synthese en het herstel niet overschrijdt.


Helpt spierpijn na het sporten te verminderen


Om deze reden hebben sommigen BCAA zelfs beschreven als de magische charme in sportvoeding. Een onderdeel waarmee je elke dag kunt komen opdagen en de gewichten kunt heffen alsof je er de vorige dag niet was.

Vertakte aminozuren helpen de spierpijn aanzienlijk te verminderen die wordt gevoeld na de trainingssessies. Vertraagde spierpijn wordt ongeveer 12-24 uur na de training gevoeld en kan tot 72 uur aanhouden. Iedereen die naar de sportschool is geweest, weet dat dit een tol eist van je psyche om te trainen en te sporten. Het breekt je consistentiestreak en weegt zwaar op je geest.

Vitaminfood BCAA-supplementen helpen echter om deze spierpijn te verminderen die u elke dag in de sportschool kunt tegenkomen.

Werkingswijze van BCAA:

Vermindert de eiwitafbraak tijdens oefeningen, waardoor spieren niet zo zwaar worden beschadigd.
Verlaagt niveaus van creatine kinasen; kinasen zijn enzymen die stoffen afbreken, waarbij deze in het bijzonder creatine afbreekt, een essentieel onderdeel van eiwitblokken in spieren en weefsels. Dit geeft spier-da aanmagiër.


4. Vermindert inspanningsmoeheid

Door inspanning veroorzaakte vermoeidheid varieert afhankelijk van de duur van de trainingssessie, het intensiteitsniveau van de oefening en andere omgevingsfactoren.

BCAA-suppletie helpt om de niveaus van tryptofaan in het lichaam te herstellen. Het tryptofaan wordt vervolgens opgenomen door de hersencellen en gebruikt bij de productie van een hormoon genaamd serotonine.

Serotonine is een ontspannend hormoon dat vermoeidheid veroorzaakt. Kwaliteitsslaap is de sleutel tot het omgaan met vermoeidheid. Serotonine helpt je de vermoeidheid weg te slapen en de volgende dag fris wakker te worden. Het verbetert ook je humeur terwijl je je klaarmaakt voor een nieuwe dag.

BCAA kan je helpen fris naar je werk te gaan, zelfs na een avondje in de sportschool.

5. Beheer van leverziekten
Leverziekten zoals levercirrose veroorzaken hepatische encefalopathie, wat op zijn beurt leidt tot geleidelijk verlies van hersenfunctie in gevorderde stadia. Samen met bepaalde suikers en antibiotica voor de behandeling van hepatische encefalopathie, kunnen BCAA-supplementen worden gebruikt om de effecten van de progressie te helpen reguleren en vertragen.


6. Helpt om meer vet te verbranden

Van een combinatie van glutamine en leucine is aangetoond dat het de vetafbraak bevordert, waardoor het een ideale toevoeging is aan uw programma voor gewichtsverlies. Voor gewichtsverlies verhoogt BCAA ook uw verzadigingsgraad vanwege een eiwitrijk dieet dat uw hunkering naar calorieën vermindert. Het mooie van dit alles is dat vetverlies optreedt terwijl er spiermassa wordt gewonnen naarmate er meer spieren groeien.Vitaminfood produceert BCAA-supplementen van hoge kwaliteit om u te helpen op uw fitnessreis. Er zijn veel voordelen te halen uit suppletie, aangezien voeding alleen onvoldoende kan zijn om van deze essentiële aminozuren te voorzien. Bestel uw BCAA-supplementen en laat ze zo snel mogelijk bezorgen wanneer het u uitkomt.

 

REFERENCES:

  1. https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-bcaa#TOC_TITLE_HDR_7
  2. https://www.menshealth.com/uk/nutrition/a26303726/bcaa-benefits-complete-guide
  3. https://www.cbc.ca/life/wellness/bcaa-supplements-helpful-or-hype-experts-sound-in-on-the-popular-fitness-product-1.5340233
  4. https://www.nature.com/articles/s41586-019-1503-x
  5. https://www.maximuscle.com/nutrition/ingredients/branched-chain-amino-acids/BCAA-Benefits-Side-Effects/
  6. https://www.insider.com/bcaa
  7. https://www.womenshealthmag.com/food/a19982633/bcaa-benefits
  8.  

 

Reactie plaatsen