GMO-vrije shakes

GMO-vrije shakes

Wil je een gezonde shake drinken, zonder genetisch gemodificeerde ingrediënten? Dan zit je goed bij Vitaminfood! Onze shakes zijn namelijk allemaal GMO vrij, wat inhoudt dat ze helemaal natuurlijk zijn en er dus geen gentechnologie is toegepast. Daarnaast bevatten onze shakes ook geen ingrediënten van dierlijke oorsprong. Je kunt onze shakes dus met een gerust hart drinken én vriendelijk zijn voor mens, dier en milieu!


Onze GMO-vrije shakes bevatten 27 soorten vitamines en proteïnen, gezonde koolhydraten, onverzadigde vetten en andere voedingsstoffen. Meer dan genoeg dus om je dag vol energie door te komen! Onze GMO-vrije shakes zijn echte maaltijdvervangers die je in een paar seconden bereikt. Ideaal dus als je een keer geen tijd hebt om uitgebreid te ontbijten, lunchen of dineren, maar wel alle nodige voedingsstoffen wilt binnenkrijgen. Je bereidt een GMO-vrije shake in no time: voeg wat soja-, haver-, amandel-, kokosmelk of eventueel water toe aan één of meerdere schepjes Vitaminfood en je shake is klaar!


Wat is GMO?

GMO staat voor ‘genetically modified organism’ en wordt in Nederland ook wel GGO (genetisch gemanipuleerd organisme) genoemd. De exacte betekenis? Met genetische modificatie worden de eigenschappen van planten, bacteriën of gisten veranderd. Zo krijgen organismes sneller nuttige eigenschappen; het kost minder tijd dan veredelingstechnieken als selectie en kruisen. Wanneer er gesproken wordt over nuttige eigenschappen, kun je bijvoorbeeld denken aan planten die bestand zijn tegen insectenbestrijdingsmiddelen en onkruidverdelgers.

Wij vinden het belangrijk dat onze shakes GMO-vrij zijn om verschillende redenen. Zo zijn de effecten op mens en milieu van genetische modificatie nog niet goed onderzocht en is het de vraag of genetische modificatie niet de integriteit van de natuur aantast. Wij vinden het belangrijk om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarom is de shake die jij drinkt, goed voor mens, dier én milieu.

De inhoud van onze GMO-vrije shakes

Onze shakes zijn niet alleen GMO-vrij, maar ook volledig natuurlijk. Dat betekent dat er geen toegevoegde of verborgen suikers of synthetische kleurstoffen in onze shakes zitten. Of je nu een lekkere chocolade shake of vanille shake drinkt; ze zijn allemaal natuurlijk én ze zitten boordevol goede voedingsstoffen. Zo zit er in al onze shakes vitamine B12, wat nodig is voor de aanmaak van rode bloedcellen. Ook bevatten onze GMO-vrijeshakes vitamine D3, wat de calcium- en fosforgehalten in je bloed verhoogt en goed is voor de opname van calcium in de botten.

Naast vitamine B12 en D3 bevatten al onze GMO-vrije shakes onder andere ook vitamine B2, B6, B12, D3, B1 en K. Ook bevatten onze shakes verschillende mineralen als kaliumcitraat, calciumcarbonaat en natriumfosfaat.
Wil je graag de exacte inhoud van onze shakes weten? Check de ingrediënten, voedingswaarden, vitamines en mineralen dan op onze FAQ-pagina onder het kopje ‘Waaruit bestaat Vitaminfood?’.


De smaak van onze GMO-vrije shakes

Vitaminfood is dus goed voor mens, dier en milieu. De shakes bevatten veel gezonde voedingsstoffen, waarmee jij vol energie de dag doorkomt. Maar hoe zit het met de smaak van deze gezonde shakes? Zijn de GMO-vrije shakes van Vitaminfood eigenlijk wel een beetje lekker?

Zeker! Onze shakes mogen dan wel volledig natuurlijk zijn en geen kunstmatige suikers bevatten, dat betekent niet dat ze smakeloos zijn. Onze shakes hebben namelijk de smaak van een lichtzoete milkshake; lekkere smaken waar veel mensen telkens weer door verrast worden. Hoe deze lekkere smaken tot stand komen? Aan onze shakes zijn stevia (een natuurlijke zoetstof) en natuurlijke aroma’s toegevoegd. Zo weten we zeker dat onze GMO-vrije shakes niet alleen gezond, maar ook lekker zijn!


GMO-vrije shakes: razendsnel bereid

Onze GMO-vrije shakes hebben nog een ander groot voordeel: ze zijn bijzonder snel klaar te maken. Wel zo fijn, als je in je drukke planning een keer geen tijd hebt om je eten klaar te maken. Onze shakes zijn complete maaltijdvervangers die je in slechts een paar seconden klaarmaakt. Zo houd jij genoeg tijd over om ook nog andere leuke dingen te doen!

Met onze shakes bepaal je zelf hoeveel calorieën je wilt binnenkrijgen. Een half schepje Vitaminfood staat namelijk gelijk aan 100 kcal. Dit wetende, kun je gemakkelijk zelf bepalen hoeveel calorieën je tot je neemt en hoeveel je nodig hebt om jouw doelen te behalen.


Service van Vitaminfood

Wij laten graag zien dat goed eten niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Met onze GMO-vrije shakes krijg je alle nodige voedingsstoffen binnen, zonder dat je daar veel aandacht of tijd aan hoeft te besteden. Fijn toch?

Als je jouw favoriete smaak gevonden hebt, kun je Vitaminfood makkelijk en snel online bij ons bestellen. In Nederland wordt jouw product dan in de meeste gevallen al de dag erna bezorgd. Ook in het buitenland kun je onze GMO-vrije shakes bestellen; je zult dan alleen iets langer moeten wachten op de levering. Als je bij ons voor meer dan € 50,- bestelt, profiteer je bovendien van gratis verzending!

Mocht je vragen hebben over onze GMO-vrije shakes of onze service, dan raden we je aan eens te kijken op onze FAQ-pagina. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. We staan graag voor je klaar!