6 verrassende gezondheidsvoordelen van vitamine E

6 verrassende gezondheidsvoordelen van vitamine E

Natuurlijk in minstens 8 verschillende vormen, deze vitamine is een geweldige antioxidant. Deze vitamine wordt ook wel tocoferol genoemd, maar de meest voorkomende naam is vitamine E. Tocoferol is generiek voor de 8 verschillende vormen van zijn natuurlijk voorkomen, aangezien het allemaal verschillende verbindingen zijn, maar tot dezelfde groep behoren en alleen verschillen in een specifieke keten of zijde. ketting.

Vitamine E is een andere gemarginaliseerde vitamine. Natuurlijk niet van Vitaminfood, onze geselecteerde maaltijdvervangende producten zijn onpartijdig als het gaat om vitamine- en mineralenopname. Vitaminfood levert genoeg van alles wat je lichaam nodig heeft. Maar eerder door bloggers en gezondheidsbeïnvloeders...Vitamine E wordt, net als vitamine K, niet zo vaak genoemd, maar het is een essentiële antioxidant naast vele andere functies die het in het lichaam vervult.

Het is in vet oplosbaar en wordt in de dunne darm opgenomen, gebonden aan vetdragermoleculen. Het wordt in het lichaam opgeslagen in vetreserves en in de lever. Dit helpt bij het opvangen van korte tot middellange voedingstekorten. Van alle vele verschillende vormen wordt alleen de alfa-tocoferolvorm in het lichaam gebruikt.

Enkele voordelen van het opnemen van voldoende vitamine E in het dieet zijn:


Antioxiderende eigenschappen


Tocoferol is een ester en is heterocyclisch met de fenolische OH-groep. Deze OH-groep is het oxidatiedeel van de verbinding en is degene die aanleiding geeft tot en het vermogen om deze basisrol te vervullen. De belangrijkste rol van vitamine E is het opsporen van vrije radicalen, reactieve zuurstof- en stikstofsoorten en deze te oxideren tot stabiele atomen en verbindingen.

Door ze te oxideren, breekt het de keten die geleidelijk resulteert in vrije radicalen die uiteindelijk leiden tot een opbouw van oxidatieve stress. Door oxidatieve stress te voorkomen, worden ook andere ziekten, met name chronische ziekten zoals kanker en hartcomplicaties die sterk verband houden met oxidatieve stress, op afstand gehouden.

Door vrije radicalen te beperken, biedt het bescherming aan het oog. Oxidatieve stress is gekoppeld aan oogaandoeningen die verband houden met defecten van de lens.

Het beschermt ook het hart tegen coronaire hartziekten en congestief hartfalen, die vaak worden veroorzaakt door de ophoping van slechte cholesterol in aderen, atherosclerose.


Huidverzorging actief


Alles wat een antioxidant is, heeft duidelijke voordelen voor de huid. Vitamine E is een super antioxidant waar de hele cosmetica-industrie bij zweert. De huid wordt beschermd door antioxidanten. Vrije radicalen veroorzaken automatisch ontstekingen en ontstekingen zijn de grootste vijand van de huid. Ontsteking is de primaire oorzaak van acne en verstoring van gladheid. Dus alles wat effectief ontstekingen tegengaat, zal de huidverzorgingsindustrie natuurlijk gek maken. Vitamine E is zo'n soort verbinding.


De voordelen voor de huid zijn onder andere:


Vitamine E heeft een krachtige ontstekingsremmende werking die huidveroudering vertraagt die zich uit in de vorm van rimpels
Het beschermt tegen de effecten van gifstoffen die voortkomen uit milieuvervuiling, zoals kankerverwekkende rook die als afval wordt uitgestoten in zeer industriële steden. Deze gifstoffen komen in direct contact met de huid en veroorzaken negatieve reacties met de huid. Vitamine E kan deze reacties remmen en de omvang van de veroorzaakte schade beheersen.


Vitamine E is ook een uitstekende vochtinbrenger en houdt de huid soepel en vochtig. Een droge huid is geneigd gemakkelijk te barsten en te splijten. Dit creëert een opening in de fysieke barrière tussen de interne en externe omgeving en stelt ons bloot aan het risico van infectie door de vrije toegang van ziekteverwekkers. Een droge, schilferige huid ziet er ook niet het mooist uit en een beetje vocht kan een grote bijdrage leveren aan het aantrekkelijker en aantrekkelijker maken ervan.


Beschermt tegen de kankerverwekkende effecten van UV-straling. UV veroorzaakt verknoping van eiwitten en degeneratie van fibroblasten. Deze twee behouden de structuur van de huid door huidcomponenten te synthetiseren.


Vitamine E heeft wondgenezende eigenschappen volgens het vermogen van de huid om volledig te herstellen in zijn oude glorie, zelfs na een blessure of een operatie die een litteken heeft veroorzaakt.


Vitamine E wordt ook redelijk door de huid opgenomen, waardoor het een onderdeel is van schoonheidsproducten. Andere voedingsstoffen die de huid ten goede komen, worden niet zo goed door de huid opgenomen als vitamine E, en dit maakt het dus meer favoriet bij de schoonheidsindustrie, waarvan de producten meestal zalven zijn om aan te brengen.


Reproductie van epitheelcellen.


Epitheelcellen vormen de membraanvoering van de zachte weefsels in het lichaam, de slijmlaag die ons ademhalingssysteem bekleedt (luchtpijp, bronchiën, bronchiolen) en het spijsverteringskanaal (slokdarm, maag en darmen).

Het vult ook de endotheelcellen van bloedvaten en zorgt ervoor dat er heel weinig materiaal hecht aan het binnenoppervlak van deze vaten. Dit zorgt voor een soepele bloedstroom en zorgt ervoor dat de vaten niet verstopt raken door aggregatie van bloedplaatjes. Het vermindert het risico op een embolie (stolsel in een vat) die onvoldoende toevoer van bloed en voedingsstoffen veroorzaakt en tot beroertes leidt.

Verbetert de immuunfunctie

Vitamine E moduleert de werking van T-cellen; een soort witte bloedcellen. Het effect van de vitamine als een van de grootste immuniteitsmodulatoren beïnvloedt de gevoeligheid van de gastheer voor infectieziekten en allergische reacties. Infecties van de luchtwegen nemen toe bij een tekort.


Het beïnvloedt de efficiëntie en integriteit van het celmembraan (voorkomt de oxidatie van de meervoudig onverzadigde vetten in de structuur van witte bloedcellen), signaaltransductie en celdeling. Het reguleert ook ontstekingen veroorzaakt door andere immuuncellen.

Patiënten met longontsteking, griep en astma zijn voorbeelden van mensen die baat zouden hebben bij suppletie die iets boven de aanbevolen dagelijkse inname ligt.


Celsignalering


Vitamine E reguleert signaaltransductie door verschillende mechanismen die van invloed zijn op hoe de betrokken enzymen werken. Het zou de bindingseigenschappen kunnen veranderen of hun translocatie naar plasmamembranen rechtstreeks kunnen beïnvloeden, waardoor de verzonden signalen en hun effect worden gecontroleerd.

Regulering van genexpressie
Vitamine E is door zijn effect op celsignalering en transductie belangrijk bij het bepalen welke signalen worden verzonden en op welke daadwerkelijk door de cellen wordt gereageerd. Dit beïnvloedt genexpressie via directe en indirecte mechanismen.

Bovendien vertraagt het veroudering, mits in voldoende hoeveelheden. Het moduleert T-cellen waarvan de ontregeling verband houdt met veroudering. Vitamine E is ook de belangrijkste in vet oplosbare antioxidant, wat betekent dat het een grote rol speelt bij het opsporen van vrije radicalen, met name de reactieve stikstofsoorten. Dit helpt de gezondheid van cellen te behouden en weefselspecifieke veroudering te vertragen.


Tekortkomingen


Gevallen van vitamine E-tekort zijn ook zeldzaam, voornamelijk vanwege de brede biologische beschikbaarheid in een reeks veelgebruikte natuurlijke voedingsmiddelen. Het kan ook zijn vanwege het feit dat het in vet oplosbaar is en dus wordt opgeslagen in reserves in het lichaam in plaats van regelmatig te worden uitgescheiden via de nieren.

Oorzaken van een tekort kunnen vetmalabsorptie en vroeggeboorte zijn.

Symptomen van een tekort zijn onder andere:

Gevoeligheid voor infectieziekten door een verzwakt immuunsysteem.
Schade aan het netvlies van het oog
Skeletale myopathie


Ataxie; verlies van controle over lichaamsbewegingen
Perifere neuropathie; beschadiging van de perifere zenuwen.
Vitaminfood geeft je al je benodigde vitamine E naast de andere vitale voedingsstoffen en vitamines. Grijp er vandaag nog een en smed de strijd van het achtervolgen van groenten of het volgen van de inname van voedingsstoffen. Dit geeft je ook de kans om een ander het Vitaminfood for life-initiatief cadeau te doen. Word gezonder met het juiste product, ontworpen om u naar uw doelen te leiden.


Referenties:

  1.   https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/vitamin-e/
  2.   https://www.oskiaskincare.com/skin-nutrition/patented-actives/vitamin-e/
  3.   https://www.healthline.com/health/vitamin-e-for-face#:~:text=Vitamin%20E%20is%20a%20nutrient,for%20skin%20health%20and%20appearance.
  4.   https://www.cosmopolitan.com/style-beauty/beauty/a27609307/vitamin-e-for-skin-benefits-products/
  5.   https://www.nowfoods.com/now/nowledge/more-about-vitamin-e

Reactie plaatsen