Een gids voor volledige voeding: gezond leven

Een gids voor volledige voeding: gezond leven

Bevat uw dieet alles wat het zou moeten bevatten?


Volledige voeding verwijst naar elk dieet dat de standaardporties van alle aanbevolen voedselsoorten biedt. Dit omvat koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen en water. Alles in de juiste verhoudingen. Voedsel staat in wisselwerking met ons lichaam en levert de essentiële voedingsstoffen die ons in staat stellen om te groeien, ons te ontwikkelen en een optimale gezondheid te behouden. Volledige voeding is de consumptie van alle essentiële voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft, in de juiste hoeveelheden, om optimaal te functioneren.


Vitaminfood en haar betrokkenheid bij het verstrekken van volledige voeding


Bij Vitaminfood is volledige voeding per definitie de kern en reden van ons bestaan; volledige voeding voor iedereen. We leven en ademen om een kwalitatief hoogstaand dieet en in de juiste hoeveelheid te bieden. De maaltijdvervangende shakes van Vitaminfood geven je 100% wat je nodig hebt.Vitaminfood is qua voedingswaarde compleet met een IFS-accreditatie (International Featured Standard).

Van nature zijn we allemaal beperkt in wat we kunnen doen en hoeveel we kunnen beïnvloeden vanwege onze mobiliteit en mono-existentie. We moeten ons allemaal specialiseren in onze verschillende keuzegebieden. Sommige gebieden zijn echter meer uitgestrekt dan andere. En onze keuze uit dergelijke sectoren is voeding; volledige voeding.

Ons team streeft ernaar een duurzame bron van goede brandstof te zijn voor ultieme productiviteit. Om de ingenieurs in staat te stellen betere constructies te bouwen en architecten betere ambachten te ontwerpen of advocaten betere zaken te presenteren.

Om de vaders in staat te stellen betere vaders te zijn en moeders betere moeders.

En om deze empowerment uit te breiden naar iedereen, ongeacht hun vermogen om een fatsoenlijke maaltijd of een qua voedingswaarde compleet dieet te betalen.

Dus wat houdt volledige voeding in?

Volledige voeding is een onderwerp waar we allemaal recht op hebben om een perfect begrip van te hebben.

Voeding is vooral gericht op: -

Cel- en lichaamsgroei

Spier- en weefselherstel

Ziektepreventie

Het bestuderen van voeding onthult wat het lichaam nodig heeft om deze primaire doelen en andere secundaire doelen te bereiken. Het onthult ook hoe het lichaam de essentiële verworven voedingsstoffen gebruikt.

De essentiële voedingsstoffen zijn onderverdeeld in zes categorieën: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen en water. Elke voedingsstof speelt een vitale rol in het lichaam en een tekort aan een van deze kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Dit is wat volledige voeding vereist:

Macronutriënten zijn koolhydraten, eiwitten en vetten.

1. Koolhydraten - suiker, zetmeel, vezels.

Koolhydraten zijn de basisenergiebron voor ons lichaam. Koolhydraten zijn de primaire energiebron van het lichaam en ze zijn essentieel voor het goed functioneren van de hersenen, het zenuwstelsel en de spieren. Ze zijn te vinden in voedingsmiddelen zoals granen, fruit, groenten en zuivelproducten.

Een studie van de Harvard School of Public Health getiteld 'The Best Diet: Quality Counts' roept op tot kwaliteitsbeoordeling. Meteen vanaf de kop is het een oproep om niet alleen de hoeveelheid calorieën te meten, maar ook de kwaliteit van die calorieën. Bent u zeker van de kwaliteit van uw calorieën of verbruikt u nul calorieën?

Koolhydraten zijn een gebied van grote gezondheidsproblemen en de reden achter verschillende chronische ziekten.

Suikers leveren bijvoorbeeld kant-en-klare energie, maar een piek resulteert in een onbalans die kan leiden tot diabetes. U kunt maximaal 25 g voor vrouwen en 36 g voor mannen aan (beide zeer actieve volwassenen) of minder dan 2% van de calorie-inname. Vitaminfood shakes bevatten 2,4g suiker/verpakking van 450g.

Zetmeel wordt net als suiker gemakkelijk afgebroken en moet in de gaten worden gehouden. Deze twee geven niet het volheidseffect, waardoor mensen worden aangemoedigd om vaak te snacken.

Maar ons doel is om een dieet aan te bieden, geen tussendoortje. We rekenen dus op vezels die goed zijn voor je darmbacteriën, diabetes onder controle en preventie, hart- en vaatziekten en een vol gevoel geven. Vitaminfood zit boordevol complexere koolhydraten en minder geraffineerde zoals suikers.


2. Eiwitten

bestaat uit 20 aminozuren.
Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam en zijn verantwoordelijk voor de groei, het herstel en het onderhoud van lichaamsweefsels. Ze zijn te vinden in voedingsmiddelen zoals vlees, gevogelte, vis, eieren, bonen en noten.

De aanbevolen dagelijkse eiwitinname is 0,8 g/kg lichaamsgewicht (volgens de National Academy of Medicine).

Erwtenproteïne-isolaat biedt de 10 essentiële in overvloed en minder van de niet-essentiële die door het lichaam worden geproduceerd.

Vooral veganisten lopen het risico een tekort te hebben vanwege de aard van een plantaardig dieet. Vitaminfood is echter ontwikkeld met veganistische en vegetarische diëten als centrale pijler, waardoor de toereikendheid ervan wordt gegarandeerd.

Vetten
Als je van vetten hoort, denk je bijna altijd aan overgewicht en verstopte bloedvaten.

Ja, het is waar dat deze twee de belangrijkste gevolgen zijn van ongecontroleerde vetinname. Vetten zijn echter van vitaal belang en daarom levert Vitaminfood 69,8g/450g waarvan verzadigd slechts 7,8g. Dit is ruim onder de maximale grens van 10% vet-calorie verhouding.

Essentieel voor het smeren van gewrichten die ontstekingen verminderen, gezonde hersenen, warmte-isolatie en hormoonproductie.

Vetten zijn essentieel voor het goed functioneren van het lichaam en spelen een cruciale rol bij celgroei, hormoonproductie en hersenfunctie. Ze zijn te vinden in voedingsmiddelen zoals vlees, zuivelproducten, noten, zaden en oliën.

Het is nog steeds belangrijk om uw vetinname nauwlettend in de gaten te houden in het totale dieet om lever-, hart- en gewichtscomplicaties te voorkomen.

Water


Water is een essentiële voedingsstof die ongeveer 60% van het lichaamsgewicht uitmaakt en is vereist voor alle lichaamsfuncties, inclusief de spijsvertering, bloedsomloop en temperatuurregeling. Het is essentieel om elke dag voldoende water te drinken om ervoor te zorgen dat het lichaam gehydrateerd blijft en goed functioneert.

Onze shaker of je favoriete zelfgemaakte Vitaminfood-shake levert natuurlijk niet de aanbevolen 2 liter, maar we dragen een deel bij en zijn voldoende voor de verterings- en assimilatieprocessen als oplosmiddel en reactant.

Micronutriënten zijn onder meer vitamines en mineralen. Zelfs in deze voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden nodig zijn, zijn sommige in aanzienlijk grotere hoeveelheden nodig dan de andere. We variëren de hoeveelheid volgens de lichamelijke vereisten.

Vitamines en mineralen

Vitaminen en mineralen zijn essentiële voedingsstoffen die het lichaam in kleine hoeveelheden nodig heeft, maar ze spelen een cruciale rol in de algehele gezondheid van het lichaam. Vitaminen zijn organische verbindingen die essentieel zijn voor het metabolisme van het lichaam en ze worden aangetroffen in voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en zuivelproducten. Mineralen zijn anorganische verbindingen die nodig zijn voor de algehele gezondheid van het lichaam en ze worden aangetroffen in voedingsmiddelen zoals vlees, zuivelproducten en groenten.

De immuniteit van het lichaam wordt sterk versterkt door vitaminen en mineralen. Mineralen spelen ook een sleutelrol bij belangrijke metabole en fysiologische processen, zoals zenuwoverdracht.

Vitaminfood zit er bomvol mee, een voorraad van 27 vitaminen en mineralen. Deze levering bevat zowel macro-elementen als sporenelementen.

We benadrukken ook die veelvoorkomende tekortkomingen zoals ijzer, jodium, vitamine D, vitamine B12, calcium en magnesium. Wij bieden voldoende hoeveelheden van deze vitaminen en mineralen om ervoor te zorgen dat u gezond blijft.

De baseline van alle activiteiten is voeding.


Verschillende voedingsmiddelen dienen verschillende doelen, meer dan alleen voeding, maar zelfs in de psychologische ruimte. Een goed voorbeeld is kamille die angst kan genezen.

Voedingsstoffen en processen betrokken bij voeding worden onder meer geanalyseerd op basis van moleculaire biologie, biochemie en genetische werking ts. Een dergelijke analyse heeft bewezen dat complete voeding een harmonieuze ontwikkeling van alle lichaamssystemen bevordert, bepaalde ziekterisico's vermindert en leidt tot algemeen welzijn van lichaam en geest.

Om volledige voeding te bereiken, is het noodzakelijk om een uitgebalanceerd dieet te volgen dat al deze essentiële voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden bevat. Een uitgebalanceerd dieet omvat een verscheidenheid aan fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten, gezonde vetten en veel water.

De voedingsrichtlijnen bevelen aan dat volwassenen een verscheidenheid aan voedzame voedingsmiddelen binnen en tussen alle voedselgroepen consumeren en de inname van toegevoegde suikers, verzadigde vetten en natrium beperken. Ze raden ook aan om minder dan 10% van de calorieën per dag te consumeren uit toegevoegde suikers en minder dan 10% van de calorieën per dag uit verzadigde vetten.

Het consumeren van een uitgebalanceerd dieet is niet alleen essentieel voor het behoud van een optimale gezondheid, maar ook voor het voorkomen van chronische ziekten. Studies hebben aangetoond dat een dieet met veel fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten het risico op hartaandoeningen, beroertes, diabetes type 2 en sommige soorten kanker kan verminderen.

Naast een uitgebalanceerd dieet is regelmatige lichaamsbeweging ook essentieel voor het behoud van een optimale gezondheid. Lichamelijke activiteit kan helpen het risico op chronische ziekten te verminderen, een gezond gewicht te behouden en het algehele welzijn te verbeteren.

Kortom, volledige voeding is de consumptie van alle essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Om volledige voeding te bereiken, is het noodzakelijk om een uitgebalanceerd dieet te volgen dat bestaat uit een verscheidenheid aan fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten, gezonde vetten en veel water. Regelmatige lichaamsbeweging is ook essentieel voor het behoud van een optimale gezondheid. Door een uitgebalanceerd dieet te volgen en regelmatig aan lichaamsbeweging te doen, kunnen individuen het risico op chronische ziekten verminderen, een gezond gewicht behouden en het algehele welzijn verbeteren.

Vitaminfood geeft je de gezonde energie om de hele dag door te komen. Als je dat schema moet doorstaan, kun je maar beter een qua voedingswaarde compleet dieet volgen. Hoe kun je anders bewijzen dat je tijd goed besteed was, tenzij je op goede brandstof zat?Volledige voeding is ons primaire doel en leidt al onze acties, dus schrijf u in om uw regelmatige voorraad volledige voeding te krijgen.

 

 

References:

  1. Vegan and vegetarian diet plans- https://health.gov/sites/default/files/2019-09/2015-2020_Dietary_Guidelines.pdf
  2. Added Sugars- https://www.heart.org/en/healthy-living/healthy-eating/eat-smart/sugar/how-much-sugar-is-too-much#:~:text=AHA%20Sugar%20Recommendation&text=Men%20should%20consume%20no%20more,32%20grams)%20of%20added%20sugar!
  3. https://nutritionj.biomedcentral.com/articles
  4. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/healthy-weight/best-diet-quality-counts/
  5. https://books.google.co.ke/books?hl=en&lr=&id=GcgLBwAAQBAJ&oi=fnd&pg=PP1&dq=complete+nutrition+guide&ots=aZE4UE1kTS&sig=HQarKYgmGpow1njcwB0jTP6E3fA&redir_esc=y#v=onepage&q=complete%20nutrition%20guide&f=false
  6. https://books.google.com/books?hl=en&lr=&id=xYjLBQAAQBAJ&oi=fnd&pg=PP1&dq=advanced+nutrition+macronutrients&ots=j-2qF61kO6&sig=srsADyIgHHYeZJJZE9g4-PS0EGg
  7. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2019/01/17/roadmap-to-a-healthy-and-sustainable-food-future/
  8. https://www.medicalnewstoday.com/articles/160774#macronutrients
  9. https://abbottfamily.com.sg/adult-learning-resource#activeageing

 

 

Reactie plaatsen