Toegevoegde suiker: de suiker die je lichaam elke keer weer afwijst

Toegevoegde suiker: de suiker die je lichaam elke keer weer afwijst

Suikers komen van nature voor of worden kunstmatig toegevoegd.


Suikers, verborgen suikers en synthetische suikers... het is allemaal rommel die hiertoe beperkt - suiker in je eten zit van nature of als toevoeging door je producent tijdens de productie.

Van nature voorkomende suikers zijn onder andere:

Fructose in fruit (vers en ingeblikt), honing,
Glucose in dadels, vijgen, granen
Lactose in melk
Maltose van zoete aardappelen, perziken en peren
Sucrose in suikerriet, wortelen en bieten
(Al deze zijn in hun onbewerkte onverwerkte vormen)

Suiker omvat over het algemeen de monosacchariden en disachariden die koolhydraten met een korte keten zijn. Anderen omvatten koolhydraten met een lange keten, bijvoorbeeld oligosacchariden zoals inuline en raffinose in sommige peulvruchten en groenten. Deze hebben een zoete smaak, maar worden meestal niet geclassificeerd als suiker.

Toegevoegde suiker is er in twee vormen.

*Eerst hebben we de natuurlijke toegevoegde suiker zoals honing.

*Ten tweede is de synthetische suiker zoals karamel.

De natuurlijke zijn de betere optie omdat ze minder verfijnd zijn. Ze zijn natuurlijk -waar- maar komen niet van nature voor in de belangrijkste ingrediënten van uw voedsel.

Ze hebben verschillende namen die hieronder verder worden besproken. Een goed voorbeeld is mout van gemoute tarwe of gerst die wordt toegevoegd aan wijnen en brood.

De smaak van Vitaminfood is goed genoeg voor ons... niet erg zoet, maar we proberen het smakelijker te maken terwijl het nog steeds gezond is.

Stevia is de zoetstof die we gebruiken.

Stevia is geen suiker maar eerder een suikervervanger. Het is een plantenextract met stevioside, een ongelooflijk zoete verbinding; 200-300 keer zoeter dan suiker. Een zoetstof met voordelen in plaats van bijwerkingen.

Stevia als bestanddeel in Vitaminfood-producten wordt apart besproken.


Is suiker belangrijk in de voeding?


Suiker is een zoetstof in diëten. Dat is de reden waarom veel voedingsbedrijven suiker toevoegen... voor smaak en aroma. Elke gemiddelde persoon zou bijna vanzelfsprekend het suikerdieet verkiezen boven de suikervrije diëten. Smaak is een geweldig verkoopargument, maar een even grote gezondheidscompromis.

Toegevoegde suiker is essentieel om de smaak van een smakelijk tussendoortje of maaltijd te versterken.

Maar zijn toegevoegde suikers belangrijk in het lichaam?

Helaas niet, waar je tong naar hunkert is niet wat het lichaam nodig heeft!

Je lichaam heeft helemaal geen behoefte aan toegevoegde suikers. Het haalt geen koolhydraten uit de toegevoegde suikers.

”Te veel suiker is niet zo zoet voor je gezondheid... Het is belangrijk om je bewust te zijn van hoeveel suiker je binnenkrijgt, omdat ons lichaam geen suiker nodig heeft om goed te functioneren. Toegevoegde suikers dragen nul voedingsstoffen bij, maar veel toegevoegde calorieën die kunnen leiden tot extra kilo's of zelfs zwaarlijvigheid, waardoor de gezondheid van het hart wordt verminderd, "dit is een rechtstreeks citaat van een toonaangevende hartonderzoeksorganisatie.

Toegevoegde suikers verlammen uiteindelijk en verminderen de efficiëntie van verschillende systemen.


Zijn er gezonde toegevoegde suikers?


Alle suikers worden op dezelfde manier door het lichaam verwerkt en het enige wat ze achterlaten zijn extra calorieën die ongezond zijn en verband houden met onder andere kanker, diabetes en hartaandoeningen.

Sommige hebben misschien minder ernstige bijwerkingen, minder calorieën of het duurt langer voordat ze u beïnvloeden, maar ze zijn waarschijnlijk niet degene die uw producenten gebruiken om die hartige smaak te krijgen. Die smaak waar je geen genoeg van lijkt te krijgen. De voedingsindustrie is zo druk geweest met het genereren van inkomsten, dat voeding niet langer een primaire zorg is.

Hoe vaak worden deze suikers dan in mijn voeding aangetroffen?


Vaker dan je zou denken.


Die voedingsetiketten eindigen op -ose en sommige houden van agavenectar. Ze zijn allemaal slechts een kleuring om je te verblinden voor de calorieën die je binnenkrijgt. Natuurlijk kunnen het natuurlijke toegevoegde suikers zijn, maar heb je die extra calorieën nodig?

Waar ze in de voedingsinformatiebladen moeten worden vermeld, kunnen veel verschillende vormen van additieven aanvullend worden gebruikt om u te misleiden. Het roept allemaal consumenten op om hun kennis over suikers te verbreden, een vermoeiende en ongelukkige zaak die moet worden gedaan.


In je vruchtensappen, brood, desserts, snoep, ijs en shakes.


Vetarme zuivelproducten en andere gezondere alternatieven zijn inderdaad beter, maar niet van het hoogste niveau. U hoeft ons niet op ons woord te geloven ... doe uw eigen feitencontrole met een paar voorbeelden en kijk hoe vaak het is.

Lijst met alternatieve namen voor toegevoegde suikers:

Vruchtensapconcentraat
Nectar van agave
Honing
Ahornsiroop
Ruwe suiker
Maïs zoetstoffen
Kristallijne fructose
Invertsuiker
Suikerriet / kegelsiroop
Fructosestroop
Al deze worden toegevoegd voor smaak, conservering, ballaststoffen, textuur, smaak en fermentatie.


DE SCHADELIJKE EFFECTEN VAN TOEGEVOEGDE SUIKERS.


Er zijn zeker meerdere onderzoeken en artikelen over dit onderwerp en dit is wat ze zeggen over toegevoegde suikers.

Gewichtstoename – je begrijpt inmiddels al dat toegevoegde suikers alleen maar extra calorieën opleveren. Deze hebben geen plaats in het lichaam en resulteren in snelle gewichtstoename en obesitas. Extra calorieën duwen echt je taille.

De meeste voedingsmiddelen met toegevoegde suikers zijn zeer verfijnd en bevatten weinig vezels, dus het eten ervan geeft niet het vullende effect. Het resultaat is dat je een drang ontwikkelt om vaak te snacken en zo meer calorieën toe te voegen.


Slechte voeding


Toegevoegde suikers zijn zeer verfijnd en dat geldt ook voor het voedsel dat ze op smaak brengen. Verfijnen betekent het verwijderen van componenten die voedzaam zijn. Het resultaat, een niet-voedzame maaltijd. Dit is zeker geen volledige voeding.

Als het een gewoonte is geworden, laat het consumeren van zeer verfijnd voedsel je een tekort aan voedingsstoffen achter.

Hartcomplicaties
Dit kan direct of indirect zijn.

Directe effecten zijn onder meer een dieet met een hoog sucrosegehalte, wat resulteert in een torenhoge stijging van zowel de systolische als de diastolische druk.

Indirecte effecten zijn onder meer suiker waardoor natrium zich ophoopt in cellen, wat vervolgens vochtonbalans en hypertensie veroorzaakt.

Suiker beïnvloedt de bloedlipideniveaus en belast het hart. Glucose-6-molecuul vermindert bijvoorbeeld de functie van de hartspier en kan uiteindelijk leiden tot hartfalen.


Verhoogde kankerrisico's


Onderliggende gezondheidsproblemen die direct verband houden met kanker, zoals obesitas, zijn direct gekoppeld aan suiker. Suiker veroorzaakt dus mogelijk niet direct de abnormale groei van kankercellen, maar veroorzaakt de aandoeningen die tot kanker leiden. Het voedt ook de kankercellen, net zoals elke andere cel van het lichaam.

Om deze indirecte koppeling en cumulatief effect te voorkomen, is het belangrijk om op je suikerspiegel te letten om de risicovolle omstandigheden te vermijden.

Verhoogde triglyceriden en diabetes.
Triglyceriden kunnen een voorbode zijn van diabetes type 2. Een stijging boven normaal laat zien dat je voedsel-naar-energiestofwisseling niet optimaal functioneert.

Dranken zijn afgezonderd als de belangrijkste bron van verhoogde triglyceriden. Onder de suikersoorten wordt fructose anders verwerkt dan andere suikers en kan leiden tot overtollige triglyceriden.


Ontsteking


Het maakt deel uit van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam tegen gifstoffen. Toegevoegde suikers kunnen dat gif zijn.

Ze leiden tot obesitas, insulineresistentie en verhoogde darmpermeabiliteit voor bacteriën en schimmels. Toegevoegde suikers produceren in combinatie met vetten in de bloedbaan ook schadelijke geavanceerde glycatie-eindproducten (AGE's).

Terwijl toegevoegde suikers het probleem veroorzaken, hebben verschillende natuurlijke suikers een ontstekingsremmend effect.

Valse high door afgifte van dopamine
Suiker veroorzaakt de afgifte van dopamine in het deel van de hersenen dat geassocieerd wordt met motivatie en beloningen - de nucleus accumbens.

Voedselverslaving - ja, het bestaat echt. Je lichaam hunkert elke keer naar meer suiker en zet een progressieve beloningscyclus op. Je raakt uiteindelijk verslaafd aan een ongezond suikerrijk dieet.

De aanbevolen dagelijkse limieten voor suikerinname:

(1 g toegevoegde suiker = 4 calorieën.)

Niet meer dan 10% van uw calorie-inname; ze zullen toch niet gebruikt worden.

0% toegevoegde suiker voor kinderen onder de 2 jaar.

100 calorieën toegevoegde suiker voor kinderen vanaf 11 jaar en de meeste vrouwen

150 calorieën toegevoegde suiker voor mannen.

Vitaminfood staat voor toegevoegde suikers.

Onze missie is om eenvoudige duurzame volledige voeding te bieden. Toegevoegde suiker speelt geen rol en daarom nemen we geen verborgen suikers, kunstmatige zoetstoffen of synthetische suikers mee.

Vitaminfood heeft absoluut geen verborgen suikers, smaakstoffen, zoetstoffen of welke andere substantie dan ook in het genre van kunstmatige suikers. Geen enkele component die uw gezondheid in gevaar zou kunnen brengen.

Stel uw account in, vernieuw uw bestelling of ontvang zelfs uw eerste pakket en ontvang uw gratis shaker.

Bestel nu.

Referenties:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5465852/
 2. https://www.ift.org/career-development/learn-about-food-science/food-facts/food-facts-food-ingredients-and-additives/sugars-a-scientific-overview
 3. http://sitn.hms.harvard.edu/flash/2015/natural-and-added-sugars-two-sides-of-the-same-coin/
 4. https://media.lanecc.edu/users/powellt/FN225OER/Carbohydrates/FN225Carbohydrates7.html
 5. https://www.self.com/story/how-different-are-naturally-occurring-sugars-really-from-added-ones
 6. https://sugar.ca/Sugar-Basics/Sources-of-Sugar.aspx
 7. https://www.heart.org/en/healthy-living/healthy-eating/eat-smart/sugar/sugar-101
 8. https://www.sugarnutritionresource.org/the-basics/sources-and-types-of-carbohydrates-and-sugar
 9. https://sugar.ca/SUGAR/media/Sugar-Main/PDFs/Uncover-the-Truth-About-Sugar-Sources-LR.pdf
 10. https://www.self.com/story/how-different-are-naturally-occurring-sugars-really-from-added-ones
 11. https://www.augustahealth.com/health-focused/4-reasons-why-too-much-sugar-increases-heart-disease-risks
 12. https://scienceblog.cancerresearchuk.org/2017/05/15/sugar-and-cancer-what-you-need-to-know/
 13. https://www.mdanderson.org/publications/focused-on-health/FOH-cancer-love-sugar.h14-1589835.html
 14. https://www.heart.org/idc/groups/ahamah-public/@wcm/@sop/@smd/documents/downloadable/ucm_425988.pdf
 15. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5174153/
 16. com/science/article/pii/S0149763418308613

Reactie plaatsen