ZIJN EIWITPOEDERSUPPLEMENTEN GOED VOOR JE GEZONDHEID?

ZIJN EIWITPOEDERSUPPLEMENTEN GOED VOOR JE GEZONDHEID?

Gezonde eiwitsupplementen, goed voor je lichaam

Eiwit is een essentieel ingrediënt voor de groei van uw lichaam. Eiwit is nodig voor spiergroei, enzymproductie en soms zelfs energieproductie tijdens uithongering. Dit zijn slechts de algemeen bekende voordelen van eiwitinname. Ze zijn echter nog niet eens het topje van de ijsberg.

Eiwitshakes en eiwitsupplementen hebben veel meer te bieden dan alleen de basisrollen. Eiwitshakes hebben bijvoorbeeld tal van voordelen voor degenen die ze consumeren. Spierherstel en groei na de training is de meest voorkomende reden voor het gebruik van eiwitsupplementen. Het gebruik van eiwitpoeders en eiwitshakes is een handige truc die helpt bij het stimuleren van de inspanningen voor lichaamsopbouw. Zonder eiwitpoedersupplementen en eiwitshakes zouden de meeste bodybuilders de winst waarmee ze online pronken niet zien.


Waarom je eiwitten moet aanvullen


Eiwitten worden voortdurend afgebroken en er worden nieuwe geproduceerd in cellen om de afgebroken eiwitten te produceren. De natuur op zich is een zelfvoorzienend ecosysteem. De inhoud gaat gewoon rond in een cyclus en kan al dan niet eindigen waar ze aanvankelijk waren.

Sommige van de aminozuren en elementen van afgebroken eiwitten kunnen worden gebruikt om de eiwitstructuur opnieuw op te bouwen. Veel ervan wordt door slijtage uit het lichaam uitgescheiden via de deamineringsroute. Dit gaat terug naar de natuur als koolstof, stikstof of hun verbindingen voor hergebruik door andere organismen.

Deze cyclus maakt suppletie noodzakelijk. Soms is wat je op je bord hebt opgestapeld genoeg. Op andere momenten is de stapel echter niet goed genoeg of krijg je veel te veel koolhydraten en minder eiwitten binnen. Als je meer van je lichaam eist dan het kan weerstaan, laat je het achter met een tekort dat zich zal uiten als een versleten lichaam; gewichtsverlies, uitgemergeld en mager. Een eiwitshake kan je helpen om esthetisch bevredigend en functioneel competent te blijven.

Er zijn echter meer voordelen aan het gebruik van eiwitsupplementen dan alleen ophopen. Het helpt bij het opbouwen van immuniteit tegen verschillende ziekten door middel van gespecialiseerde eiwitten die antilichamen worden genoemd, helpt ook bij gewichtsverlies en onderdrukking van de eetlust.

Classificatie van eiwitten op basis van hun functies.
Eiwitten vervullen verschillende rollen in het lichaam, waaronder het transport van verschillende voedingsstoffen en verbindingen in het lichaam, structurele eiwitten die nuttig zijn bij het opbouwen van de celstructuur, weefsels en organen, enzymen die verschillende reacties versnellen en reguleren, en opslageiwitten die worden gebruikt bij het creëren van reserves voor essentiële vitaminen en mineralen in het lichaam, hormonen die niet alleen reguleren hoe we ons voelen en onze aanpassing aan verschillende fysiologische veranderingen in de omgeving, maar ook verantwoordelijk zijn voor hoe we ons voelen, contractielen die zich in onze spierstructuur bevinden om passieve of actieve samentrekking te veroorzaken beweging.

Er zijn verschillende soorten eiwitten die allemaal grote voordelen bieden die specifiek zijn voor elk van deze groepen:

Collageen – een belangrijk structureel eiwit in ons lichaam, verantwoordelijk voor hoe we eruit zien.
Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam en hier bespreken we het uitgebreid en waarom het ook goed is voor je huid en botten. Collageen is goed voor een derde van alle eiwitten en 75% van de droge huid en is een zeer vitaal type eiwit voor ons lichaam.

Het is het belangrijkste structurele onderdeel van bindweefsel dat verschillende weefsels, organen en botten aan elkaar lijmt en hecht. Collageen staat zeer centraal in onze lichaamsstructuur omdat het dingen bij elkaar houdt en zo de integriteit van onze lichaamsstructuren behoudt.

Dit eiwit wordt geproduceerd uit verschillende grondstoffen, waaronder aminozuren, mineralen en vitamines en vezels. De structuur is aminozuren en een onoplosbaar vezelachtig eiwit. Vitaminfood-collageensupplementen die verkrijgbaar zijn in onze online winkel kunnen u helpen om van deze plus nog veel meer voordelen te profiteren.


Elastine


Elastine is het eiwit dat verantwoordelijk is voor het terugveren van onze huid. Als je je huid samenknijpt en dan gaat het terug naar zijn oorspronkelijke lengte, dat komt door elastine. Elastine is een speciaal eiwit dat ervoor zorgt dat de huid kan uitrekken en terugdeinzen. Zonder dat zou je erg gerimpeld zijn.

Dit eiwit is echter een doolhof voor de wereld van de wetenschap omdat het lichaam het rond de puberteit niet meer aanmaakt en waar je van overleeft totdat je sterft, is die hoeveelheid die al is geproduceerd. Er worden verschillende onderzoeken uitgevoerd naar de productie van elastine en hoe de productie ervan bij volwassenen kan worden gestimuleerd, maar het is een veld dat zich vrij langzaam ontwikkelt in vergelijking met andere huidontdekkingen.

Van vitamines en mineralen is echter bewezen dat ze synergetisch werken met elastine om je huid jong te houden en om de elastine te behouden, zodat je langzaam veroudert.

Keratine
Eiwit zit vooral op je haar en nagels.Er zijn ook supplementen voor BCAA, een klasse van aminozuren. Lees hier meer over BCAA en de voordelen ervan

GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN VITAMINFOOD PURE EIWIT ISOLAAT
Hoogwaardig eiwit

Zuiver proteïne-isolaat levert hoogwaardige proteïne die zorgt voor snelle actie na de training.Alle essentiële aminozuren

In tegenstelling tot eiwitmaaltijden zoals erwten of wei die wat am missenino zuren, Vitaminfood eiwit isolaat is ontworpen om alle essentiële aminozuren in de vereiste hoeveelheden te hebben.Verzadiging en gewichtsverlies

Een hoog eiwitgehalte draagt bij aan het grootste deel van het voedsel, waardoor u zich verzadigd en vol voelt met een lagere calorie-inname in het algemeenStimuleert spierherstel

Met pro-eiwitisolaat hebben je spieren alle eiwitten plus meer voedingsstoffen die ze nodig hebben voor een snel herstel en blijvende optimale prestaties.Pure Protein Isolate van Vitaminfood bevat nooit (verborgen) suikers of volumegevende voedingsstoffen. Meng 1 maatschep van 30 g met 200 ml water, schudden en genieten maar.Makkelijk te bereiden pro-nutriënt

Eiwitten hoeven niet urenlang onder specifieke omstandigheden te worden gekookt of gegrilld. Krijg alle eiwitten die je nodig hebt in een mum van tijd.

Hoe snel kun jij scheppen, shaken en drinken?

Dat is alle tijd die je nodig hebt.Er is geen manier om de moeite te investeren om meer te verdienen. U bent zo goed als uw investering. Vitaminfood pro-eiwitisolaat is een goede investering die geweldige lichamen bouwt.

Geniet van de voordelen van het gebruik van puur eiwitisolaat, waaronder:
Gezonde spiergroei


Het bereiken van uw dagelijkse behoefte aan eiwitinname
Het verkrijgen van alle essentiële aminozuren
Snelle actie wanneer geconsumeerd na een trainingssessie.
Vitaminfood zorgt voor uw opname van voedingsstoffen, zodat uw enige zorg is om naar de sportschool of de atletiekbaan te gaan en er zoveel mogelijk moeite voor te doen.

Bouw anders met Vitaminfood Puur eiwitisolaat.Puur eiwitisolaat: de pro-voedingsstof


Voor wie is eiwitisolaat?


Zuiver proteïne-isolaat is voor iedereen die klaar is om de resultaten op het gebied van gewichtsverlies en bodybuilding te verbeteren.Dit unieke voorgesneden eiwitisolaat van 90% is ontworpen om iedereen te helpen wiens maaltijdplan en levensstijl een hogere dan normale eiwitinname vereisen; bodybuilders, gewichtheffers, slachtoffers van spierverlies en intensieve trainers.


Vitaminfood gebruikt erwteneiwit voor de eiwitshakes


Erwtenproteïnepoeder is een supplement gemaakt van de gele spliterwt. Het is een plantaardig eiwit dat rijk is aan ijzer en aminozuren met vertakte ketens (BCAA's). Erwtenproteïnepoeder is de laatste jaren steeds populairder geworden door de groeiende populariteit van veganisme en vegetarisme.

Er zijn veel voordelen van erwtenproteïnepoeder, waaronder:

· Is een complete eiwitbron met alle 9 essentiële aminozuren.
Het is geschikt voor mensen met speciale diëten – allergeenvrij, veganistisch, glutenvrij en zuivelvrij.


Helpt net zo goed spieren op te bouwen als whey en een nog grotere spierdikte dan whey. Het bevat veel aminozuren met vertakte ketens.
Goed voor de gezondheid van het hart door de bloeddruk en het cholesterolgehalte te verlagen.


Bevordert de eetlust en helpt bij het afvallen - tegenstrijdig toch... erwten geven je een verzadigd gevoel na een stevige maaltijd.
Het ondergaat een van de minste bewerkingen voor eiwitisolatie en -concentratie. Het proces is eigenlijk mechanisch waardoor het meer voedingsstoffen vasthoudt dan andere chemisch verwerkte alternatieven.
Er zijn verschillende redenen waarom erwtenproteïnepoeder een beter alternatief is voor wheyproteïnepoeder. De meest voorkomende reden is dat ze veganist of lactose-intolerant zijn en geen wei-eiwit kunnen verdragen.

Erwtenproteïne is ook een goede optie voor mensen met een allergie voor soja of noten, omdat het hypoallergeen is. Ten slotte geven sommige mensen gewoon de voorkeur aan de smaak van erwteneiwit boven wei-eiwit.


Waarop moet je letten bij een erwtenproteïnesupplement?


Er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar erwtenproteïnepoeders in 2022, zoals:

Formulier

Erwteneiwitsupplementen zijn verkrijgbaar in een reeks producten, van 100 procent erwteneiwitpoeders tot mengsels van erwten met extra voedzame, plantaardige componenten.

Houd rekening met uw eigen gezondheidsbehoeften bij het kiezen van een poeder. Als u op zoek bent naar een hypoallergeen poeder, overweeg er dan een die volledig is gemaakt van erwteneiwit om de extra mogelijkheid te voorkomen dat u allergisch bent voor andere componenten.

Als je op zoek bent naar een volledig plantaardig eiwitpoeder, kan het combineren van erwteneiwit met andere soorten eiwitten ervoor zorgen dat alle noodzakelijke aminozuren worden geleverd, met name methionine, dat weinig erwteneiwit bevat.

vulstoffen

Als het om eiwitpoeder gaat, wil je er zeker van zijn dat je weet wat er nog meer in zit. Sommige bedrijven gebruiken vulstoffen zoals maltodextrine, die calorieën en koolhydraten toevoegen, terwijl andere meer zuivere formuleringen bieden. Lees de ingrediënten zorgvuldig door en kies er een uit die u helpt uw doelstellingen te bereiken zonder ze in de weg te staan.

Smaak

Het is cruciaal om rekening te houden met de smaak en smaak van een erwteneiwitsupplement. Misschien wilt u iets dat flauw van smaak is of een rijke chocolade- of vanillesmaak heeft. Wat je voorkeur ook is, zorg ervoor dat je de ingrediënten leest en er een zoekt die geen kunstmatige smaken of toevoegingen bevat.

Veganistische eiwitbronnen (per portie van 100g)

 • Zwarte bonen 21,6 g
 • Kikkererwten 20,3 gr
 • Groene spliterwten 23,1 g
 • Bruine bonen 22,5 g
 • Linzen 24,6 g
 • Limaboon21,5 g
 • Miso 12,8 g
 • Mungbonen 23,9 g
 • Natto 19,4 g
 • Pinda's 25,8 gr
 • Pinto bonen21,4 gr
 • Sojabonen 28,6 g
 • Tempeh 20,3 gr
 • Tofu 17,3 gr
 • Amarant 13,6 g
 • Ø Gerst 12 g
 • Brood (bruin) 11 gr
 • Brood (wit) 9 g
 • Boekweit 13.3
 • g Maïsmeel 8,8 g
 • granen 9,4 g
 • Couscous 12,7 gr
 • Haver 16,9 gr
 • Pasta (droog) 13 gr
 • Quinoa 14,1 gr
 • Rijst (bruin) 7,5 g
 • Rijst (wit) 7,5 g
 • Roggebloem 10,9 g
 • Griesmeel 12,7 g
 • spelt 14,6 g
 • Tarwemeel 12.0
 • Eikel 8,1 gr
 • Amandelen 21,2 gr
 • Paranoten 14.3
 • Cashewnoten 18,2 g Kastanjes 5 g
 • Chiazaad 15,6 g
 • Kokosvlees 3,7 g
 • Lijnzaad 18,3 g
 • ginko-noten 10,4 g
 • Hazelnoten 15 g Hummus 8 g
 • ØMacadamia noten 7,9 g
 • ecan 9,5 g
 • Pijnboompitten 13,7 gr
 • Pistachenootjes 21,1 gr
 • Pompoenpitten 18,6 gr
 • Sesamzaad 17

De pure eiwitisolaatcollectie van Vitaminfood vult de extra eiwitten aan die uw lichaam nodig heeft. Zuiver proteïne-isolaat is voor iedereen die klaar is om de resultaten op het gebied van gewichtsverlies en bodybuilding te verbeteren.

Het eiwitisolaat is ontworpen om iedereen te helpen wiens maaltijdplan en levensstijl een hogere dan normale eiwitinname vereisen; bodybuilders, gewichtheffers, slachtoffers van spierverlies en intensieve trainers.

Als uw dieet ook niet in staat is om aan uw eiwitbehoefte te voldoen, hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Vitaminfood heeft u gedekt.


Per portie van 40g krijg je:

 

 • 32g eiwit
 • 0,2 gram vet
 • 8 g BCAA

 

References:

 1.       https://madison.com/lifestyles/health-med-fit/vitamins-supplements-useless-for-most-people-expert-panel/article_41109e8d-c95c-55fc-a43b-e9141add1a84.html
 2.       https://www.supermarketperimeter.com/articles/8303-plant-based-protein-environmental-impact-a-top-concern-for-consumers
 3.       https://www.nebraskamed.com/weight-loss/do-meal-replacement-shakes-work-what-you-need-to-know
 4.       https://www.discovermagazine.com/lifestyle/20-best-pea-protein-powders-in-2022
 5.     https://plantbasednews.org/your-health/health-wellbeing/vegan-guide-getting-enough-protein/
 6.     https://www.totallyveganbuzz.com/lifestyle/brits-are-buying-less-or-no-meat-at-all/
 7.     https://www.hindustantimes.com/shop-now/health-and-beauty/best-proteins-for-weight-loss-improve-metabolism-and-digestion-curb-hunger-101656404785344.html
 8.     https://marylandreporter.com/2022/06/22/protein-powders-for-weight-loss-reviews-2022-best-protein-shake-for-losing-weight/
 9.      

Reactie plaatsen