Plantaardige spiergroei
Het hele idee van plantaardige diëten is geen nieuw concept. Plantaardige diëten zijn een populair onderwerp geworden, vooral in de fitnesswereld en de algemene gezondheidsruimte. Desalniettemin is het toch verstandig om enkele trends op dit gebied te definiëren:
Veganisme – de praktijk om zich te onthouden van alle dierlijke producten. In dit opzicht is het de gewoonte om zich te onthouden van alle diergerelateerde voedselbronnen. Veganisten eten geen vlees (rood, wit, wildvlees, bewerkt), vis, melk en zuivelproducten, eieren en andere voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong. (dit is de basis van de andere subklassen van soorten voeding en kan zich uitstrekken tot hun hele levensstijl)
Vegetarisme - de praktijk om zich te onthouden van vlees, maar strekt zich niet uit tot sommige dierlijke producten. Vegetariërs consumeren meestal niet alle soorten vlees, maar kunnen nog steeds andere soorten dierlijke producten consumeren. Ze kunnen er nog steeds voor kiezen om eieren, melk en melkproducten en honing te consumeren; ze onthouden zich van producten die het resultaat zijn van het slachten van dieren.
Plantaardig dieet - dit type dieet richt zich sterk op hele voedingsmiddelen en plantaardige voeding, meestal om gezondheidsredenen. Sommige mensen die een plantaardig dieet volgen, consumeren echter vaak vlees en dierlijke producten, bijvoorbeeld supplementen van dierlijke oorsprong, om hun voedingsprofiel te verbeteren. Het dieet is overwegend plantaardig, maar kan al dan niet kleine hoeveelheden dierlijke voedingsproducten bevatten.
Flexitarisme – dit is een accommoderend dieet voor diegenen die vlees niet helemaal willen laten varen, maar toch willen genieten van de voordelen van een plantaardig dieet. Flexitariërs zijn niet zo toegewijde veganisten of vegetariërs, maar ze zijn ook gericht op een meer plantaardig dieet. Ze kunnen echter genieten van vlees als de hunkering toeslaat zonder het schuldgevoel dat een veganist of vegetariër zou volgen.
Laten we even inzoomen op het vegetarische dieet
Vegetarisch is een eerlijke balans van de consumptie van dierlijke producten. Voor degenen die het misschien te veel vinden om al het vlees en de kaas in één keer te geven, is dit geen slechte plek om te beginnen. Voor degenen die nog niet zo sterk staan tegenover dierenrechten, is dit een eerlijke balans. Vegetarisme is een goede test van wat je eigenlijk wilt en hoeveel je bereid bent op te geven voor een gezonder en veel duurzamer dieet.
Je hebt nog steeds genoeg voedselkeuzes om uit te kiezen en kunt vanaf hier opschalen. Met een vegetarisch dieet kun je ook nog steeds bijna alle voordelen plukken van 100% plantaardig eten, dus je kunt verwachten dat de lichaamstransformatie en gezondheidsboost doorkomen
Vitaminfood is 100% veganistisch
Vitaminfood is een 100% veganistisch voedingsbedrijf. Alle voedingsproducten en poederformules worden bereid zonder enige dierlijke producten. Dit maakt VItaminfood maaltijdvervangers en eiwitpoeder allemaal geschikt voor zowel veganisten als vegetariërs. Onze redenen zijn eenvoudig, beter voor het lichaam en voor de planeet.
Door je voedingskeuzes af te stemmen op die van Vitaminfood lijden dieren minder, word je gezonder en laten we samen een kleinere ecologische voetafdruk achter in de wereld.
Dus, wat eten vegetariërs?
Er zijn veel voedingsmiddelen om uit te kiezen. Door vlees van de lijst te halen, wordt het natuurlijk korter, maar nog steeds lang genoeg om alles te hebben wat je nodig hebt, niet alleen om te overleven, maar ook voor smaak en esthetische bevrediging.
In plaats van vlees zijn er zoveel vleesalternatieven en er komen er elke dag nog meer bij. Elke veganist/vegetariër zou er echter aan moeten werken om tevreden te zijn, zelfs zonder de vleesloze alternatieven.
Populaire voedingsmiddelen onder veganisten zijn onder andere:
Maaltijdvervangers – Veganistische maaltijdvervangers worden elke dag meer en meer populair onder veganisten en vegetariërs. Vooral omdat ze gemakkelijk te bereiden zijn en een compleet voedingsprofiel hebben.
Tofu – je kunt geen veganist zijn en niets van tofu weten. Dit is een veganistisch hoofdbestanddeel gemaakt van gecoaguleerde sojamelk. Van de melk wordt dan zachte of stevige tahoe gemaakt en op smaak gebracht zoals jij dat wilt. Tofu is populair omdat het veel eiwitten en voedingsstoffen bevat en er zijn verschillende smaken om uit te kiezen.
Tempeh – zit naast Tofu in de Vegan hall of fame. Tempeh wordt ook bereid uit soja, maar in tegenstelling tot tofu wordt tempeh eigenlijk gefermenteerd uit de sojabonen zelf. Het is meer brokkelig zoals vlees en bevat meer eiwitten per portie in vergelijking met tofu. Er zijn waarschijnlijk een paar smakelijkere smaken dan tofu, maar het is een goed hoofdbestanddeel.
Kikkererwtenpasta is een fantastisch alternatief voor traditionele pasta. Gemaakt van kikkererwtenmeel, deze populaire keuze zit boordevol vitamines en mineralen en heeft ongeveer 14 gram eiwit per portie!
Veel plantaardig voedsel is rijk aan eiwitten. Er zijn bijzonder goede bronnen - linzen, bonen, kikkererwten, soja, tofu, tempeh, hummus, bonenburgers, falafels, linzendhal, kikkererwtencurry, bonenschotels, dipsauzen, spreads, enz.
Waarom overstappen op een plantaardig dieet:
Plantaardige diëten en eiwitsupplementen veroveren de wereld met geweld. Seitan, tofu en tempeh zijn veelgebruikte vleesalternatieven voor veganisten. Plantaardig eiwit is veiliger en gezonder, voor jou en voor de planeet.
Vitaminfood is een aanbevolen keuze voor plantaardige eiwittenshakes en eiwitshakes zonder suiker. Vitaminfood biedt gezonde plantaardige eiwitpoedersupplementen en shakes. Geen veganistische rotzooi zoals sommige populaire veganistische vleesalternatieven en hamburgers. Plantaardig eiwit kan ook worden verkregen uit eiwitrepen en inclusieve maaltijdplannen.
Waarom zou je overstappen op plantaardige eiwitbronnen en een over het algemeen plantaardig dieet? De redenen zijn talrijk en volledig gerechtvaardigd.
Plantaardig eiwit is een gezonder alternatief voor vlees en dierlijke bronnen.
Erwteneiwit – erwten hebben een gezond, compleet eiwitprofiel en zijn zeer eiwitrijke peulvruchten. Dit is de geselecteerde eiwitbron van Vitaminfood.
Bruine rijst-eiwit – is een geweldige eiwitbron, vooral voor eiwitisolaatconcentraten waarin het zetmeel is geëxtraheerd. Het bevat ten minste 37% van het profiel van essentiële aminozuren en kan baat hebben bij combinatie met andere bronnen.
Soja-eiwit – dit is een complete eiwitbron, die negen essentiële aminozuren bevat. Het wordt ook veel gebruikt vanwege de kosten en beschikbaarheid. Allergieën gerelateerd aan deze eiwitbron kunnen echter zeer ernstig zijn en moeten worden vermeden als ze allergisch zijn.
Hennep eiwit – bevat 20 aminozuren; dat omvat alle 9 essentiële. Van het eiwit alleen word je natuurlijk niet high, omdat het de cannabinoïden mist. Hennep is ook rijk aan omega 3 en 6. Als onderdeel van de acceptatie van hennep in de gezondheids- en voedingsindustrie, onderzoekt Vitaminfood een combinatie van erwten en hennepproteïnen.
Met al deze eiwitbronnen en nog veel meer die hier worden vermeld, is het nog steeds heel normaal om nieuwe veganisten en critici van veganisme te vinden die klagen over "genoeg eiwitten binnenkrijgen als veganist". Er zijn voldoende lekkere plantaardige eiwitbronnen, meer dan genoeg zelfs. Dit zijn onder meer de peulvruchten en de producten die daarvan worden gemaakt, zoals tofu, tempeh, vleesvervangers, veganistische melk enz. Noten zijn ook een geweldige eiwitbron en belangrijke bron van veganistische melk.
Kies voor Vitaminfood; een veganistisch, vegetarisch of flexitarisch dieet en begin de vruchten te plukken van groen eten. Als de klim te steil lijkt, begin dan langzaam met afbouwen en langzaam vervangen door Vitaminfood, geleidelijk verhogend tot volledige eliminatie.
References:
- https://www.onegreenplanet.org/vegan-food/the-best-vegan-protein-sources-if-youre-trying-to-avoid-mock-meat/
- https://www.cnbctv18.com/india/first-meat-now-protein-supplements-but-is-india-buying-into-the-vegan-boom-14827121.htm
- https://www.mensxp.com/health/recommends/118779-best-protein-powders-and-supplements.html
- https://www.adlibris.com/se/bok/vegan-bodybuilding-cookbook-9781774851395
- https://www.peta.org/living/food/vegan-bodybuilders/
- https://veganfitwerden.de/vegan-bodybuilding-fitness/
- https://www.forkstofeet.com/2020/06/vegan-bodybuilding-a-quick-guide-for-beginners.html
- https://www.performancelab.com/blogs/nutrition/vegan-bodybuilding-meal-prep
9.