Spieren opbouwen op een veganistische manier

Spieren opbouwen op een veganistische manier

Vegan bodybuilding is now a common trend. Several heavy weight lifters and athletes have shifted to a plant-based diet, their testimonies are mind blowing. This inspiration has driven many to adopt vegan eating. Some as a challenge and others as a genuine lifestyle change. For these also, the story is the same; incredible results.

De magere veganisten is een ouderwetse mentaliteit. Het is zonder onderbouwing en bewijs. Het traditionele veganistische dieet is niet ontworpen en geoptimaliseerd voor spiergroei. Het was gericht op het verbeteren van de gezondheid en het omkeren van bepaalde medische aandoeningen zoals artritis (deze kennis is een oude praktijk). Maar een veganistisch bodybuilding dieet is net zo goed geschikt voor spiergroei als een dieet gevuld met dierlijke producten, behalve dat het gezonder en beter is.

De juiste mentaliteit voor veganistische bodybuilding is dat je alleen van planten kunt gedijen. Het dieet zal je niet alleen fit maken, maar je zult ook gedijen. Het is geprobeerd, getest, geoefend en heeft geleid tot prachtige resultaten. Met magnifiek verwijs ik naar winnaars en tweedeprijswinnaars voor concurrenten en toename van spiermassa voor degenen die het dieet hebben aangepast.

Laten we een beetje afdwalen in het dierenrijk, dieren die genetisch gecodeerd zijn voor enorme lichamen zijn herbivoor. Denk aan nijlpaarden, gorilla's, olifanten en walvissen. Planten kunnen je van brandstof voorzien om zo'n lichamelijke groei te bereiken.


Het harde werk doen


Welke tips je ook online leest, krijgt van je personal trainers of andere veganisten, niets kan het harde werk ooit vervangen. Meestal is dit gewichtheffen gericht op specifieke spiergroepen of een andere intensieve training. Consistente inspanningen leveren is van het grootste belang om de gewenste resultaten te bereiken.

Je moet elke dag of volgens je plan naar de sportschool gaan. Hard werken is de brug tussen jou en je bodybuildingdroom. Er is geen manier om de moeite te investeren om meer te verdienen. U bent zo goed als uw investering.


Voeding


Dit is het probleem met veganistische bodybuilding. Stressen over veganistische eiwitbronnen zou geen probleem moeten zijn. Het is belangrijk om zo vroeg vast te stellen dat plantaardige eiwitbronnen voldoende en compleet zijn voor soja, erwten en chiazaden.

Je kunt gemakkelijk je doel van 30 g per portie uit planten halen; zonder ruzie. Als u streeft naar meer, meer dan 150 g dagelijkse inname, moet u mogelijk eiwitsupplementen overwegen.

Eiwitshakes zijn nuttig en handig omdat ze een geconcentreerd eiwitgehalte hebben en klaar zijn voor gebruik. Vooral gedurende de periode van 30 – 60 minuten na de training is een eiwitshake voldoende en een betere optie dan het bereiden van een maaltijd. Je maag kan dan misschien niet comfortabel een volledige maaltijd met al je eiwitten verwerken.

Dat is een perfect moment om je Vitaminfood eiwitshake te halen en in een paar slokjes op te slokken. Vitaminfood eiwitshakes zijn suikervrij en bieden volledige voeding. In veel vrijere tijden zou een veganistische maaltijd een goede keuze zijn om ook de voordelen van vaste maaltijden te begrijpen.

Je kunt ook kiezen voor een Vitaminfood maaltijdvervanger voor één andere maaltijd, je ontbijt of lunch.


Vaker kleinere porties eten.


In plaats van de conventionele drie maaltijden per dag, is het voor spiergroei aan te raden om meer maaltijden met een lichtere portie te gebruiken. Geen tussendoortjes maar maaltijden die in kleinere hoeveelheden geserveerd worden. Dit creëert ruimte om meer te eten, te verteren en meer op te nemen, wat een wenselijke toestand is.

Eerlijk gezegd is het echter tijdrovend, eentonig en vervelend om elke dag zoveel maaltijden te bereiden. je hebt de mogelijkheid om in bulk te bereiden en ook maaltijdvervangers te gebruiken. Vitaminfood maaltijdvervanging houdt je verzadigd en vult de 27 essentiële mineralen en vitamines aan.

Een dergelijke oplossing vermindert uw zorgen over tekorten aan voedingsstoffen


Voedingsdichtheid versus caloriedichtheid


Kennis van deze twee zal u behoeden voor vruchteloze inspanningen en spijt op de weg. Met caloriedichtheid ben je nu gedekt, terwijl het opbouwen van spieren en voedingsdichtheid je hele systeem optimaal houdt.

Als u er geen acht op slaat, kan dit later in uw leven voedingstekorten en complicaties veroorzaken, zoals de ziekte van Alzheimer of mentale sclerose. Klinische syndromen gerelateerd aan nieren, lever, botten en spijsvertering kunnen zich ook ontwikkelen. Houd uw voedingsstoffen onder controle en u behoudt uw spieren tot op hoge leeftijd.

Voedingsstoffen omvatten ook vitamines en mineralen en ook belangrijke verbindingen zoals creatine en collageen.


Eiwit versus calorieën


Het is gebruikelijk om te veel geobsedeerd te zijn door eiwitten ten koste van calorieën. Hoewel je vooral uit bent op peulvruchten, het beste onderzoekt en winkelt voor maximale proteïne en weinig bijwerkingen (dit is trouwens erwtenproteïne), wil je misschien ook kijken naar de calorische dichtheid.

Doe hetzelfde voor granen, noten, gedroogd fruit en zelfs peulvruchten. Calorieën zijn even belangrijk tijdens deze bodybuildingreis. Krijg de juiste brandstof om vet te verbranden, het herstel te versnellen en meer spieren op te bouwen. Koolhydraten voeden al deze activiteiten en zonder deze worden ze aangetast.

Eiwit zou ongeveer 10% van uw voedsel moeten zijn in normale diëten. Het opofferen van koolhydraten voor eiwitten kan duur zijn, omdat bij mensen die honger hebben naar koolhydraten, het eiwit in plaats van spiermassa wordt omgezet in glucose. Deze omzetting van eiwit naar nier beschadigt de nieren en levers en tast ook de huid aan. Het verandert de pH-balans, veroorzaakt ketogenese en nierstenen. Het kan ook de toxiciteit van plasma en bloed verhogen.

Een ketogeen dieet is in dit opzichtook schadelijk.


Overtollig eiwit


Wat een ironie! We begonnen ons zorgen te maken over onvoldoende eiwit en nu gaat de discussie over overtollig eiwit. De eiwitobsessie is echt en heel gewoon.

Vind uw eiwitgehalte en consumeer precies dat. De gevaren van excessen van bijvoorbeeld 250 g per dag, vooral voor beginners en degenen die hun optimale spiergroeistadium voorbij zijn, zijn ernstig. Hartziekten, osteoporose, verminderde nierfunctie en hormonale disbalans.

Een stikstofbalanstest is de beste manier om te bepalen wat je eigen risico is en daar vervolgens onder te blijven. Geef niet toe aan ongezonde supplementen en concentraten. Ze zullen je zo snel ruïneren. Vitaminfood is veilig, gezond en wordt door velen gebruikt in onze partnersportscholen, lifestylecentra en daarbuiten. Vitaminfood wordt door velen vertrouwd, en jij ook.

Varieer bij hele maaltijden de eiwitinname in de vorm van 50% uit peulvruchten, 25% uit granen en 25% uit noten.


Hydratatie


Het aanbevolen schema is 30 minuten voor de training en 45-1 uur na je eiwitshake en daarna regelmatig gedurende de dag.

Water is het biologische oplosmiddel dat zorgt voor de efficiëntie van systemen, reacties en transport van voedingsstoffen en afvalstoffen. Gehydrateerd zijn is handig tijdens de trainingssessies omdat je minder dorst hebt. Je zweet ook veel, vooral tijdens de cardiosessies die goed zijn voor het hart. Het is verstandig om al het verloren water te vervangen.


Vezelgehalte


De biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen wordt door verschillende factoren beïnvloed. Vezel is de belangrijkste. Hoe goed uw voedsel stroomt, de opname en bruikbaarheid zijn enkele van de problemen die vezels helpen oplossen. Volkorengranen zijn rijk aan vezels en bulken op deze en groenten is prima.

Vitaminfood bevat ook voldoende vezels met voedingsvezels goed gecontroleerd.


Slaap en herstel


Na al die drukte in de sportschool en op de baan. Je hebt rust nodig en verdient dat ook. De slaap is na het werk en bedoeld om je klaar te stomen voor je volgende sessie. Zorg voor voldoende slaap, 6-8 uur, zodat je spierscheuren kunnen genezen en nieuwe blokkades kunnen worden toegevoegd.

Neem ontstekingsremmende maatregelen en overbelast niet om ernstig letsel te voorkomen.

Je bent helemaal klaar voor je veganistische bodybuildingreis. Vind een plan dat voor u werkt en ontvang uw Vitaminfood-abonnement. Vitaminfood zorgt voor een succesvolle reis. Zet je schrap en ga aan de slag.

 

Reactie plaatsen