best meal replacement shakes, soylent/huel vitaminfoodd

De beste maaltijdvervangers van 2023 kiezen

Hoe je de beste maaltijdvervanger van 2023 kiest

Een maaltijdvervanger is een voedingssupplement dat bedoeld is om de reguliere maaltijden te vervangen. Geen tussendoortjes maar maaltijden. Vitaminfood zet zich in om gezondheidsvoordelen te bieden in al haar maaltijdvervangers.

In een tijd waarin we altijd op onze hoede zijn voor nep-goedkope sensaties, zijn velen sceptisch geworden over het aanpassen of kopen van maaltijdvervangende poeders en shakes. Dit gebeurt zonder te overwegen of dit de beste optie is.

Dit artikel is een ultieme gids voor het maken van een gezonde keuze. Het zal u helpen de snacks en specifieke voedingssupplementen te onderscheiden van complete maaltijdvervangers. Maaltijdvervangende shakes zijn op zich zelf complete diëten.


Een gezonde maaltijdvervanger staat gelijk aan een gezond voedingspatroon.
Een gezond voedingspatroon is er een die:


Beschermt tegen ondervoeding - het dieet moet alle voedingsstoffen bevatten die van vitaal belang zijn voor de ontwikkeling van het lichaam en voldoende hebben om aan de lichamelijke behoefte te voldoen.
Ondervoeding treedt op als het voedsel qua voedingswaarde onvolledig is of te veel voedingsstoffen bevat die gezondheidsproblemen veroorzaken. Dit omvat alle voedingsstoffen - calorieën, vetten, eiwitten, vitamines en mineralen.

In de derde wereld en ontwikkelingslanden, die vaak honger lijden, is de oorzaak van ondervoeding onvoldoende volledige voeding. Terwijl in de ontwikkelde landen die voornamelijk Europa, Noord-Amerika, Australië en sommige delen van Azië bestrijken, de oorzaak ligt in het hebben van te veel bewerkte voedingsmiddelen met minder voedingsstoffen. Er is te veel voedsel dat te weinig van bepaalde voedingsstoffen bevat en te veel van de macrovoedingsstoffen.

2. Beschermt tegen niet-overdraagbare ziekten - NCD's zijn ziekten die vanuit het lichaam ontstaan en zich daarom in de loop van de tijd ontwikkelen.

Ze duiden op een storing van bepaalde organen of systemen. Gezonde voeding voorkomt dergelijke storingen en corrigeert deze problemen op natuurlijke wijze. Dit houdt effectief de chronische leefstijlziekten tegen die ontstaan door een gebrek aan fijnafstemming van het lichaam.

Een lichaam gedijt net als een auto op goede brandstof.3. Inname van voedingsstoffen is in evenwicht met de besteding - te veel van iets is schadelijk.

Evenwichtige voeding laat genoeg ruimte over voor complementaire soorten voedingsstoffen. Terwijl we eten, nemen we zelden te veel van een bepaald type voedingsstof in, behalve in onwetendheid. Het grootste deel van het eigen risico wordt ingenomen omdat we niet door hebben dat de grens is overschreden.

Neem bijvoorbeeld uw natriuminname, die geacht wordt maximaal 5g/dag te zijn. Je krijgt wat van je ontbijtgranen, dan wat meer van je friet tijdens de lunch en nog veel meer van je biefstuk tijdens het avondeten. Je bent de tel kwijtgeraakt met de ontbijtgranen en hebt deze misschien overschreden tijdens de lunch of het diner.

Zo'n dieet is ongezond en maakt het belangrijk om kennis te hebben van de geschatte hoeveelheid om de balans te behouden.

Gezonde maaltijdvervangers zijn die met de nodige ingrediënten en zonder de excessen per portie.

Factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen van de gezondheidsscore van een maaltijdvervanger.
Nu we hebben vastgesteld wat een gezonde maaltijdvervanger zou moeten bereiken, gaan we naar de factoren die bepalen of de doelen inderdaad worden bereikt of dat de gezondheid in het gedrang komt.


Voedingsprofiel.


De beste maaltijdvervangers zijn qua voedingswaarde compleet. De voedingsstoffen omvatten alle macro's en micronutriënten:

* Koolhydraten - de geserveerde calorieën moeten variëren tussen 200-400 per portie of tussen 1400 - 2000 dagelijkse innames. Deze hoeveelheid is voldoende om de dag door te komen.

De hoeveelheden moeten ook ruimte bieden voor aanpassing en variatie op basis van uw gewichtsdoelen. Een maaltijdvervanger van 200 calorieën voelt meer als een tussendoortje, maar is geschikt voor mensen die willen afvallen.


Andere factoren om op te merken zijn:


Kwaliteit van de koolhydraten - koolhydraten van hoge kwaliteit bevatten een breed scala aan voedingsstoffen, waaronder fytonutriënten.

De hoogste kwaliteit is de minst bewerkte en ongewijzigde. Bronnen afgeleid van fruit en groenten zijn van nog hogere kwaliteit voor de rijke voedingsbegeleiding.

Kwaliteit is groter dan kwantiteit…zoals vaak wordt gezegd; beter weinig veel waard dan veel weinig waard.

Voedingsvezels - Vezels helpen de vertering van suikers en zetmeel te vertragen, waardoor grote pieken in de bloedsuikerspiegel en insuline geassocieerd met diabetes, hartaandoeningen en gewichtstoename worden voorkomen.

Vezel helpt ook om voedsel langs de darmen te verplaatsen door het volume te vergroten. Een gezonde keuze voor maaltijdshakes is er een met minimaal 7 gram voedingsvezels.

*Eiwit- Een goede hoeveelheid eiwit is 25g per portie. Dus 25+ is goed om te gaan.

Dit levert je genoeg voor spiergroei, herstel en ontwikkeling. Bodybuilders en fysiek actieve personen hebben mogelijk meer eiwitten nodig om hun spiermassa te behouden en een spiervoordeel te krijgen.


Waarom maaltijdvervangers afhalen?


Ben je hier om de vuile vaat, boodschappenlijstjes of de geur van aangebrand voedsel te vergeten? Je bent veganist en wilt geen maaltijden die voldoen aan de stereotiepe veganistische maaltijden (de flagrante smaak en het onaantrekkelijke karakter). Van de gladde textuur tot net genoeg vezels en de volledigheid van onze maaltijden. Wij zijn er voor u, een gezonde maaltijd sheek die je gedekt heeft tijdens je luie dagen en je spitsuren.

Het gevoel van verzadiging, trots op je maaltijdkeuzes, een boost van je humeur en klanttevredenheid is wat je krijgt.

Wat we presenteren is fastfood opnieuw uitgevonden. Als je fastfood als snel beschouwt, dan zijn wij veel sneller. Als u ze handig vindt vanwege de locatie van de winkel, zijn wij nog handiger. U kunt alles in minder dan twee minuten klaar hebben vanuit het comfort van uw stoel of bus.

Binnen enkele seconden heb je een complete maaltijd en hoef je je geen zorgen meer te maken over de benodigde voedingsstoffen.


Je bepaalt zelf hoeveel calorieën je shake moet bevatten. Pas eenvoudig het aantal schepjes Vitaminfood aan. Een halve maatlepel Vitaminfood shake poeder in combinatie met 250 ml (vegan) melk of water staat gelijk aan ongeveer 100 kcal. Elke halve schep die je toevoegt, in combinatie met 50 ml extra melk of water, voegt 100 kcal extra toe. Dit maakt het heel gemakkelijk om uw inname van calorieën onder controle te houden.


Je kunt veganistische melk gebruiken voor veganisten (onze aanbevolen keuze), waaronder soja-, amandel-, haver- en kokosmelk. U kunt ook water gebruiken en vervolgens roeren of mixen met behulp van onze shakers voor een gelijkmatige verdeling van het mengsel.


Opname van maaltijdvervangers in uw dieet


Dieetveranderingen en het aanpassen van eetlust kunnen een zeer frustrerende poging zijn. Het is geen gemakkelijke prestatie omdat het lichaam voor sommige mensen 15, 20, 30 of 40+ jaar aan bepaalde patronen gewend is geraakt. Dus het veranderen van deze patronen stelt zowel de verwachtingen van het lichaam als zijn systemen teleur. Het lichaam moet worden getraind voor het nieuwe dieet om zich goed aan te passen.

Een soepele overgang naar een nieuw dieet is een passend en wenselijk resultaat. Plantaardige powervoeding is de beste optie als je op zoek bent naar maaltijdvervangers en Vitaminfood biedt je het beste waar je van kunt dromen of wensen.

Maaltijdvervangers van Vitaminfood hebben een lage caloriedichtheid waardoor u langer vol zit. Maaltijdvervangers zijn een geweldige manier om de gezondheid te verbeteren en ook de consumptie van junkfood te verminderen. Door ons uw keuze te maken, verbindt u zich ertoe om van deze voordelen te profiteren.

Tips voor inclusie en overgang naar plantaardig voedsel.
Ontdek waar je van houdt en wat je niet leuk vindt
Het is belangrijk om vast te stellen wat uw voorkeuren zijn en waar uw smaakpapillen op neerkijken. Dit zal je vooral helpen op de eerste dagen en op het punt om op te geven.

Wat je niet lekker vindt en ongezond is kun je direct en voorgoed schrappen. Als gegrilde biefstuk bijvoorbeeld niet jouw favoriet is, doe het dan weg; je bent echter een zeldzaam type. Als het je favoriet is, wat waarschijnlijker is, wil je het misschien een tijdje vasthouden terwijl je je langzaam aanpast. Dus knip in plaats daarvan Sushi uit die je niet zo lekker vindt.

Hetzelfde geldt voor veganistische opties. Als de maaltijdvervanger een beetje flauw smaakt (zonder smaak), voel je dan niet onder druk gezet om alles in één keer op te pakken. Neem het beetje bij beetje om er tolerantie voor op te bouwen en er zelfs een voorliefde voor te krijgen. Hetzelfde geldt ook voor sommige groenten. Sommige zijn, zelfs als ze goed gekookt zijn, niet zo zoet als een lasagne, dus neem de tijd om aan de nieuwe smaken te wennen.

Begin langzaam en voeg meer maaltijdvervangende shakes toe terwijl je maaltijden vervangt en minder rommel eet
Cold turkey is een optie om maaltijdvervangers en plantaardige diëten te gebruiken. Het is echter niet erg goed en de mogelijkheid om te bezwijken onder de druk om bij te blijven is zo intens.

Gewoon een keer een beslissing nemen en deze in het meest vergevorderde stadium onmiddellijk realiseren, is geen beginnersrol. Je moet vooraf zelfdiscipline hebben, zodat je meteen rommel kunt verwijderen en eraan kunt vasthouden. Voor sommigen is het een zeer effectieve methode, maar voor velen niet. Vooral voor degenen die proberen te minderen met junkfood en bewerkte voedingsmiddelen of maaltijdvervangers gebruiken om af te vallen, kan dit een afschrikmiddel zijn om vooruitgang te boeken.

Begin langzaam met het toevoegen van maaltijdvervangers aan uw dieet en verminder langzaam de hoeveelheid fastfood die u voor de lunch bestelt. Verminder de frequentie met de helft, vervolgens tot een derde, eenmaal per week en ten slotte tot nul dagen per week.

Hierdoor kan uw lichaam zich aanpassen aan een nieuw soort voedsel, een nieuwe routine en een nieuwe levensstijl. De verwachtingen en verlangens van de geest worden ook voorzichtig neergelegd.

Maak het leuk en spannend en focus op het positieve
Het idee om elke dag te koken is wat sommigen ertoe aanzet om maaltijdvervangers te gebruiken. Vitaminfood is een gezondere keuze dan luie maaltijden of fastfood, dus ga ervoor als je maaltijd niet uitgebalanceerd of voedzaam genoeg is.

Voor sommigen is het idee om elke dag gemakkelijk poeder en water te bereiden niet opwindend.


Waarom voeg je dan niet wat meer toe om het te laten voelen alsof je het zelf hebt gemaakt?


Pak wat bessen, noten en suikerhoudend fruit en mix ze samen in een shaker of blender. Dit zal de smaak helpen verbeteren, maar de shake zal geen gladde textuur hebben.

Sommigen kunnen u ontmoedigen met niet-ondersteund bewijs en de eenvoud van uw dieet. Soms is het de "niet erg zoete smaak" van gezonde maaltijdvervangers die ontmoedigend werkt. Je kunt ervoor kiezen om het op natuurlijke wijze te zoeten met een verse voorraad dadels, stevia of honing. Door je op het positieve te concentreren, kun je deze oneffenheden eliminerennoemde belemmeringen voor een gelukkigere en meer succesvolle versie van jezelf.

Eet niet altijd alleen het niet erg smakelijke veganistische eten. Dat is een saaie manier van overstappen en leidt tot stereotypen over veganistische diëten. Heb wat liefde voor jezelf. Ga minstens elke week of om de week naar een leuk veganistisch restaurant en laat lekker koken. Oefen thuis een paar goede recepten en deel ze met uw gezin.


Neem de tijd


Voel je niet onder druk gezet om te snel te schalen of de frequentie snel te verhogen. Doe alles in een comfortabel tempo en pas je aan wanneer je er klaar voor bent om nog een dag snacks uit je routine te schrappen en nog een zak friet of een hamburger te vervangen door gezondere opties.

Wees niet te gehaast om dieetveranderingen door te voeren. Het is nog erger als de maaltijdvervanging deel uitmaakt van een totale dieetvervanging waarbij u veel voedingsmiddelen probeert te elimineren en te vervangen. Bezwijken en bezwijken onder de druk is heel goed mogelijk en de drang begint weer te branden.

Onthoud tegelijkertijd dat er altijd vooruitgang moet worden geboekt.


Maak gezondheid uw prioriteit


Definieer uw gezondheid als een prioriteit. Maak er een topprioriteit van en werk ernaartoe. Wees toegewijd en ontwikkel consistentie. De maaltijdvervanger en de plantenvoeding zorgen voor een betere gezondheid dan je vorige maaltijden.

Als je het serieus meent, is zelfs het realiseren van resoluties eenvoudiger. Dit op zich motiveert je om te werken aan het bereiken en realiseren van de resoluties, zelfs als je tegenslagen krijgt.

Wees je bewust van zowel wat je toevoegt als wat je weglaat
Ja... je hebt gelijk. Simpel gezegd, wat u aan uw dieet toevoegt, is net zo belangrijk als wat u eruit haalt. Anders zou je een kleinere duivel kunnen vervangen door een grotere. Sommige maaltijdvervangers zijn het equivalent van vruchtensappen die u misschien vermijdt. Sommige veganistische gerechten zijn schadelijker dan vlees vanwege overbewerking.

Due diligence moet worden uitgevoerd op uw dieet zoals u zou doen met financiële zaken. Focus op een lage caloriedichtheid (minder vetten en meer hele maaltijden en natuurlijke producten) of gezonde maaltijdvervangers zoals Vitaminfood.


Leer jezelf


Jezelf opleiden speelt een centrale rol in je succes. Leer meer over uw dieetkeuzes en vind de motivatie om door te gaan. Leer nieuwe aanpassingen en de nieuwste ontdekkingen van wetenschappers over uw voeding en de impact ervan op ons leven.

Lees ook etiketten religieus en weet waar u zich mee voedt. Dit helpt u om zelf te analyseren en te verifiëren wat goed is voor uw gezondheid en wat niet door de ingrediënten te identificeren. Het maakt je ook voorzichtiger voor kwetsbaarheid voor tekortkomingen.

Leer enkele gezonde maaltijdbereidingen voor frequente veranderingen van het normale. Je zou verbaasd zijn hoeveel veganistische recepten te zoet zijn om door te geven.

Deze 7 tips zullen magie zijn op je reis naar een soepele en succesvolle opname van maaltijdvervangers in je dieet en de overgang naar natuurlijke, plantaardige diëten. Verfijn ze naar uw gemak en wees niet verlegen om ze te implementeren.


Ken je een veganistische vriend? Deel deze tips met hen.

 

References

  1. https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/healthy-diet
  2. https://www.mdanderson.org/publications/focused-on-health/5-benefits-of-a-plant-based-diet.h20-1592991.html#:~:text=Eating%20a%20plant%2Dbased%20diet,great%20for%20good%20bowel%20management.
  3. https://www.active.com/nutrition/articles/4-reasons-why-you-should-eat-instead-of-drink-your-food?page=1
  4. https://www.endocrineweb.com/news/diabetes/58738-12-weeks-strict-liquid-diet-program-reverses-diabetes
  5. http://www.eatingwell.com/article/290710/what-is-a-liquid-diet-and-is-it-healthy/
  6. https://www.everydayhealth.com/diet-nutrition/scientific-benefits-following-plant-based-diet/
  7. https://www.heart.org/en/healthy-living/healthy-eating/eat-smart/nutrition-basics/how-does-plant-forward-eating-benefit-your-health

 

Reactie plaatsen