Geconjugeerd linolzuur - voordelen, dosering en bronnen

Heb je last gehad van de afzetting van lichaamsvet? Probeert u overtollig vet te verbranden en de verhouding tussen vet en lichaamsgewicht te verminderen? Of is het de teleurstelling van het gebruik van andere ineffectieve producten?

Nou, die zoektocht eindigt met pure CLA van Vitaminfood.

Wat is geconjugeerd linolzuur?


CLA is een meervoudig onverzadigd transvet dat in 28 verschillende vormen kan voorkomen. Meervoudig onverzadigd betekent dat het ergens in zijn structuur dubbele bindingen heeft. Deze dubbele bindingen worden op een gegeven moment gescheiden door een enkele binding en dus geconjugeerd.

Geconjugeerd linolzuur kan op natuurlijke wijze worden verkregen. Het wordt in hogere concentraties aangetroffen in dierlijke producten dan in planten. 78,7 mg/kg room, 98,7 mg/kg voor gecondenseerde melk en 73,7 mg/kg voor lamskoteletjes en 9,7 mg/kg voor saffloerolie. Het percentage CLA in grasgevoerd vleesvee is tot 300-500 % hoger. Het is duidelijk dat u een supplement nodig heeft voor uw inname van geconjugeerd linolzuur, vooral als u veganist of vegetariër bent. De gemiddelde inname voor niet-vegetariërs is 150 – 225 mg per dag.


Is geconjugeerd linolzuur 100% gezond?


Transvetten zijn meestal ontstekingsremmend en worden in verband gebracht met sterk verhoogde cholesterolwaarden in het bloed, waardoor bloedvaten verstopt raken, de bloeddruk stijgt en andere cardiovasculaire complicaties optreden. Dit geldt vooral voor industriële transvetten. CLA zoals het voedingssupplement Vitamin voor sport en voeding is een omega-6-vetzuur dat het lichaam verschillende voordelen biedt.


Ontworpen om iedereen te helpen bij het verbranden van lichaamsvet en de groei van spiermassa bij atleten, is Vitaminfood pure CLA de perfecte match voor jou. Krijg deze essentiële voedingsstof en profiteer van de voordelen, waaronder:


Spiermassa voor bodybuilders


Hack je een weg naar grotere spieren met Pure CLA van Vitaminfood. Verminder uw lichaamsvet terwijl u het lichaamsgewicht behoudt. CLA bevordert gezonde spiergroei door spierverlies tijdens trainingen en tijdens programma's voor gewichtsverlies te verminderen. Het onderdrukt het proces van eiwitafbraak, dus de spieren die tijdens een training zijn opgedaan, hebben een hoger percentage eiwit in vergelijking met vet. CLA geeft je spieren die sterker en van hogere kwaliteit zijn.


Gewichtsverlies


CLA speelt een belangrijke rol bij het afbreken van vet in het lichaam en vormt daarmee een aanvulling op andere inspanningen om gewicht te verliezen. CLA staat alom bekend als een vetverbrandend middel. Het verhoogt het verbruik van vetten tijdens het metabolisme in tegenstelling tot een eiwit waarvan het de afbraak remt. Dit proces van vetoxidatie wordt gestimuleerd door CLA, wat resulteert in het opbouwen van meer spieren in vergelijking met het opslaan van vet. CLA mobiliseert ook het vet dat al in het lichaam is opgeslagen om via lipolyse in het bloedplasma te worden uitgescheiden. Dit verhoogt de vetzuurconcentratie in het bloedplasma en maakt het beschikbaar voor oxidatie om energie te produceren tijdens trainingen en zelfs tijdens rust.

Het resultaat is verminderd lichaamsvet tot gezonde optimale niveaus en massaal gewichtsverlies.

Nog steeds op gewichtsverlies, heeft CLA een hogere verzadigingsindex dan koolhydraten, wat betekent dat u sneller en langer vol zult zitten. Dit vermindert de totale calorie-inname voor u, wat handig is wanneer u probeert uw calorie-inname te beheersen. Het helpt ook om uw calorie-inname te beheersen door de eetlust rechtstreeks te beïnvloeden door de gevoeligheid van leptine en insulinereceptoren.


Hart gezondheid


CLA is een gezond vet dat helpt beschermen tegen verharding van slagaders en kleinere bloedvaten. CLA houdt je hart onder controle. Geconjugeerd linolzuur heeft omega-3 ontstekingsremmende eigenschappen en helpt ook oxidatieve stress te verminderen.

Deze twee factoren, met name oxidatieve stress, zijn een krachtige oorzaak van coronaire hartziekten en andere hartproblemen.

Prestaties verbeteren en spierherstel stimuleren
Met pure CLA hoef je nooit een dag te verliezen aan chronische blessures. Blijf fit met versneld herstel en haal het meeste uit je sportschoolabonnement. Wanneer CLA wordt ingenomen als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet en een gezonde trainingsroutine, helpt het om meer calorieën te verbranden door het spiermetabolisme te stimuleren.

CLA helpt de herstelduur te verkorten omdat het de afbraak van eiwitten uit spieren voorkomt.


Andere gezondheidsvoordelen zijn:


Stimuleert botvorming en remt ook postmenopauzaal botverlies, zodat dit kan helpen om de gezonde jeugdige botten te behouden naarmate we ouder worden.
Remt de progressie van atherosclerose door te helpen bij het verwijderen van overmatig en schadelijk cholesterol (cholesterol met lage dichtheid).
Verbetert de insulineresistentie in perifere cellen.
Vermindert het risico op kanker - de reden is niet duidelijk, maar recente onderzoeken hebben aangetoond dat dit waar is.


Mogelijke bijwerkingen


Natuurlijk te veel als iets nooit goed is. Geconjugeerd linolzuur heeft verschillende gezondheidsvoordelen, zoals hierboven al beschreven en nog veel meer die niet zijn opgenomen en waarvan sommige niet zijn gevonden.

De aanbevolen dagelijkse inname is 1-3,4 g/dag. Het regelmatig overschrijden van deze niveaus en overmatige toegeeflijkheid heeft echter antagonistische effecten, waaronder:

Insulineresistentie - vooral voor mensen die al diabetes mellitus hebben, kan een teveel aan CLA de aandoening verergeren. Insuline stimuleert de omzetting van glucose in glycogeen en de opname door de cellensuiker en vermindert de hoeveelheid ervan in het bloed. Als cellen resistent worden tegen insuline, blijven de bloedsuikerspiegels verhoogd, wat tragisch is voor diabetespatiënten.


Leverbeschadiging - overmatige inname van CLA kan de lever beschadigen door deze te overbelasten met vetzuren die uit de bloedbaan worden verwijderd. Dit resulteert in wat gewoonlijk een leververvetting wordt genoemd, wat een lever met een teveel aan cholesterol betekent.


Een teveel aan CLA kan ook de hoeveelheid goede cholesterol in het lichaam (high-density cholesterol) verminderen. Wanneer CLA in overmaat is, wordt het willekeurig van de cholesterol die het elimineert, simpelweg omdat er te veel CLA is. Dit verlaagde het niveau van goede cholesterol, wat andere processen beïnvloedt, zoals de vorming van celmembranen, het transport van in vet oplosbare voedingsstoffen en de vorming van steroïde hormonen zoals testosteron.


Als conclusie van de voordelen en mogelijke bijwerkingen, is het verstandig om binnen de aanbevolen dagelijkse innamelimieten te blijven en aan te passen in geval van eventuele negatieve bijwerkingen. Vitaminfood CLA-supplementen hebben veel voordelen, dus grijp ze voor een gezondheidsboost.


Pure CLA van Vitaminfood bevat nooit (verborgen) suikers of volumegevende voedingsstoffen. Neem elke dag 2 capsules bij de maaltijd en wacht op een baanbrekende transformatie.


Pure CLA: de pro-voedingsstof

Voor wie is CAO?


CLA is voor iedereen die klaar is om zijn gezondheid te vergroten en de resultaten op het gebied van gewichtsverlies en bodybuilding te verbeteren met het CLA-programma. Koop de capsules om voldoende hoeveelheden CLA binnen te krijgen om uw gezondheid te verbeteren en sneller te herstellen.

Krijg hulp bij het behalen van uw doelen voor gewichtsverlies, snel spierherstel tussen bodybuilding door

sessies, verbranden van lichaamsvet en herstel van spiermassa. Vitaminfood pure CLA helpt je hart te beschermen tegen enkele bijwerkingen van duurtraining en intensieve training.


Wat zit er in pure CLA?


Alleen puur geconjugeerd linolzuur (200 mg/portie).

Dit enige bestanddeel is een omega 6 vet dat niet in het lichaam kan worden aangemaakt en uit de voeding moet worden gehaald. Vertrouw erop dat Vitaminfood voldoende levert in de aanbevolen doseringen.

References

 1.     https://www.livestrong.com/article/475393-how-much-cla-should-i-take-daily/
 2.     https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-826/conjugated-linoleic-acid-cla
 3.     https://www.healthline.com/nutrition/cla-and-weight-loss#TOC_TITLE_HDR_4
 4.     https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12970-015-0097-4
 5.     https://en.wikipedia.org/wiki/Conjugated_linoleic_acid
 6.     https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6413010/
 7.     https://www.verywellfit.com/does-cla-work-for-weight-loss-90047
 8.     https://www.rxlist.com/conjugated_linoleic_acid/supplements.htm
 9.     https://www.nature.com/articles/1601684
 10. https://www.bulletproof.com/supplements/aminos-enzymes/conjugated-linoleic-acid-benefits-supplement/
 11.  

 

Reactie plaatsen