diet guide meal replacement vitaminfood

Dieetgids: tips voor een succesvolle overgang naar een maaltijdvervangend dieet

Wat zijn maaltijdvervangers en hoe stap je over op een maaltijdvervangend dieet?

Maaltijdvervanging zijn dieetoplossingen die zijn ontworpen als handige maaltijdopties voor drukke mensen en voor specifieke fitnessdoelen. Een maaltijdvervanger is een voedingssupplement dat bedoeld is om de reguliere maaltijden te vervangen. Geen tussendoortjes maar maaltijden. Vitaminfood streeft ernaar volledige voeding te leveren in al haar maaltijdvervangers.

In een tijd waarin we altijd op onze hoede zijn voor nep-goedkope sensaties, zijn velen sceptisch geworden over het aanpassen of kopen van maaltijdvervangende poeders en shakes. Dit artikel zou u moeten helpen bij het kiezen en succesvol overstappen op het consumeren van maaltijdvervangers.


“totale dieetvervanging”


Er zijn een paar tips die helpen bij totale vervanging van het dieet. In het begin is het misschien niet gemakkelijk, maar als je je voeding goed beheert en de juiste oplossing kiest, kan het worden gedaan. Verschillende mensen zijn de afgelopen jaren met succes overgestapt op veganistische en plantaardige diëten met weinig strijd. Dit zijn enkele van de factoren waarmee u rekening moet houden tijdens uw transitie:


Doe je onderzoek


– u moet voldoende redenen hebben waarom u van dieet wilt veranderen. Misschien is het vanwege een medische aandoening of gewoon algemene gezondheidsverbeteringen. Misschien werk je aan een fitnessdoel en ben je op zoek naar een dieet dat is afgestemd op dat doel of heb je het te druk om te koken, maar moet je nog steeds 100% compleet zijn qua voedingswaarde. Als je eenmaal genoeg redenen hebt, ga dan voor een dieet dat een oplossing is voor je problemen. Vaak zijn we niet in staat om zelf en met een paar google-zoekopdrachten tot de juiste beslissingen te komen, dus het is verstandig om een voedingsdeskundige of een diëtist te raadplegen die meer bekwaam en professioneel gecertificeerd is om dergelijke beslissingen te nemen.
Begrijp uw dieet en ken de regels ervan


- nadat het onderzoek / consult is gedaan en u een dieetoplossing hebt gekozen, leert u er meer over. Waarom het voor jou geschikt is, hoe en waarom het werkt, wat het inhoudt, wat je wel en niet mag consumeren. Maak vervolgens enkele regels voor uzelf die kunnen helpen om u aan het plan te houden. De truc hier is om niet te streng voor jezelf te zijn, net hard genoeg.
Sla de goede dingen in 


een belangrijke reden waarom mensen terugvallen in oude eetgewoonten is het tijdelijk opraken van de voorraad. Je moet ervoor zorgen dat je altijd voldoende voorraad bij je hebt. Overweeg een abonnement te nemen voor je favoriete maaltijdvervangers en sojaproducten. Dit zorgt ervoor dat je altijd voldoende voorraad hebt voor wanneer je het nodig hebt.
Houd de voortgang bij


verantwoording is waar de daadwerkelijke resultaten zijn. Je moet je voortgang heel levendig kunnen volgen. Kunnen zeggen: "Ik woog vorige maand 120 kg, nu weeg ik 105 kg en over vier maanden wil ik 88 kg zijn". Maak 'voor en na'-foto's, verzamel gegevens over uw gewicht, taille, lichaamsvetsamenstelling en meer. Zorg voor voldoende bewijs dat de verandering van dieet helpt bij het behalen van uw doelen. Kijk hoe stralend je huid was voor de overgang, hoe je straalde na het gebruik van plantaardige maaltijdvervangers


Zorg voor een ondersteunend netwerk
– als je snel wilt gaan... loop alleen, maar als je ver wilt gaan... zoek een groep gelijkgestemde mensen. Word lid van een gemeenschap van sportschoolbezoekers of plantaardige lijners of veganisten, afhankelijk van wat uw resolutie is. Het zou zelfs een online community kunnen zijn, maar je zult mensen hebben om je aan te moedigen, je te feliciteren met belangrijke en triviale mijlpalen en om tips te geven over hoe ze sommige uitdagingen hebben overwonnen.
Begin langzaam en ga door naar progressieve fasen van uw dieet


– je kunt je wandelexpedities niet beginnen met Mt. Everest, je moet wat oefenen op beginnersniveau. Hetzelfde geldt voor uw maaltijden, u moet niet eerst de meest buitensporige maaltijdschema's proberen. Begin eerst met een eenvoudiger overgangsschema en verhoog vervolgens de intensiteit tot je op het gewenste niveau bent
“hoe kies je de juiste maaltijdvervanger”.


Wil elk dieet de verwachte fitnessresultaten opleveren, dan moet het zorgvuldig worden geselecteerd en bewezen dat het de juiste is. Zo'n maaltijd moet afgestemd zijn op je fitnessdoelen en metabolisch geneigd zijn om relevante effecten te hebben.

Kwaliteit gaat boven alles bij het selecteren van elk type maaltijd. Bij het kiezen van een maaltijdvervanger is het belangrijk om er een te kiezen die hoogwaardige ingrediënten bevat. Dit kan variëren afhankelijk van wat uw dieetvoorkeuren zijn, d.w.z. veganistisch, non-ggo, suikervrij, lactosevrij, glutenvrij of plantaardig. Zoek een maaltijdvervanger die geen afbreuk doet aan uw voorkeuren en voedingsprincipes.


Volgende bij het kiezen van een geschikte maaltijdvervanger is de verhouding macronutriënten.

Afhankelijk van het doel van uw dieetplan, moet u een maaltijdvervanger kiezen die gewichtsverlies ondersteunt of gewichtstoename bevordert. Voor normale maaltijden moet u 40-65% van uw calorie-inname uit koolhydraten halen, 20-35% van de calorieën uit vetten en 15-25% uit eiwitten. Voor gewichtsverlies moet het eiwitgehalte echter aanzienlijk hoger zijn, terwijl dat voor koolhydraten en vetten vermindert.


De maaltijdvervanging moet ook de aanbevolen dagelijkse inname van vitamines en mineralen bevatten. Het hebben van voldoende hoeveelheden van deze micronutriënten beschermt tegen de omkeerbare een

References:

  1. https://www.optifast.co.uk/blog/lifestyle/tips-to-succeed-total-diet-replacement/
  2. https://enu-nutrition.com/blog/tips-switching-meal-replacement-shakes-regular-diet
  3. https://askthescientists.com/best-meal-replacement/
  4. https://swolverine.com/blogs/blog/6-tips-to-make-the-perfect-meal-replacement-shake
  5. https://gut-fit.com/blog/post/meal-replacement-for-weight-loss-5-tips-for-using-them-properly

 

Reactie plaatsen