Natuurlijk en gezond eten

Natuurlijk en gezond eten

Iedereen wil natuurlijk en gezond eten. Voedselverwerking is plotseling de alomtegenwoordige bubbel geworden waar niemand in verstrikt wil raken. GGO's, additieven en meststoffen bepalen deze bubbel waar we allemaal voor vluchten.


Bij Vitaminfood gebruiken we alleen puur natuurlijke ingrediënten voor al onze maaltijdopties.


Zijn ze echter hetzelfde? Is natuurlijk = gezond? Dit stuk is niet bedoeld om de populaire mening tegen te spreken. Sterker nog, het verstevigt het zelfs.

Een natuurlijk en gezond voedingspatroon is waar ons lichaam naar hunkert. Geen hartige smaak of mediterrane smaken en aansprekende bezienswaardigheden. Natuurlijk maken ze maaltijden plezierig en zijn ze waar we naar hunkeren, maar niet het lichaam. Wat we uit de winkels halen, is vaak niet wat het lichaam nodig heeft.

Op de markt en in de schappen van de supermarkt zijn er gezonde alternatieven, maar niet in de aantallen. Vitaminfood is een van de weinige andere die gezondheidswaarde biedt die overeenkomt met uw waarde. Ieder mens heeft recht op goede voeding en Vitaminfood biedt natuurlijke en gezonde maaltijdvervangers.


Waarom het belangrijk is om natuurlijk te eten
Antwoord: Brandstof goed voel je goed


*Bovenaan staat de voedingswaarde voor je lichaam. Goede voeding is compleet en stelt uw organen in staat zich harmonieus te ontwikkelen. Het resultaat is een gezond lichaam; gezond in elk aspect en elke spier, dat is wat goede brandstof levert. Voedingsstoffen versterken de lichaamssystemen en het hele lichaam wordt in balans gehouden.

Je gezondheid is direct gerelateerd aan wat je je lichaam voedt.

*Beter voor het milieu - hoe minder verwerking, hoe kleiner de ecologische voetafdruk voor het specifieke dieet.

* Vermindert overeten en gewichtsbeheersing - vaker wel dan niet, natuurlijke voeding geeft meer voldoening dan geraffineerde voedingsmiddelen, de vezels worden grotendeels verwijderd tijdens de verwerking, bijvoorbeeld het malen van tarwe om kaf te verwijderen.

* Vermindert ziekterisico - geraffineerde voedingsmiddelen en sommige additieven worden in verband gebracht met chronische leefstijlziekten zoals kanker en hartcomplicaties. Fytonutriënten die de immuniteit versterken, gaan ook verloren tijdens de verwerking, waardoor een zwakker immuunsysteem wordt blootgesteld aan aanvallen van ziekten.

* Bevordert genezings- en herstelprocessen - minder geraffineerde voedingsmiddelen worden beter door het lichaam opgenomen en gebruikt, omdat het kant-en-klare en bruikbare ingrediënten zijn voor het herstel van weefsels en cellen. Natuurlijke producten bevatten ook meer vitamines, antioxidanten en fytonutriënten. Deze werken allemaal samen om een sterker immuunsysteem op te bouwen.


Andere individuele voordelen van natuurlijk eten zijn:


*Controleren van voorkeuren, het beheersen van allergieën en het reguleren van de inname van specifieke ingrediënten.

In tegenstelling tot kant-en-klaarmaaltijden zoals een burger of taart, geven natuurlijke producten je veel meer controle over wat je consumeert. U krijgt niet alleen wat de fabrikant heeft meegeleverd. Je consumeert ook niet met geweld wat de fabrikant heeft toegevoegd, zelfs als je dat niet wilt.

Natuurlijke voeding stelt u in staat om uw dieet onder controle te houden, net als Vitaminfood. Natuurlijke voedingsmiddelen hebben hun beperkingen veroorzaakt door onethische producenten.


Niet alle natuurlijke voeding is gezond.


Niet alles is zelfs zo gezond als wordt beweerd. Dat klopt, natuurlijk verwijst eerlijk gezegd naar het niveau van verwerking en aanpassing dat het voedsel heeft ondergaan voordat het op je bord of kopje terechtkomt. Natuurlijk voedsel is minimaal verwerkt, ethisch geteeld en zonder genetische modificatie.

Natuurlijk voedsel is rijk aan natuurlijk voorkomende voedingsstoffen die voortdurend worden afgewassen of chemisch worden verwijderd door verwerking.


Wat verwerking met je eten doet.


Tijdens de verwerking leiden de betrokken fysische en chemische processen tot verlies van voedingsstoffen en denaturatie.

Koken is een voorbeeld van zo'n proces. Het is een noodzakelijk proces. Koken en afgieten is echter een destructief proces. De voedingsstoffen gaan vaak van het voedsel naar de vloeistof die vervolgens wordt afgevoerd. Op deze manier gaan veel in water oplosbare voedingsstoffen verloren.

De B-vitamines en vitamine C spoelden allemaal door de afvoer naar afvoersystemen en rioleringen.

Zowel bij industriële processen kunnen de voedingsstoffen verloren gaan, afhankelijk van de bereidingswijze, en kunnen andere worden toegevoegd om branchespecifieke doelen te bereiken. Deze twee zijn het probleem met voedselverwerking en de vieze lucht eromheen.


Additieven VS Verloren voedingsstoffen


Additieven worden toegevoegd om smaak, smaak en voedingswaarde te verbeteren.

Ze kunnen worden gegroepeerd als hebbende een negatieve invloed op de gezondheid of een positieve invloed.

Degenen met een negatieve impact omvatten

*Toegevoegde suikers en zoetstoffen zoals sucroseconcentraten. Deze worden hier verder besproken.

*Conserveringsmiddelen zoals suikerschimmel

*Trans vet

*Kleurstof voor levensmiddelen

*Natriumbenzoaat en natriumnitriet

Degenen met positieve effecten zijn de mineralen-, vitamine- en vezelboosts.Verloren voedingsstoffen zijn die weggespoeld of gedenatureerd door verwerking.

Ze bevatten B-vitamines en vitamine C, die zeer onstabiel zijn bij overmatige hitte en worden weggespoeld in uitgelekte oplossingen.

Fytonutriënten gaan ook verloren.


Fytonutriënten zijn allemaal bioactieve stoffen die gezond blijven en jou ook in leven kunnen houden. Er zijn meer dan 25.000 fytonutriënten gegroepeerd in onder andere betalains, indolen, fenolen en terpenen.

 Vitaminfood shakes with phytonutrients

Afgezien van de additieven en verloren voedingsstoffen, zijn GGO's een ander onderdeel van natuurlijk voedsel dat ze ongezond maakt. Gekoppeld aan interne orgaanschade, vertraagde hersengroei, verdikking van het spijsverteringskanaal, voedselallergieën en gastro-intestinale problemen, zijn de GGO's een belangrijke speler in output en kwaliteitsverbetering.

Zowel meststoffen worden gebruikt bij de productie van voedsel en houden rechtstreeks verband met kankerrisico's en vergiftiging door zware metalen. Stikstofmeststoffen verminderen de vitamine C-concentratie in planten, zelfs in fruit.

Een andere term die relevant is voor dit debat is organisch. Biologisch betekent dat het voedsel is verbouwd zonder kunstmatig vervaardigde chemicaliën, maar alleen met natuurlijke meststoffen en pesticiden. Biologisch voedsel wordt uitsluitend verkregen door natuurlijke processen en natuurlijke landbouwinputs.

Biologisch is niet veganistisch omdat sommige ingrediënten afkomstig kunnen zijn van biologisch gehouden dieren. Veganistisch is een andere variatie op basis van het feit of er dierlijke producten in het dieet zijn opgenomen.

Hoe je je eten ook analyseert, Vitaminfood is biologisch, gezond en veganistisch.

Begrepen hebben wat natuurlijk, gezond, biologisch en veganistisch is

Laten we de feiten onder ogen zien

Een gezonde voeding is wenselijk. Groenten en fruit zijn essentieel. Biologische voeding is gezonder. Je zou graag je eigen sinaasappels plukken en je eigen tarwe oogsten.

Maar…

We hebben niet altijd tijd om selectief boodschappen te doen en gezonde maaltijden te bereiden. De meeste biologische producten worden lokaal verkocht, maar je woont in een stad zonder lokale boerderijen. Uw voedsel wordt over meer dan 1000 mijl vervoerd.

Gezondere alternatieven zijn duur. De meeste van onze diëten, zelfs natuurlijke en biologische, zijn qua voedingswaarde niet compleet; we raden met onze voeding.

Wat we hebben is genetisch gemodificeerd. Het is niet veganistisch afkomstig. Het is ook goedkoper op de korte termijn, maar duurder op de lange termijn. Het verkochte voedsel is gericht op financieel gewin, niet op voeding.

Vitaminfood levert een gezonde maaltijd die biologisch is geteeld en 100% veganistisch is geproduceerd met minimale verwerking. We bieden waarde en gezondheid waar het zeldzaam is.


Tips om gezond en natuurlijk te eten


Het is bitter om toe te geven dat mensen niet zonder bewerkte voedingsmiddelen kunnen. Verwerking verlengt de houdbaarheid, maakt levensvatbare voedingsstoffen beschikbaar waar en wanneer nodig en verhoogt de opbrengst. Het is een zeer belangrijke activiteit.

Aan de andere kant is het verminderen van de verwerking en het reguleren van de inname van bewerkte voedingsmiddelen iets wat we doen. We minimaliseren het tot het absolute minimum van het drogen van erwten en het vermalen van voedingsstoffen, maar kunnen om de hierboven genoemde redenen niet zonder. Verwerken is voordelig als:

*De voedingsstoffen blijven behouden.

*Er wordt meer waarde toegevoegd dan verwijderd.

*Het proces is gericht op volledige voeding.


Dit is wat u moet doen:


Geef prioriteit aan water als je belangrijkste drankje. Boven de andere gezoete dranken met toegevoegde suikers of zelfs soja- en amandelmelk heeft je lichaam het meest behoefte aan water. Dus geef het dat eerst en in de meeste hoeveelheid.


Lees de etiketten uit gewoonte - door een grote interesse te hebben in wat u consumeert, zult u uw dieet verbeteren. Weet wat er in uw winkelwagen zit voordat u betaalt en voordat u consumeert.


Bezoek je boerenmarkt - de boerenmarkt is de basis van alle complete voeding. Daar komen de goede dingen vandaan. Zelfs onze ingrediënten zijn van een vergelijkbare bron, alleen kopen we van de boerderij en in bulk. Als je wat vrije tijd hebt, ga dan je eten met de hand plukken.
Biologische bronnen uit uw winkelschappen. Dit elimineert de risico's die verband houden met GGO's en synthetische landbouwinputs.
Vermijd ten koste van alles toegevoegde suikers of geraffineerde koolhydraten. Dit is het epicentrum van voedselverwerking. Deze zijn ongewenst en onnodig voor je lichaam.


Belemmeringen om gezond te eten die je moet overwinnen
Biologische en natuurlijke bronnen zijn duurder en onze budgetten kunnen niet altijd dieetplannen bevatten. Ga voor meer betaalbare en duurzaam ontworpen alternatieve oplossingen.

Het voedsel is niet direct beschikbaar, tenzij je een boerenmarkt om de hoek hebt. Bezoek uw meest biologische bronnen of sluit u aan bij een voedselcoöperatie voor de levering van verse producten.

Sommige zijn alleen beschikbaar in het seizoen. Welnu, in dit geval zult u eraan moeten wennen om het meeste uit het seizoen te halen. Voed je met wat je toen binnenkreeg, want je lichaam maakt reserves aan van sommige voedingsstoffen waar je een overvloed aan krijgt.

Valse etiketten en voedingsfiches zijn een ramp voor de bevolking. Zeer moeilijk te ontcijferen en voorbij te komen. Zoek naar casestudy's, recensies, getuigenissen en demonstraties van producteffectiviteit. Deze zijn minder vervalst, vooral als ze worden gecontroleerd door een derde partij.Vitaminfood herdefinieert natuurlijk zoals je het kent naar biologisch, minimaal bewerkt en gezonder.

Hoewel we het erover eens zijn dat volledig onbewerkt voedsel de beste kans is om uw gezondheid onder controle te houden, hebben we ook ontdekt dat het moeilijk kan zijn om aan dergelijke normen te voldoen.

Laat ons u helpen zorgen te maken over uw dieet en voedingstekorten.

Vitaminfood staat voor je klaar als het gaat om complete voeding en gemakkelijke snelle maaltijden.

Verleng je bestelling of ontvang nu je eerste.

References.

 1. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/processed-foods/
 2. https://www.nih.gov/news-events/news-releases/nih-study-finds-heavily-processed-foods-cause-overeating-weight-gain
 3. https://www.hero-group.ch/study-brings-clarity-meaning-food-naturalness
 4. https://www.choosemyplate.gov/eathealthy/vegetables/vegetables-nutrients-health
 5. https://www.helpguide.org/articles/healthy-eating/organic-foods.htm
 6. https://www.medicalnewstoday.com/articles/322268
 7. https://aeon.co/essays/is-eating-natural-food-the-same-as-eating-whats-healthy
 8. https://www.webmd.com/diet/features/the-natural-diet-best-foods-for-weight-loss#1
 9. https://millennialmagazine.com/2017/07/22/3-health-benefits-of-eating-natural-foods-to-consider/
 10. https://www.shape.com/healthy-eating/what-clean-eating-5-dos-and-donts-your-best-body-ever
 11. https://www.health.com/food/10-easy-ways-to-eat-natural
 12. https://www.healthline.com/nutrition/21-reasons-to-eat-real-food

 

 

Reactie plaatsen