protein supplements protein shakes

Eiwit shakes – Vitaminfood Proteine shakes

Eiwit shakes – Best-tasting Proteine sources

Eiwitshakes of eiwitshakes zijn dranken die een geconcentreerde eiwitbron bevatten. Eiwitpoeders en eiwitshakes worden vaak gebruikt als supplement om de eiwitinname te verhogen, vooral voor personen die moeite hebben om voldoende eiwitten binnen te krijgen via hun voeding en volwaardige voeding alleen. Eiwitshakes kunnen worden geproduceerd uit verschillende eiwitbronnen, zoals wei, soja, erwten, rijst en caseïne. Deze shakes worden vaak op smaak gebracht met ingrediënten als fruit, kruiden en zoetstoffen.

Eiwitshakes worden meestal geconsumeerd als tussendoortje of als maaltijdvervanger, maar het is niet aan te raden om volledig afhankelijk te zijn van deze als enige voedingsbron. Gezonde shakes met extra proteïne kunnen een handige optie zijn voor mensen met een drukke levensstijl of die spiermassa willen opbouwen. Het is echter belangrijk op te merken dat eiwitshakes niet als enige voedingsbron mogen worden gebruikt. Het is belangrijk om ook een verscheidenheid aan hele voedingsmiddelen te consumeren om alle 27 essentiële vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Vitaminfood eiwitshakes zijn qua voedingswaarde compleet, zodat u alles krijgt wat uw lichaam nodig heeft.


Lekkerste eiwitshakes:
Vitaminevoer


Vitaminfood eiwitshakes en maaltijdvervangers hebben een zachte natuurlijke smaak die niet te krijtachtig is. De smaakopties zijn gevarieerd, waaronder vanille, aardbei, mango, banaan en meer exquise zoals bosvruchten en kokosnoot. Deze zijn allemaal natuurlijk, dankzij het Vitaminfood-laboratorium dat de best smakende natuurlijke zoetstoffen heeft geformuleerd.

Deluxe eiwitpoeder heeft wat flair toegevoegd met zeer creatieve en interessante smaken zoals oreo, pistache, kers en citroen.


Optimale voeding


Optimale voeding eiwitpoeder wordt consequent beoordeeld als een van de best smakende eiwitpoeders op de markt. De Gold Standard 100% wei-eiwit wordt geleverd met verschillende smaken, waaronder chocolade, vanille en aardbei en is gemaakt met hoogwaardige wei-eiwit.

NitroTech


Dit eiwitpoeder wordt ook hoog gewaardeerd voor smaak, met smaken als chocolademilkshake, vanillemilkshake en aardbeienmilkshake. Het is gemaakt met een mix van wei-eiwit en caseïne-eiwit en is ontworpen om droge spieren op te bouwen.

Dymatiseer ISO 100


Gemaakt met gehydrolyseerd wei-eiwitisolaat en verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder chocolade, vanille en aardbei. Het staat bekend om zijn zachte textuur en geweldige smaak. Romige, zachte vanillesmaak is erg populair bij gebruikers

Cellucor COR-Performance Whey


Dit eiwitpoeder is gemaakt met wei-eiwitisolaat en is verkrijgbaar in smaken zoals chocoladezachte toffee, koekjes en room en aardbeienmilkshake. Het wordt hoog gewaardeerd om zijn smaak en mengbaarheid, met name de klassieke koekjes- en roomsmaak.

BSN Syntha-6


Bevat een mix van verschillende eiwitten, waaronder wei-eiwitisolaat, melkeiwitisolaat en calciumcaseïnaat. Het is verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder chocolademilkshake, vanille-ijs en aardbeienmilkshake, en wordt hoog gewaardeerd om zijn smaak en textuur.

Het is belangrijk op te merken dat smaakvoorkeuren subjectief zijn, dus wat de ene persoon als de best smakende eiwitshake beschouwt, is misschien niet hetzelfde voor een andere persoon. Het is een goed idee om een paar verschillende merken en smaken te proberen om te zien welke je het lekkerst vindt.


Een stapsgewijze handleiding om u te helpen bij het kiezen van de beste eiwitshakes:


Bepaal je eiwitbehoefte: De eerste stap bij het kiezen van een eiwitshake is bepalen hoeveel eiwit je nodig hebt. Uw eiwitbehoefte hangt af van factoren zoals uw leeftijd, geslacht, gewicht en activiteitenniveau. Een geregistreerde diëtist of zorgverlener kan u helpen bij het bepalen van uw eiwitbehoefte.
Overweeg uw voedingsvoorkeuren en -beperkingen: Bedenk of u voedingsvoorkeuren of -beperkingen heeft die van invloed kunnen zijn op uw keuze voor een eiwitshake. Ben je bijvoorbeeld vegetariër of veganist, dan kun je kiezen voor een plantaardige eiwitshake. Als u een voedselallergie of -intolerantie heeft, moet u een eiwitshake kiezen die vrij is van het ingrediënt waarvoor u allergisch bent.

 


Zoek naar hoogwaardige eiwitbronnen: Zoek bij het kiezen van een eiwitshake naar een eiwitshake die gemaakt is van hoogwaardige eiwitbronnen. Enkele veel voorkomende eiwitbronnen in eiwitshakes zijn whey, caseïne, soja, erwten en rijst.


Controleer het etiket op toegevoegde suikers en andere ingrediënten: Het is belangrijk om een eiwitshake te kiezen met een minimale hoeveelheid toegevoegde suikers en kunstmatige zoetstoffen. Controleer ook het etiket op eventuele andere toegevoegde ingrediënten die u misschien wilt vermijden, zoals kunstmatige kleur- of smaakstoffen.


Lees beoordelingen en vergelijk prijzen: als u eenmaal uw keuzes heeft beperkt, lees dan beoordelingen van andere gebruikers en vergelijk prijzen om de beste optie voor u te vinden.


Probeer een paar verschillende merken en smaken: Wees ten slotte niet bang om een paar verschillende merken en smaken te proberen om te zien welke je het lekkerst vindt. Voorkeuren voor eiwitshakes zijn subjectief, dus het kan wat experimenteren kosten om degene te vinden die het beste bij je past


Hoe eiwitshakes te gebruiken voor maximale voordelen


NadelenNeem proteïne voor en na het sporten: Eiwitshakes kunnen een handige manier zijn om voor en na je training snel een bron van proteïne binnen te krijgen. Het consumeren van eiwitten voor het sporten kan helpen om je spieren van brandstof te voorzien en de prestaties te verbeteren, terwijl het consumeren van eiwitten na het sporten kan helpen de spiereiwitsynthese te stimuleren en spierherstel en -groei te bevorderen.
Kies een hoogwaardige eiwitbron: Het is belangrijk om een eiwitshake te kiezen die is gemaakt van hoogwaardige eiwitbronnen, zoals wei, caseïne, soja, erwten of rijst. Deze soorten eiwitten bevatten veel essentiële aminozuren, die belangrijk zijn voor spiergroei en -herstel.
Overweeg om andere spieropbouwende voedingsstoffen toe te voegen: naast eiwitten is het ook belangrijk om andere voedingsstoffen te consumeren die spiergroei ondersteunen, zoals koolhydraten en gezonde vetten. U kunt overwegen om ingrediënten zoals haver, bananen of noten aan uw eiwitshakes toe te voegen om deze voedingsstoffen te leveren.
Vertrouw niet alleen op eiwitshakes: hoewel eiwitshakes een handige manier kunnen zijn om uw eiwitinname te verhogen, mogen ze niet als enige voedingsbron worden gebruikt. Het is belangrijk om ook een verscheidenheid aan onbewerkte voedingsmiddelen te consumeren, om alle essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen die uw lichaam nodig heeft.


Veganistische eiwitbronnen


Er zijn verschillende plantaardige eiwitbronnen die kunnen worden gebruikt in geselecteerde eiwitshakes:

 1. Erwtenproteïne: Erwtenproteïne is gemaakt van gele erwten en is een compleet eiwit, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren bevat. Het heeft een neutrale smaak en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan smoothies en andere recepten.
 2. Soja-eiwit: Soja-eiwit wordt gemaakt van sojabonen en is ook een compleet eiwit. Het heeft een licht nootachtige smaak en kan in verschillende recepten worden gebruikt.
 3. Hennep-eiwit: Hennep-eiwit wordt gemaakt van hennepzaden en is een goede bron van essentiële aminozuren. Het heeft een nootachtige smaak en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan smoothies en andere recepten.
 4. Bruine rijst eiwit: Bruine rijst eiwit is gemaakt van bruine rijst en is een goede bron van essentiële aminozuren. Het heeft een lichtzoete, nootachtige smaak en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan smoothies en andere recepten.
 5. Pompoenpittenproteïne: Pompoenpittenproteïne wordt gemaakt van pompoenpitten en is een goede bron van essentiële aminozuren. Het heeft een licht nootachtige smaak en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan smoothies en andere recepten.
 6. Quinoa-eiwit: Quinoa-eiwit wordt gemaakt van quinoa, een graansoort met een hoog eiwitgehalte. Het heeft een licht nootachtige smaak en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan smoothies en andere recepten.
 7. Kikkererwten-eiwit: Kikkererwten-eiwit wordt gemaakt van kikkererwten en is een goede bron van essentiële aminozuren. Het heeft een licht nootachtige smaak en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan smoothies en andere recepten.
 8. Het is belangrijk op te merken dat plantaardige eiwitbronnen mogelijk niet zo licht verteerbaar zijn als dierlijke eiwitbronnen, dus het kan nodig zijn om iets grotere hoeveelheden te consumeren om aan uw eiwitbehoeften te voldoen. Het is ook een goed idee om verschillende plantaardige eiwitbronnen te consumeren om een compleet profiel van essentiële aminozuren te krijgen.

References

 1. https://www.infofitness.nl/supplementen/eiwitshakes/
 2. Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey Protein: https://www.optimumnutrition.com/en-us/products/gold-standard-100-whey-protein
 3. MuscleTech NitroTech: https://www.muscletech.com/products/nitrotech/
 4. Dymatize ISO 100: https://www.dymatize.com/product/iso-100/
 5. Cellucor COR-Performance Whey: https://www.cellucor.com/products/cor-performance-whey
 6. BSN Syntha-6: https://www.bsnonline.net/products/syntha-6/

Reactie plaatsen