Gezondheidsvoordelen van Selenium

Gezondheidsvoordelen van Selenium

Selenium is een micronutriënt in het lichaam die verschillende functies vervult. Dit mineraal dat uit voedingsbronnen moet worden verkregen, is de sleutel tot bepaalde lichaamssystemen, waaronder hartspieren, gewrichten, het immuunsysteem en het voortplantingssysteem.

De hoeveelheid in het lichaam hangt ook sterk af van de voedingsbron. Als de gewassen op seleniumarme gronden worden geteeld, is het ontstaan van een tekort in de loop van de tijd bijna onvermijdelijk. Vooral bevolkingsgroepen in bepaalde regio's van Europa en Azië lopen een hoger risico.

Vitaminfood wordt naar alle regio's verzonden en is een grote aanwinst voor deze bevolkingsgroepen en kan worden gebruikt om meer dan alleen dit voedingsprobleem op te lossen. Gebruik het bezit en leef vanaf nu een gezonder leven... u hoeft alleen maar te beslissen.

Gezondheidsvoordelen van selenium in het lichaam.


1. Aanmaak van eiwitten


Selenium is als aminozuur geïntegreerd in de structuur van een bepaalde klasse eiwitten. Zonder selenium houdt deze klasse van eiwitten op te bestaan. Deze eiwitten worden selenoproteïnen genoemd. Wetenschappers hebben meer dan 25 selenoproteïnen ontdekt.

Selenoproteïnen zijn betrokken bij de ontwikkeling van embryo's, antioxidantafweer, spierfunctie, spermaproductie, schildklierhormoonmetabolisme en de reactie van het immuunsysteem op vaccinatie. Dit zijn allemaal vitale stadia en systemen van ons leven die voor zijn efficiëntie kritisch afhankelijk zijn van selenium.

P. S selenium kan uw lichaam helpen zich aan te passen aan het vaccin en immuniteit op te bouwen, zodat we binnenkort allemaal naar de parken en feesten kunnen gaan. Dat is wat het doet.


2. Antioxidant-functies


Selenoproteïnen worden ook vaak antioxidant-enzymen genoemd. Dit komt omdat ze cellulaire schade voorkomen, vooral in schildkliercellen. Selenoproteïnen katalyseren reacties die de vrije radicalen oxideren die in deze cellen worden geproduceerd, evenals in de andere organen waarin ze zich bevinden.

In het hart helpt selenium het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen door oxidatieve stress te verminderen. Elders vermindert selenium het risico op het ontwikkelen van kanker, omdat het ook sterk in verband wordt gebracht met vrije radicalen. Het helpt ook om goed zicht te behouden.


3. Schildklierfunctie


De schildklier wordt sterk gereguleerd door twee elementen, jodium en selenium. Deze twee hebben een synergetische relatie die de werking van de schildklier en de productie van schildklierhormonen beïnvloedt. Deze hormonen regelen slaap, eetlust, temperatuur, gewicht en energieproductie.

De schildklier staat centraal in de stofwisseling in organen en spieren. De hoogste concentratie selenium bevindt zich ook in de schildklier, waaruit blijkt dat het sterk gericht is op de regulering van schildklierfuncties.


4. Vertraagt veroudering


Door ervoor te zorgen dat u voldoende selenium binnenkrijgt, kunt u veroudering vertragen en de uiting van tekenen van veroudering remmen. De inhoud ervan in het lichaam neemt af met de leeftijd, omdat de efficiëntie van het absorberen en vasthouden ervan ook afneemt. Het actief onderhouden van een gezonde huid zorgt er echter voor dat de processen niet worden beïnvloed.

Het zal daarom dienen als een antioxidant en de schade aan cellen in de ogen voor het gezichtsvermogen en de hersenen voorkomen. Goed zicht en langzame cognitieve achteruitgang zullen de effecten zijn. Selenium is slechts een van de vele vitale en essentiële voedingsstoffen waarvan de niveaus essentieel zijn bij het vertragen van het verouderingsproces. Vitaminfood bevat al deze voedingsstoffen om uw voorraden aan te vullen naarmate u ouder wordt.


5. Kankers


Selenium helpt het risico op verschillende vormen van kanker te verminderen. Dit wordt verkregen uit de mogelijke correlatie van lage seleniumspiegels bij patiënten en een duidelijke afname van het risico na suppletie.

Het helpt ook bij het beheersen van de snelheid van progressie. Meer dan 100 kleine dieren hebben minder nieuwe tumorontwikkeling laten zien na het verhogen van het seleniumgehalte in hun lichaam. Dit geeft een grote kans op een bijna ongestoord leven en vergroot de overlevingskansen.

 

 

Deze kankers zijn van de borst, prostaat, long, colon, endeldarm, pancreas, eierstok en baarmoederhals.

Seleniumsuppletie bij patiënten is een haalbare optie op advies van een arts. Een normale aanbevolen hoeveelheid via de voeding regelt de ontwikkeling van kankercellen tot kanker.


6. Onderdrukt virale belasting


Dit betekent dat selenium helpt bij het verminderen van het aantal virussen dat in het bloed circuleert tijdens een virusinfectie. Voor infecties zoals HIV is aangetoond dat suppletie met 200 microgram de progressie vertraagt.

Het vernietigen van het aantal virussen in de bloedbaan beperkt hun verspreiding naar andere organen en hun vermogen om verschillende weefsels te reproduceren en te koloniseren. Dit kan net zo goed helpen om de ziekte gelokaliseerd te houden op het punt van oorsprong en het gemakkelijk te maken.


7. Effect van zware metalen tegengaan


Dit is een van de belangrijkste medische toepassingen van selenium. Het wordt toegediend om het vergiftigingseffect tegen te gaan van zware metalen zoals lood, die giftig zijn voor de cellen en de processen in het lichaam vertragen.


8. Selenium is in verband gebracht met andere voordelen, waaronder:


- Helpt bij astma-achtige symptomen

- Beheer van reumatoïde artritis

- Beheer van hart- en vaatziekten

- Verbetering van malabsorptie bij kinderen

- DNA-schade verminderen door oxidatieve stress op te lossen

- Versterkt het immuunsysteem bij luchtweginfecties


Tekort


Het seleniumgehalte in voedsel hangt uitsluitend af van de hoeveelheid in de bodem. In tegenstelling tot de meeste andere mineralen die het lichaam nodig heeft, is de hoeveelheid selenium vaak vrij laag voor de plant om overtollig op te nemen en op te hopen. Dit resulteert in tekortkomingen bij een groot percentage van de bevolking in die gebieden. Dit omvat China, HIV-mensen, het zuidwesten van de VS, delen van Rusland en het grootste deel van Europa.

Bewerkte en zeer geraffineerde voedingsmiddelen hebben hoogstwaarschijnlijk ook een ontoereikend seleniumgehalte. Al met al zullen de meeste mensen waarschijnlijk een seleniumtekort hebben of er amper genoeg van hebben.

  • De symptomen zijn onder meer:
  • · Haaruitval
  • · Misselijkheid
  • · Braken
  • · Hoofdpijn
  • · Verwarring
  • · Lethargie
  • · Toevallen
  • · Stemmingswisselingen


Lange termijn effecten


Seleniumtekort heeft ook langetermijneffecten. De twee meest voorkomende zijn: de ziekte van Keshan, een vorm van cardiomyopathie, wat betekent dat de hartspier wordt aangetast en kan leiden tot zwakkere samentrekkingen of een onregelmatige hartslag. De tweede is de ziekte van Kashin-Reck, een vorm van osteoporose.

Deze twee kunnen worden voorkomen door een gezond seleniumgehalte te behouden door inname via de voeding of regelmatige suppletie op seleniumarme locaties.


Toxiciteit - selenium is giftig als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. De symptomen zijn: haaruitval, duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, hoofdpijn, blozen van de huid, braken, broze nagels, lethargie, huiduitslag en laesies, tremoren en epileptische aanvallen, prikkelbaarheid, spierpijn. Vooral bij het aanvullen is voorzichtigheid geboden.


Vitaminevoeding en selenium


Toen het voor het eerst werd ontdekt, werd gedacht dat selenium een toxine was, maar later werd het een essentieel mineraal. Meer ontdekkingen hebben het belang ervan in het lichaam bewezen en zo moet het ook als zodanig worden behandeld. Vitaminfood levert selenium in de beste verpakking ooit, naast alle andere 27 essentiële vitaminen en mineralen. Haal vandaag nog je complete voedingspakket.

Referenties:

 

 

1.       https://www.livescience.com/43566-selenium-supplements-facts.html

 

 

2.       https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/selenium/

 

 

3.       https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(00)02490-9/fulltext

 

 

4.       https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/ars.2010.3275

 

 

5.       https://draxe.com/nutrition/selenium-benefits/

 

 

6.       https://www.glisodin.com/en/selenium-food-supplement\

 

 

7.       https://youngevityrc.com/blog/4-science-based-benefits-of-selenium/

 

 

8.
     
 https://www.womansworld.com/posts/food-recipes/honeydew-melon-benefits

Reactie plaatsen