Hoe veganistisch is creatine? Veganistische creatine bronnen

Hoe veganistisch is creatine? Veganistische creatine bronnen

Vitaminfood biedt suikervrije eiwitshakes die geschikt zijn voor sporters, bodybuilders, trainers en mensen die ook hun gewicht willen beheersen. Creatine verhoogt onze trainingservaring door meer energie te leveren in korte uitbarstingen en ons uithoudingsvermogen te vergroten. Vitaminfood spant je lichaam aan voor de aanmaak van creatine.

Creatine is een natuurlijke verbinding die in de lever wordt gemaakt en voor energie naar de spieren wordt getransporteerd. Dit is een ergogeen dieethulpmiddel voor sporters en duurtrainers. Het is een stikstofhoudende verbinding die energie levert aan spieren en is gemaakt van niet-eiwit aminozuren.

Creatinine daarentegen is een chemisch afvalproduct dat wordt gevormd uit de ongebruikte creatine. Creatinine wordt geproduceerd door het spiermetabolisme. Het eten van vlees kan de geproduceerde creatinine aanzienlijk verhogen.


Creatine uitgelegd en enkele bronnen.


Creatine is een natuurlijk molecuul dat in het lichaam wordt aangemaakt uit 3 aminozuren: arginine, glycine en methionine. Deze worden allemaal omgezet in fosfaten, in welke vorm ze worden opgeslagen voor energie in skeletspieren.

Dit is een dagelijks proces en wordt in kleine hoeveelheden geproduceerd en het teveel wordt dagelijks uitgescheiden in de vorm van creatinine. Het wordt aangemaakt in de nieren, pancreas en lever.


Voordelen van creatine zijn onder andere:


Boost voor herstel na het sporten - creatine heeft ontstekingsremmende eigenschappen waardoor het geschikt is voor het oplossen van aandoeningen na een blessure, waaronder krampen en tranen. De energievoorziening wordt ook gebruikt bij het herstel van gescheurde spieren.


Blessurepreventie en genezing van musculoskeletale letsels – de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen ervan voorkwamen ook verwondingen in de onderzochte groepen. De energieboosts zijn ook van vitaal belang bij het voorkomen van spierscheuren


Neuroprotectie en verhoogde functionaliteit met gecompromitteerde systemen zoals artrose van de knie en fibromyalgie.


Cognitieve functie verbeteren - creatine was in staat om het verlies van cellen uit het neurale systeem te verminderen. Dit voorkwam bepaalde ziekten zoals de ziekte van Parkinson en behield een gezond profiel.
Dit verbetert ook het cognitieve vermogen en het geheugenbehoud aanzienlijk. Ook bij bejaarden werden in bepaalde onderzoeken soortgelijke effecten als verbeterde controle over ledematen waargenomen.

Trainingsaanpassing en verhoogde tolerantie voor warmte tijdens het sporten. Het is gekoppeld aan vochtretentie-effecten op korte termijn.
Creatine is vooral gunstig voor degenen die anaerobe oefeningen doen door glycogeen te reguleren en korte uitbarstingen van energie te leveren.

Intramusculaire concentraties – van creatine is aangetoond dat het specifieke paden creëert die geconcentreerd zijn met energiebehoeften, wat de algehele capaciteit van de geconcentreerde spieren verhoogt.
Zorg voor een optimaal glycogeengehalte tijdens de training. Het doet dit in een proces dat glycogeenbelasting wordt genoemd en dat tijdens de training de glycogeenniveaus herstelt naar de lichaamsbehoefte.
In het geval van uitputting wordt creatine gemetaboliseerd om creatinine als bijproduct te produceren. Hierdoor ontstaat een vermoeidheidsgevoel.

Vermindert veroudering - creatine is in verband gebracht met het effectief voorkomen van vetophoping in de lever, waardoor een vetvrije lichaamsmassa ontstaat. Het zorgt ook voor het behoud van een gezonde spiermassa, waardoor spierslijtage met het ouder worden wordt voorkomen. Deze preventie van spierdystrofie is een belangrijke reden voor de populariteit van creatine.
Andere gezondheidsvoordelen die verband houden met creatinesupplementen zijn:

Vertraag de tumorgroei
Antioxiderende eigenschappen
Verlicht aanvallen en autisme
Verminderde mentale vermoeidheid.


Onze eiwitpoeders zijn gemakkelijk te maken en voorzien u van de essentiële aminozuren en enzym-cofactoren om ervoor te zorgen dat uw lichaam voldoende creatine aanmaakt. Bij Vitaminfood horen alle bovengenoemde voordelen.

Veganistische creatinebronnen zijn zeldzaam omdat het een weefsel is dat alleen van nature in dieren voorkomt. De beschikbare zijn synthetische creatine-monohydraatmoleculen. Vitaminfood is een 100% natuurlijk product dat de 3 basiscomponenten van creatine levert: arginine, glycine en methionine.

Peulvruchten (bonen, erwten), quinoa, pompoenpitten, spirulina, noten en spinazie zijn voorbeelden van veganistische bronnen die je creatineproductie stimuleren. Het is de enige natuurlijke veganistische manier om creatine binnen te krijgen; het stimuleren van de productie.


Creatinine


Net als alle andere afvalproducten is het giftig en moet het worden geëlimineerd voordat het zich ophoopt en de spieren vergiftigt. Hieronder vindt u enkele manieren om de hoeveelheid creatinine te verminderen, vooral voor mensen met onderliggende medische aandoeningen zoals diabetes en nieraandoeningen.

Het afvalproduct wordt dagelijks door de nieren uitgescheiden. Creatinine-niertest controleert de gezondheid van de nieren. Een hoog niveau, zelfs in het bloed, is een teken van een verminderde nierfunctie.

Symptomen van hoge en ongezonde creatininewaarden zijn onder meer:

Kortademigheid, uitdroging, vermoeidheid, oedeem, droge huid, misselijkheid en neuropathie.

Voor normale, gezonde mensen scheiden de nieren effectief alle creatinine uit, zolang u voldoende water drinkt om ze weg te spoelen.

Verminder zware inspanning - deze activiteiten resulteren in een verhoogd metabolisme en daarbij wordt creatinine geproduceerd. Minder zware inspanningen zorgen voor minder afvalstoffen.
Verminder creatinesuppletie als u ze gebruikt - ongebruikte creatine wordt omgezet

Reactie plaatsen