Maaltijdvervangende shakes om vitamine b12 te stimuleren

Maaltijdvervangende shakes om vitamine b12 te stimuleren

Vitaminen zijn een essentieel onderdeel van de voeding. Ze staan centraal in de suikervrije maaltijdvervangers van Vitaminfood. Een van de vele is vitamine B12. Deze is heel gebruikelijk, vooral voor veganisten en vegetariërs met de constante dreiging een tekort te hebben. Vitaminfood is hier echter om dat verhaal te veranderen.

B12 verwijst over het algemeen naar een familie van cobalamineverbindingen met een kobalt-gecentreerde kern. Dit betekent dat er verschillende vormen van deze vitamine zijn, maar dat het allemaal slechts variaties zijn op cobalamineverbindingen.

(Enkele veel voorkomende vormen van de B12 zijn - Vitamine B12 is een in water oplosbare verbinding, net als alle andere B-vitamines en vitamine C. B12 verwijst over het algemeen naar B-complexvitamine, Bedumil, Cobalamin, Cobalamine, Cobamine, Cobamine, Complexe Vitaminique B, Cyanocobalamin, Cyanocobalamine , Cyanocobalaminum, Cycobemin, Hydroxocobalamin, Hydroxocobalamine, Hydroxocobalamine, Hydroxocobemine, Hydroxocobémine, Idrossocobalamina, Methylcobalamin, Méthylcobalamine, Vitadurin, Vitadurine). Hiervan zijn cyanocobalamine en hydroxocobalamine in de grootste hoeveelheden en het meest actief.


Waar komt vitamine b12 vandaan?


Vitaminfood geeft voldoende vitamine B12 om ervoor te zorgen dat je geen tekort krijgt. De gepubliceerde tijdschriften geven aan dat plantaardige bronnen niet zo betrouwbaar zijn als dierlijke producten (meestal zuivel en eieren) voor het leveren van vitamine B12. Hoewel deze beweringen helemaal waar zijn, synthetiseren noch dieren noch planten vitamine B12.

De cobalamineverbindingen worden vervaardigd door natuurlijke bacteriën die voorkomen in kobalthoudende bodems. Deze worden vervolgens door planten opgenomen en gedurende hun leven door verschillende dieren verzameld. De ophoping van de vitamine uit weiland en andere planten maakt de dierlijke bronnen een eerste keuze voor B12.

Het goede nieuws is dat verrijkte producten, waarvan Vitaminfood een goed voorbeeld is, net zo goed zijn als de niet-veganistische bronnen. De verrijking verhoogt de hoeveelheden tot betrouwbare en kan daarom net zo effectief werken als die zich ophopen in dierlijke weefsels.

Sommige van de goede bacteriën in de darmen synthetiseren ook vitamine B12, maar de meeste vitamines worden opgenomen in de maag en dunne darm, dus dit wordt meestal niet door het lichaam opgenomen. Hierdoor zijn Vitaminfood maaltijdvervangende shakes een voldoende bron voor je B12-voorraad en om tekorten te voorkomen. Vitaminfood is goed verrijkt en is speciaal op maat gemaakt voor veganisten, dus we hebben genoeg moeite gedaan om voldoende B12 op te bouwen om uw niveaus te verhogen.


Belang van vitamine B12


Deze vitamine is voor veel mensen een groot probleem en er zijn verschillende redenen om er een back-up van te maken. Het is van vitaal belang voor een normale werking van de cellen en zenuwen. Tegelijk leiden tekorten ook tot levensbedreigende situaties. Laten we beginnen met de relevantie ervan in ons lichaam:

Normale werking van zenuwcellen - Vitamine B12 is een co-enzym in de reacties die leiden tot de vorming van myelinescheden. Myeline-omhulsels zijn de bedekking voor de zenuwcellen en de axonen die als lange vezels zijn waardoor impulsen worden overgedragen. B12 is nodig om de omhulsels te vormen voor hun beschermende functie.


Het speelt ook een rol bij het behoud van een gezond aantal hersenneuronen. Het vermindert het verlies van hersenneuronen genaamd (neurale atrofie). Deze twee functies beheersen beide de snelheid van mentale achteruitgang.Absorptie van foliumzuur - Foliumzuur is een andere verbinding die significant gecorreleerd is met vitamine B12. Vanwege de correlatie is het waarschijnlijk dat een tekort aan B12 een ander tekort aan foliumzuur veroorzaakt.


Co-enzym in DNA-replicatie en verhoogt de synthesesnelheid, vooral in snel vermenigvuldigende cellen.


Produceert de stemmingsbeïnvloedende stof genaamd S-adenosylmethionine. Vitamine B12 is een component in deze verbinding die de hormoonoverdracht en neurotransmitter bevordert en daardoor de stemming beïnvloedt. Dit maakt het vindingrijk bij het verminderen van depressie en andere klinische psychische stoornissen. Gezonde hoeveelheden van de vitamine kunnen u helpen dergelijke extremen te vermijden, vooral in een stressvolle situatie zoals bijvoorbeeld de pandemie.


Controleer het homocysteïnegehalte in combinatie met foliumzuur en vitamine B6. Homocysteïne is een aminozuur, een bijproduct van de spijsvertering dat in ieders bloed wordt aangetroffen. Boven bepaalde hoeveelheden wordt het een afschrikmiddel voor de gezondheid. Het is gekoppeld aan hartaandoeningen en osteoporose naast andere even ernstige aandoeningen. Vitamine B6, B9 en B12 werken allemaal samen om dit onder controle te houden en de gevolgen te voorkomen.

Aanmaak van rode bloedcellen. Een tekort veroorzaakt megaloblastaire bloedarmoede, die wordt gekenmerkt door ongewoon grote rode bloedcellen die onrijp en onderontwikkeld zijn. De productie en het onderhoud van rode bloedcellen maakt gebruik van vitamine B12.


Gewichtsverlies. Dit is een pluspunt voor onze maaltijdvervangende shakes voor gewichtsverlies. Vitamine B12 heeft een modulerend effect op de snelheid van de stofwisseling. Het verhoogt de snelheid van het metabolisme om meer calorieën te verbranden en meer energie te leveren, wat handig is voor gewichtsverlies.


Slaap en melatonine Melatonine is het hormoon dat vermoeidheid in gang zet of ons actief houdt. Dit regelt ons energieniveau gedurende de dagterwijl de zon schijnt en 's avonds na zonsondergang. Vitamine B12 is een co-enzym in de productie ervan en zorgt ervoor dat we een goede nachtrust krijgen door onze energieniveaus en hersenactiviteit te regelen op basis van de beschikbaarheid van zonnestralen. Het geneest ook het slaap-waakritme.

Vitamine B12 is daarom van vitaal belang voor een gezond slaapschema en een babyachtige slaap.


Helpt bij het behoud van een gezonde huid, haar en nagels. Degenen met een tekort aan B12 hebben broze nagels en haar en een gerimpelde huid, acne en dermatitis. Het handhaven van gezonde hoeveelheden houdt deze onder controle.


Vertraagt de effecten van veroudering, zoals maculaire degeneratie en botverdunning. Vitamine B12 is een co-enzym in proces dat deze cruciale systemen in stand houdt. Suppletie op oudere leeftijd zal helpen om gezonde hoeveelheden te behouden en de effecten van verminderde absorptie als gevolg van ouderdom te verminderen.


Bevordert een gezonde zwangerschap. Dit kan verschillende redenen en rollen hebben die het in het lichaam speelt, zoals de synthese van rode bloedcellen, metabolismeregulatie, foliumzuuropname, stemmingsbeheersing en slaapcontrole.


Aanbevolen dagelijkse inname

Levensfase

Aanbevolen hoeveelheid

Onder de 6 maanden

0,4 mcg

Zuigelingen 7-12 maanden

0,5 mcg

Kinderen 1-3 jaar

0,9 mcg

Kinderen van 4-8 jaar

1,2 mcg

Kinderen van 9–13 jaar

1,8 mcg

Tieners 14-18 jaar

2,6 mcg

Volwassenen

2,6 mcg

Zwangere tieners en vrouwen

2,8 mcg

Borstvoeding tieners en vrouwen

2,8 mcg

Vitamine B12 wordt in het lichaam opgeslagen in reserves zoals in de lever. Het kan even duren voordat deze zijn uitgeput, vooral als men eerder regelmatig voldoende voorraad had. Misschien 3-5 jaar.

Het is echter in water oplosbaar, wat betekent dat de overmaat in de voeding door het lichaam in de urine wordt weggespoeld. Dit is goed omdat het het binnen zijn werkzaamheid houdt. Dit betekent echter ook dat u de voorraad voortdurend moet aanvullen.

Het is dus aan te raden om kleine porties te nemen, net binnen de ADH, maar vaker dan een paar grote doses die niet allemaal worden opgenomen of opgenomen in de vetvrije reserves. Profiteer van Vitaminfood abonnementen voor een reguliere levering van Vitamine B12.

De symptomen en effecten van een vitamine B12-tekort
Veel voorkomende symptomen van een tekort zijn:
Algemene vermoeidheid van het lichaam
Zwakheid
Constipatie
Gewichtsverlies
Verminderde eetlust
Megaloblastaire anemie
Zweren in de mond en tong glossitis
Zenuwproblemen zoals tintelingen en gevoelloosheid
Af en toe het evenwicht verliezen
Depressie
Verwarring, slecht geheugen en dementie
Zich gesleept voelen
Hyperpigmentatie


Al deze symptomen zijn gekoppeld aan een of meer delen van het lichaam waarin vitamine B12 van vitaal belang is en een storing hiervan wijst op een mogelijk tekort.

Er is ook een grote correlatie vastgesteld tussen deficiënties en mensen met tinnitus (gehoorverlies en oorsuizen), psychiatrische stoornissen; waar is waargenomen dat een enorm en onevenredig groot aantal het slachtoffer is van beide.


Gevolgen van het tekort


Een groot aantal effecten komt tot uiting in de symptomen, waaronder schade aan de neurale functie en verminderde cognitieve vermogens. Sommige meer bevatten deze hieronder vermeld.

Tintelende en brandende voeten, algemene zwakte, stijfheid en gevoelloosheid kunnen allemaal worden veroorzaakt door progressieve neuropathie
Pernicieuze anemie die wordt veroorzaakt door atrofische gastritis, een gebrek aan een intrinsieke factor die nodig is voor de absorptie van cyanocobalamine en chronische ontsteking van de epitheliale bekleding van de maag die slijm produceert. Hierdoor wordt de opname van B12 in de darmen belemmerd en ontstaat er een tekort.


Bloedarmoede door foliumzuurdeficiëntie - Deze vorm van bloedarmoede wordt gekenmerkt door grote, onrijpe rode bloedcellen, wat wijst op een trage DNA-synthese en een onvermogen om te delen.


Voedsel cobalamine malabsorptie - Resultaten in een citroengele tint aan de huid en ogen; een gladde vlezige tong en neurologische aandoeningen.
Geavanceerde neurologische symptomen omvatten een sluipende verlamming die begint aan de ledematen, zoals handen en voeten, en vervolgens naar binnen en omhoog werkt langs de wervelkolom. Een marginaal tekort aan vitamine B12 schaadt de intelligentie, het ruimtelijk vermogen en het kortetermijngeheugen
Groepen die het meest vatbaar zijn voor tekortkomingen zijn de ouderen die een verminderd absorptievermogen hebben en een grotere vraag naar de vitamine om de integriteit van hun systemen te behouden.

Degenen met darminfecties en aandoeningen zoals H.Pylori zijn ook zeer kwetsbaar vanwege de verminderde effectiviteit tijdens absorptie en verminderde gevoeligheid voor bepaalde intrinsieke factoren. Andere aandoeningen zijn de ziekte van Crohn, coeliakie, zure reflux.

Sommige onderliggende aandoeningen zoals hiv-infectie, nieraandoeningen, urine-incontinentie en langdurig gebruik van antibiotica verminderen ook de absorptiesnelheid.

We hebben ook veganisten en vegetariërs die de inname van niet-versterkte plantaardige bronnen hebben verminderd. Anderen zijn postmenopauzale vrouwen en alcoholisten.


Waar vitamine B12 te krijgen


Vitaminfood is de maaltijdvervangende oplossing voor volledige voeding. Voor Vitamine B12 hebben we ook genoeg voor uw aanbevolen dagelijkse inname. Wat u krijgt is geen gewone aanvulling zoals u zou krijgen van een farmaceut of uw diëtist, maar eerder een verrijkte maaltijd. Naast een volledige maaltijd leveren wij de beste kwaliteit.


Referenties:

 

  1. https://www.evitamins.com/encyclopedia/assets/nutritional-supplement/vitamin-b12/~default
  2. https://www.expertaesthetix.com/vitamin-b12-benefits/
  3. https://www.dnafit.com/advice/nutrition/everything-you-need-to-know-about-vitamin-b12.asp
  4. https://www.rxlist.com/vitamin_b12/supplements.htm
  5. https://www.hollandandbarrett.com/the-health-hub/vitamins-and-supplements/vitamins/vitamin-b/vitamin-b12-important/
  6. https://thedoctorweighsin.com/vitamin-b12-importance/
  7. https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminB12-HealthProfessional/

Reactie plaatsen