tips meal replacements shakes tips

Maaltijdvervangers 101: Tips om maaltijdvervangers succesvol in te zetten

Hoe maak je de perfecte maaltijdshake & hoe kies je een maaltijdvervangende shake

Maaltijdvervangende shakes zijn ontworpen als handige maaltijdopties voor drukke mensen en voor specifieke fitnessdoelen. Zoals bij de meeste andere maaltijden, kan het hebben van het juiste plan en een paar tips uw kansen op succes met nieuwe maaltijdplannen vergroten.


De eerste op de lijst is "hoe kies je de juiste maaltijdvervanger".


Wil elk dieet de verwachte fitnessresultaten opleveren, dan moet het zorgvuldig worden geselecteerd en bewezen dat het de juiste is. Zo'n maaltijd moet afgestemd zijn op je fitnessdoelen en metabolisch geneigd zijn om relevante effecten te hebben.

- Kwaliteit gaat boven alles bij het selecteren van een soort maaltijd. Bij het kiezen van een maaltijdvervanger is het belangrijk om er een te kiezen die hoogwaardige ingrediënten bevat. Dit kan variëren afhankelijk van wat uw dieetvoorkeuren zijn, d.w.z. veganistisch, non-GMO, suikervrij, lactosevrij, glutenvrij of plantaardig. Zoek een maaltijdvervanger die geen afbreuk doet aan uw voorkeuren en voedingsprincipes.

Volgende bij het kiezen van een geschikte maaltijdvervanger is de verhouding macronutriënten.

- Afhankelijk van het doel van uw dieetplan, moet u een maaltijdvervanger kiezen die gewichtsverlies ondersteunt of gewichtstoename bevordert. Voor normale maaltijden moet u 40-65% van uw calorie-inname uit koolhydraten halen, 20-35% van de calorieën uit vetten en 15-25% uit eiwitten. Voor gewichtsverlies moet het eiwitgehalte echter aanzienlijk hoger zijn, terwijl dat voor koolhydraten en vetten vermindert.

- Bij de maaltijdvervanging hoort ook de aanbevolen dagelijkse inname van vitaminen en mineralen. Het hebben van voldoende hoeveelheden van deze micronutriënten beschermt tegen de omkeerbare en onomkeerbare effecten van tekortkomingen. Een goede selectie van maaltijdvervangers kan ook helpen om uw voedingsprofiel te verbeteren, aangezien verschillende gewone maaltijden 1 of 2 mineralen en vitamines missen.

De kwaliteit van voedingsstoffen specificeert ook tussen verschillende soorten vetten, koolhydraten en eiwitten.

- Zo zijn onverzadigde vetten gezonder voor je lichaam dan verzadigde. High-density cholesterol is beter dan LDL. Een maaltijdvervanger met voldoende omega-3 & 6 zal goed voor je zijn. Langzame koolhydraten en complexe koolhydraten zijn gezondere caloriebronnen, of het nu gaat om gewone maaltijden of om maaltijdvervangers te maken.

Als u uw maaltijdvervangende opties goed kunt krijgen, bent u klaar voor succes. Probeer een maaltijdvervanger met Vitaminfood-smaak. Vitaminfood voldoet aan alle eisen voor de gezondste maaltijdvervanger.


“hoe maak je de perfecte maaltijdshake”


Bestaat de perfecte maaltijdshake? Te dik of te licht...te zoet of erg vlak van smaak...aardachtig gevoel of gladde textuur. Het bereiden van maaltijdshakes kan een rommelige beproeving zijn. Proberen het op te fleuren kan in plaats daarvan een erg vervelende taak blijken te zijn. Ondanks dit alles, of liever gezegd dankzij dit alles, is het noodzakelijk om een aantal ideeën te hebben die je ervaring met maaltijdvervangers zullen helpen verbeteren. Hopelijk vind je met vallen en opstaan je 'perfecte maaltijdshake'.

Zoek een geschikte basis voor je poeder - experimenteer met water en verschillende soorten melk; magere, vet, amandel, soja of normale zuivel om te ontdekken welke het beste voor u werkt. Verschillende poeders mengen zich anders met deze vloeistoffen en de aanbevolen poeder is misschien de beste keuze, maar u kunt een betere vinden en uw leven een stuk gemakkelijker maken. De juiste basis zorgt voor een gladde textuur en accentueert de smaak.
Voeg vezels toe om het volume te vergroten - een van de voordelen van gewone maaltijden ten opzichte van dieetshakes en vloeibare maaltijden is het vezelgehalte. Normale zijn op zichzelf meestal al omvangrijk genoeg, terwijl de bereiding van maaltijdvervangende poeders en soylents een groot deel van de vezels kan wegfilteren. Mogelijk moet u lijnzaad of chiazaad toevoegen om het vezelgehalte van de maaltijdvervangers te verhogen.


Eiwit is essentieel voor uw maaltijdvervanger - of u nu wilt aankomen of afvallen, een hoog eiwitgehalte is zeer relevant. Het toevoegen van eiwitisolaat, zoals aanbevolen, aan uw maaltijdvervangende shakes zal uw algehele eiwitinname helpen verhogen. Eiwitisolaat is dan beter dan normaal eiwitpoeder omdat het isolaat geen extra voedingsstoffen bevat zoals eiwitpoeder.

Zoek naar natuurlijke smaken - als je manieren kunt vinden om je maaltijdvervanger op natuurlijke wijze zoeter te maken, dan kun je je misschien langer aan dat dieetplan houden. Esthetische en smaaktevredenheid is een van de grootste redenen waarom mensen terugvallen van hun goede voornemens op het gebied van voeding. Mix een banaan of aardbeien erdoor en voeg stevia of honing toe. Als het op zoeten aankomt, is het belangrijk om te onthouden dat je nog steeds op je totale calorie-inname moet letten; deze zoetstoffen kunnen funest zijn voor de totale calorie-inname.
Plantaardige opname - hoewel het raadzaam is om de zoetstoffen zoals fruit (mango's, bananen) en bessen te verlichten, zijn groenten handig om het algehele voedingsprofiel te behouden met een kleine wijziging in het aantal calorieën. Spinazie, avocado, rode biet en wortel zullen niet alleen de smaak verbeteren, maar ook het micronutriëntenprofiel versterkenvan je maaltijdshake.


Als een door waarden gedreven bedrijf streeft Vitaminfood ernaar om de beste maaltijdvervangende optie te bieden als middel om fastfood opnieuw uit te vinden en vooral vanwege het nut ervan. Onze waarden zijn:
Volledige voeding


Elke afzonderlijke voedingsstof is nodig voor een optimale werking. Soms realiseer je je misschien niet dat je een specifieke mist totdat het te laat is en de effecten anatomisch zijn geworden en moeilijk ongedaan te maken zijn. Welnu, een van onze belangrijkste doelen is om dat te voorkomen. Je kunt gezond en vol van brandstof blijven door regelmatig wat Vitaminfood naar binnen te werken.


Veganistisch


Plantaardige diëten en volledig veganistische maaltijden kunnen de wereld redden van zelfvernietiging. Ze zijn met een enorme marge een gezondere optie en duurzamer, dus waarom zou je niet voor zo'n maaltijd kiezen? Een maaltijd die zorgt voor nageslacht. Een veganistische keuze is een bewuste keuze.


Duurzaamheid


Een maaltijd die je zo lang kunt gebruiken als nodig is en toch heilzaam is voor het lichaam. Een maaltijd waarvan de consumptie in evenwicht is met de productie ervan. Zulke zijn zo zeldzaam als ze maar kunnen zijn en Vitaminfood is een van de weinige andere die dit doel promoten.


Gezond


Suikervrij - suiker is die ene afknapper geworden van een verder geweldige maaltijd. Verrassend genoeg blijft het nog steeds de grootste attractie in snacks. Vitaminfood weet heel goed wat een tol van je gezondheid is met elke onnodige gram suiker en kiest ervoor om je de optie te geven van suikervrije maaltijdvervangers gezoet met alleen stevia en geen verborgen suikers.

Non-GMO – GGO staat bovenaan de lijst van kankerverwekkende stoffen. Door het aan onze voeding toe te voegen, stellen we onze consumenten eerlijk gezegd bloot aan kankerrisico's en het uitsluiten ervan vermindert daarmee de blootstelling aan risico's. Biologisch geproduceerde producten vormen het grootste deel van onze grondstoffen en daarom is uw gezondheid veilig bij ons.

Zuiverheid - alleen natuurlijke producten worden gebruikt bij de verwerking van ons voedsel, waardoor ze een uitstekende keuze zijn. Synthetische verbindingen zijn schadelijk voor het lichaam en meestal gifstoffen voor de lever- en nierreinigingsmechanismen. Vitaminfood = natuurlijk door minimale bewerking en geen toevoeging van kunstmatige toevoegingen voor smaak of conservering of welke andere industriële reden dan ook; additieven zijn zeker niet om nutritionele redenen.

Allergeenvrij – we gebruiken geen gangbare allergeenproducten bij de productie van onze maaltijdvervangers. Zelfs geen soja-eiwit, dus het is veilig voor consumptie door het grootste deel van de bevolking.


Gemak, gemak en eenvoud


We ontwerpen ons product zo dat het gemakkelijk te bereiden, licht en gemakkelijk mee te nemen en op reis is, en ook handig om overal te consumeren.In een tijd waarin het clean label zo vaak opduikt en bijna klinkt als een marketingfaçade, streeft Vitaminfood ernaar om precies te leveren wat we beloven en geen enkel compromis te sluiten. Groen gaan is een enorme explosie en het zal dit decennium nog veel groter worden. Je weet wat ze zeggen: "hoe meer hoe beter." Blijf niet achter!! Dooon niet!!!

 

 

References:

  1.   https://askthescientists.com/best-meal-replacement/
  2.   https://swolverine.com/blogs/blog/6-tips-to-make-the-perfect-meal-replacement-shake
  3.   https://gut-fit.com/blog/post/meal-replacement-for-weight-loss-5-tips-for-using-them-properly
  4.   https://www.optifast.co.uk/blog/lifestyle/tips-to-succeed-total-diet-replacement/
  5.   https://enu-nutrition.com/blog/tips-switching-meal-replacement-shakes-regular-diet/
  6.  

Reactie plaatsen