Erwtenproteïne-isolaat - Wat is het?

Erwtenproteïne-isolaat - Wat is het? Hoe ideaal is het voor jou?


Erwten zijn een ideale bron van plantaardige eiwitten en zijn de geselecteerde eiwitten van Vitaminfood.

Erwtenproteïne-isolaat is een extract van erwten dat wordt verkregen door gedroogde, gemalen erwten te verwerken om het eiwit te concentreren. Het resultaat is een poeder met een hoog eiwitgehalte, geen koolhydraten en geen vetten.

Bij Vitaminfood ademen en leven we om iedereen de beste voeding te bieden en tegelijkertijd de duurzaamheid ervan te waarborgen. Zelfs met een verscheidenheid aan opties om uit te kiezen, staat er duidelijk één boven de rest.

Erwteneiwit is die optie voor ons. Erwteneiwit past beter in onze missie dan elk ander plantaardig eiwit. We kozen erwteneiwit uit de massa eiwitbronnen omdat het all-inclusive, duurzaam is en een hoog eiwitgehalte per portie heeft.


Dit is wat we zeggen:


Erwten hebben minder water nodig voor de productie.
Erwten behoren qua productie tot de meest duurzame voedingsmiddelen.

Ze hebben minder water en kunstmest nodig. Erwten zijn droogtebestendig en kunnen de stikstof in de bodem gebruiken, waardoor hun ecologische voetafdruk aanzienlijk wordt verkleind. Het is een keuze die milieuvriendelijker is.

Ons erwtenproteïne-isolaat heeft geen veel voorkomende allergenen: soja, pinda's, noten, eieren, vis, koemelk of tarwe.
Bronnen zoals soja hebben een iets hoger eiwitgehalte van 90-95%, maar zijn een veel voorkomend allergeen. Dat geldt ook voor wei uit melk, wat ook behoorlijk onhoudbaar is. Zo'n dieet kan niet door veel mensen in de samenleving worden gebruikt.

70% van de Aziaten en 50 miljoen Amerikanen zijn lactose-intolerant. 0,3% van de gehele bevolking is allergisch voor soja en 2 op de 100 kinderen onder de vier jaar zijn allergisch voor zuivelproducten. 8% van de wereldbevolking is veganist of vegetariër en zal waarschijnlijk geen vlees en melk gebruiken.

Dit is een groot aantal en de overlap is een enorm deel van de samenleving dat we zouden buitensluiten door een andere eiwitbron te kiezen.

We kozen voor erwteneiwit omdat het ook minder allergische reacties veroorzaakt en meer mensen van dienst is. Zelfs in ons Vitaminfood for Life-initiatief is erwtenproteïne een betere optie voor maximale en willekeurige impact.


Erwtenproteïne-isolaat heeft zeer weinig bijwerkingen.


In tegenstelling tot andere bronnen, waaronder soja (het enige plantaardige alternatief met een hoger eiwitgehalte), heeft erwteneiwitisolaat zeer weinig bijwerkingen, zowel op korte als op lange termijn.

Aangezien allergieën al voor de meerderheid zijn uitgesloten, zouden de unieke bijwerkingen een buitensporige toename van vitamine K zijn bij langdurig gebruik. Vergelijk het eens met de andere bronnen. De lijst is veel langer en enger.

Erwteneiwitisolatie is een mechanisch proces en geen chemisch proces.
Erwten worden gedroogd, gemalen en vervolgens gemengd met water om vezels en zetmeel te verwijderen.

Dit is voordelig omdat oplosbare vezels, mineralen en vitamines behouden blijven. Ook worden er tijdens de verwerking geen externe chemicaliën toegevoegd, waardoor het risico op gifstoffen wordt verminderd.


Wat is er speciaal aan het erwtenproteïne-isolaat van Vitaminfood?


Nou, we hebben altijd onze ogen gericht op het grote geheel: volledige voeding. Onze inspiratie is om complete voeding te bieden tegen betaalbare prijzen.

Dit heeft ons ertoe aangezet om onze nutritionele en esthetische waarde te onderzoeken en te verbeteren.

*Vitaminfood heeft het super erwten-eiwitisolaat gemaximaliseerd om tot 80% puur eiwitgehalte te leveren. 80% is een relatief hoge concentratie waardoor u effectief uw gewenste resultaten kunt bereiken.

*We gebruiken 100% GMO-vrije erwten voor ons isolaat.

In deze door geld gedreven economie kunnen we er niet op vertrouwen dat biologische merkbronnen echt biologisch zijn. GGO's zijn afschrikmiddelen voor een goede gezondheid met de effecten van orgaanschade, toxiciteit en genoverdracht naast vele andere negatieve effecten.

Vitaminfood biedt je volledige voeding en extra proteïne zonder gezondheidskosten met de 100% GGO-vrije shakes.

*Ons erwteneiwit heeft de hoogste oplosbaarheid - een ongelooflijke 50% hoger dan enige andere bron op de markt.

Erwteneiwit is vrij onoplosbaar in water, afhankelijk van de onderliggende factoren (intrinsiek en extrinsiek), waaronder pH, ionsterkte en temperatuur.

Ons team heeft echter intensief onderzoek gedaan en het poeder zo voorbereid dat het onder normale omstandigheden beter oplosbaar is. We doen voortdurend onderzoek om de beste en meest innovatieve oplossingen voor schaalbaarheid en duurzaamheid te bieden.

Dit maakt Vitaminfood tot het meest oplosbare erwtenproteïnepoeder op de markt.

*Gesproeidroogd en gegranuleerd voor gemakkelijke dispergeerbaarheid.

Dispergeerbaarheid is het vermogen van een poeder om in een oplosmiddel in kleinere deeltjes uiteen te vallen. Vitaminfood-poeder wordt vóór het verpakken gesproeidroogd en gegranuleerd om een gladde drank met niet-detecteerbare microdeeltjes te verkrijgen.

De resulterende shake is niet krijtachtig of korrelig, maar mengt goed met water.

Dat is een samenvatting van de inspanningen die we hebben geleverd om het beste erwteneiwitisolaat op de markt te leveren. Evenzo zijn de gezondheidsvoordelen van erwteneiwit de moeite waard om te heroverwegen terwijl u uw gezonde eiwitdieetkeuzes maakt. Enkele opmerkelijke voordelen zijn de volgende:


Voordelen van erwteneiwit


Bevat alle 9 essentiële aminozuren.
Essentiële aminozuren zijn die aminozuren die uw lichaam niet kan produceren, waardoor u ze uit een maaltijd moet halenS.

Erwtenproteïne bevat alle 9 die het een compleet eiwit maken.

Daarnaast vult het andere niet-essentiële aminozuren aan namelijk: alanine, arginine, cystine, proline, serine, asparaginezuur en tyrosine. Elk dient een uniek doel in ons lichaam.

Verpakt met vertakte keten aminozuren (BCAA)
Dit zijn een groep die leucine, isoleucine en valine vormt; alle essentiële aminozuren die alleen uit voedsel worden verkregen.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat BCAA spiergroei ondersteunt, spiervermoeidheid vermindert en spierontsteking of -pijn verlicht.

Bron van niet-heemijzer.
Non-heem-ijzer is gezonder dan heem-ijzer, dat wordt aangetroffen bij dieren en in verband wordt gebracht met verhoogde risico's op kanker en hartaandoeningen.

Vooral bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd is er een groot tekort aan ijzer.

Met de vitamine C in het poeder en de shakes wordt non-heemijzer uit onze shakes gemakkelijk verteerd en opgenomen in ons lichaam.

Bron van mineralen en vitaminen.
Erwtenproteïne-isolaat wordt mechanisch verwerkt waardoor het alle oplosbare mineralen en vitamines behoudt.


De mineralen omvatten magnesium, mangaan en kalium.


Vitaminen omvatten vitamine A, vitamine C, foliumzuur, thiamine en vitamine K.

Ondersteunt de opbouw van spiermassa.
Een experiment van de Journal of International Society of Sport Nutrition (JISSN) met erwten en wei bewees dat erwteneiwit resulteerde in een grotere toename van de spierdikte dan wei en placebo.

Deze bevinding blijft waar, zelfs na zes weken gebruik van het supplement.

Erwtenproteïne is daarom een goede eiwitbron voor veganisten en vegetariërs die hun spiermassa en -dikte willen vergroten. Het vereist weinig vervanging van methionine uit volle granen.


Werkt om de bloeddruk te verlagen.


Studies hebben aangetoond dat erwteneiwithydrolysaat de bloeddruk verlaagt. Zowel systolische als diastolische druk.

Factoren zoals verhoogde niveaus van cholesterol met een lage dichtheid worden onderdrukt door de opname in cellen en de oxidatie van vetzuren in energie te verhogen.

Regelt de eetlust
Door het hoge eiwitgehalte en het lage caloriegehalte voelt iedereen die het gebruikt zich langer vol. Dit vermindert natuurlijk de drang om vaak te snacken.

Het voedingsprofiel is een waardevolle troef voor diegenen die willen afvallen.

Glutenvrij of transvet
Voor degenen die een strikt glutenvrij dieet volgen, is erwteneiwit perfect. Het mist ook enig transvet dat gewoonlijk de bloedvaten verstopt.

Hoe het zich verhoudt tot andere bronnen en mogelijke nadelen.

Erwtenproteïne zit boordevol essentiële aminozuren behalve methionine. Dit is een punt van kritiek voor de meeste plantaardige eiwitdiëten, omdat het helpt bij het functioneren van de lever en de huidskleur.

Het goede nieuws is echter dat methionine gemakkelijk verkrijgbaar is in gewone dagelijkse voedingsmiddelen en voor veganisten, volle granen zoals quinoa, tarwe, haver, spinazie, pinda's en paranoten.

Erwteneiwit heeft een overvloed aan leucine.

Van leucine wordt beweerd dat het het enige aminozuur is dat verslechtering van spieren met de leeftijd kan voorkomen en ook spiergroei kan stimuleren.

Als u een bodybuilder bent of een goede lichaamsbouw wilt behouden naarmate u ouder wordt, dan is dit wat u zoekt.

Leucine is ook nuttig bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel.

Erwteneiwit is een essentiële eiwitbron, vooral voor vegetariërs en veganisten. Het zorgt ervoor dat u de bijwerkingen van andere bronnen buiten de deur houdt en een hoog eiwitgehalte krijgt.

Het heeft een betere smaak en textuur dan de meeste plantaardige eiwitten.

Erwtenproteïne-isolaat heeft een luchtigere textuur dan de meeste andere proteïnen en een natuurlijke nootachtige smaak.

Onze persoonlijke conclusie is dat erwteneiwitisolaat een gezonde eiwitkeuze is die u moet heroverwegen en opnemen in uw complete voedingsdieet. We hebben de perfecte manier geboden om dat gemakkelijk te doen.

We hopen dat je van het erwteneiwitisolaat van Vitaminfood je favoriete plantaardige eiwit maakt. Brandstof goed voel je goed met onze veganistische, 100% GMO-vrije en allergeenvrije proteïne.

Reactie plaatsen