Plantaardig eiwit: Veganistisch collageen

Plantaardig eiwit: Veganistisch collageen

De component die het uiterlijk verbetert, is geen wondermolecuul, maar heeft een wetenschap achter zijn pracht, bewezen wetenschap van zijn effectiviteit bij het stimuleren van onze lichaamsstructuren. Collageen heeft zijn naam en faam verdiend.

Vitaminfood stimuleert je collageen aanmaak en zorgt voor een gezonde eiwitboost. Onze eiwitshakes leveren voldoende grondstoffen voor de productie van collageen, zodat u alle voordelen ervan kunt benutten.


Wat is collageen?


Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam en hier is een derde om het diepgaand te bespreken en waarom het ook goed is voor je huid en botten. Collageen is goed voor een derde van alle eiwitten en 75% van de droge huid en is een zeer vitaal type eiwit voor ons lichaam.

Het is het belangrijkste structurele onderdeel van bindweefsel dat verschillende weefsels, organen en botten aan elkaar lijmt en hecht. Collageen staat zeer centraal in onze lichaamsstructuur omdat het dingen bij elkaar houdt en zo de integriteit van onze lichaamsstructuren behoudt.


Aanmaak van collageen in het lichaam


Collageen wordt geproduceerd uit verschillende grondstoffen, waaronder aminozuren, mineralen en vitamines en vezels. De structuur is aminozuren en een onoplosbaar vezelachtig eiwit.

Vitamine C en aminozuren waaronder lysine, proline, hydroproxyline en arginine vormen procollageen, de voorloper van collageen. Deze zijn geweven als dunne fibrillen die verder verdikt zijn tot collagene strengen.

peachesandscreams

Explore Peaches and Screams, where pleasure knows no boundaries


Koper, zink en mangaan zijn ook belangrijke mineralen voor de vorming van collageen.

Deze zijn allemaal in voldoende hoeveelheden nodig voor de normale productie van collageen. Door deze aan te vullen om voldoende niveaus te behouden, kunt u uw collageengehalte aanzienlijk verhogen.


Collageen en veroudering


Naarmate we ouder worden, gaat de kwaliteit van het geproduceerde collageen aanzienlijk achteruit. De hoeveelheid neemt ook sterk af met de leeftijd en hormonale onbalans.

Bij vrouwen is bijvoorbeeld een verlies tot 30% gemeld binnen de eerste 5 jaar van de menopauze. Over het algemeen zien we halverwege de jaren twintig een productiedaling van 1%. Het wordt erger naarmate de leeftijd vordert, wat resulteert in fijne lijntjes, rimpels en een slappe huid bij oudere mensen.

Hoewel andere factoren ook bijdragen aan de achteruitgang, is veroudering iets waar we minimale controle over hebben en waar we niet aan kunnen ontsnappen.

Andere factoren die het in het lichaam geproduceerde collageen beschadigen, zijn:

1. Veel geraffineerde koolhydraten en toegevoegde suikers consumeren

Suiker is ontstekingsremmend en remt het proces van het combineren van verschillende voedingsstoffen tot procollageen en verdikking tot collageen. Suiker en gist zijn ook gevaren voor onze lever en huid. Dit voorkomt verder de manifestatie van collageeneffecten op de huid.

2. Te veel zonneschijn of directe blootstelling aan zonlicht

Te veel blootstelling verhoogt het risico om geraakt te worden door ultraviolette straling. UV-stralen van de zon vernietigen de huidcellen en bereiken zelfs de huidcellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen.

3. Roken

De chemicaliën die in de rook worden aangetroffen, ongeveer 4000, beschadigen elastine en collageen waardoor ze hun vasthoudendheid verliezen. De huid wordt los en slap. Hetzelfde effect geldt zelfs voor interne bindweefsels die hun elasticiteit en taaiheid verliezen. Ze breken gemakkelijk en beïnvloeden onze algehele lichaamsweerstand en orgaanfunctiecapaciteit.

Het beïnvloedt ook de productiesnelheid voor type I en III.

4. Auto-immuunziekten zoals lupus

Auto-immuunziekten zijn belangrijk voor ontstekingen en het vrijkomen van antilichamen die zich richten op specifieke organen of eiwitten. Deze ziekten kunnen leiden tot een snelle, gestage afname van collageen en een afname van de geproduceerde kwaliteit.

Wordt collageen uit de supplementen direct in het lichaam opgenomen?

Collageen is een groot molecuul gemaakt van een lange keten van aminozuren. Zelfs van diëten met veel collageenachtige bottenbouillon en kip, moet het worden afgebroken tot kleinere aminozuren voor opname.

Zelfs dan is het geen garantie dat alle originele bouwstenen weer in elkaar passen en dit is een proces waar we geen controle over hebben. De resultaten met supplementen zijn daarom niet volledig overtuigend, maar laten een algehele toename van de collageenhoeveelheden zien vanwege het gebruik van de materialen.

Ook Vitaminfood beschikt over alle grondstoffen variërend van de verschillende essentiële aminozuren tot vitamines en mineralen en veel eiwitten. Alleen dat die van ons plantaardig en gezonder is. Vitaminfood verzekert je van een gezonde, jongere, gladde en soepele huid. Zo zorgen wij voor fitte pezen, banden en bindweefsels.

Deze voedingsstoffen, indien beschikbaar, kunnen vervolgens in celoperaties worden verzameld en collageen vormen, op voorwaarde dat alles wat nodig is aanwezig is.

peachesandscreams

Explore Peaches and Screams, where pleasure knows no boundaries


Hier is hoe het allemaal samenwerkt:


Vitamine C - dit vitaminemolecuul draagt bij aan een hydroxylgroep die verantwoordelijk is voor de sterke helixvorm om delen aan elkaar te binden. Een tekort vertraagt en belemmert het proces. Vitaminen zijn er in overvloed in groenten, fruit en ook in onze eiwitshakes.

Vitamine A (retinol) is gekoppeld aan de stimulerende aanmaak van collageen. Planten zijn rijk aan carotenoïden die in het lichaam worden omgezet in retinol. Wortelen zijn zo'n plant die hier rijk aan isfytonutriënten.

Aminozuren - collageen is in wezen een eiwit, dus aminozuren zijn het grootste bestanddeel. Proline en hydroxyproline vormen ten minste 20% van het collageen en behouden de stabiliteit ervan. Erwten, soja en quinoa zijn voorbeelden van complete plantaardige eiwitten. Anderen omvatten arginine en lysine.

Lysine beschermt collageen tegen enzymatische afbraak. Het enzym collagenase eet actief collageen weg en vandaar de noodzaak om constant meer te produceren. Het helpt ook collageen bij het voorkomen van botverlies door de opname van calcium in de darm te bevorderen.

Arginine stimuleert de botcellen die meer collageen produceren (osteoblasten).

Sesamzaad, spirulina, tofu, kool. Bonen, erwten, pinda's, soja en asperges zijn enkele bronnen die u hebben gedekt in de aanvoer van deze aminozuren.

 

 

Minerals

 

 

Mineralen zijn enzym-cofactoren die het productieproces stimuleren.

Zink, dat overvloedig aanwezig is in noten, bonen en zaden, activeert de eiwitten die worden gebruikt in het vormingsproces.

Mangaan wordt gebruikt bij de vorming van proline, het aminozuur dat 23% van het collageen vormt. Dit verhoogt het proline- en elastinegehalte. Het helpt ook collageen bij wondgenezing en stimuleert de vorming van nieuwe bloedvaten.

Koper vergemakkelijkt het creëren van fibrilstructuren voor drie soorten collageenvezels.

Vitaminfood speelt zijn rol bij de vorming van collageen door al deze hierin besproken ingrediënten in voldoende hoeveelheden te leveren. Deze ingrediënten kunnen de dermis van de huid bereiken waar collageen wordt vernieuwd omdat het kleine moleculen zijn en een impact hebben.

Plantaardige bronnen moeten ook prioriteit krijgen, omdat mariene bronnen en bronnen van runderen veel giftige verontreinigingen bevatten, zoals zware metalen, zoals cadmium. Deze kunnen u bijvoorbeeld meer stappen terugbrengen dan u heeft afgelegd naar een gezondere huid.


Soorten collageen:


In totaal hebben wetenschappers minstens 16 verschillende soorten collageen geschetst. De belangrijkste zijn echter 4; soort I, II, III, IV. Type X komt ook veel voor.

Type I - gemaakt van verpakte vezels die nuttig zijn bij het creëren van kraakbeen, botten, bindweefsels, pezen.

Type II - deze zijn losser verpakt dan type I en worden gebruikt in elastisch kraakbeen en gewrichten. Zowel het gewricht als hyaline. Kraakbeen is ondersteunend weefsel zonder botten, zoals de neus, oren en sommige gewrichten.

Type III - gebruikt in spieren, orgaanweefsels en slagaders. Een tekort wordt in verband gebracht met het scheuren van bloedvaten.

Type IV - deze worden gebruikt bij de vorming van filtratielagen zoals darmwanden en huidcellagen. Dit bevindt zich in de dermislaag onder elke epitheellaag; in onze huid en voeringen van de darm en tracheale systemen.

Type V - bevordert de vorming van placentaweefsel en leverweefsels vanwege hun dichte bloedvatennetwerken en weefselvorming.

Type X- Helpt bij de genezing van botbreuken en foetale bot- en kraakbeenvorming.Voordelen van collageensuppletie.

Dit zijn de redenen om ervoor te zorgen dat uw collageenniveaus op een normaal niveau worden gehouden, in ieder geval voordat u ouderdomsdegeneratie begint te ervaren.

1. Huidverzorging - we hebben al vastgesteld dat collageen de structurele verbinding van de huid is.

Het houdt je dus kreukvrij en geeft een soepele uitstraling. Voldoende collageen zal je jonge uiterlijk behouden en gracieus verouderen als het niet wordt aangevuld. Het is de fontein van de jeugd die het uiterlijk behoudt.

2. Verlicht gewrichtspijn

Voor gewrichtspijn veroorzaakt door ontsteking of kraakbeenproblemen, lost collageen deze twee problemen gemakkelijk op door ontstekingen te verminderen en problemen te corrigeren die te maken hebben met spierweefsel, botkraakbeen en synoviale gewrichten en smering.

3. Voorkom botverlies

Collageen onderhoudt de botstructuur en remt botafbraak. Het verbetert ook de calciumopname en samen verminderen ze ontstekingen, wat een afschrikkend effect heeft op een gezonde botdichtheid.

peachesandscreams

Explore Peaches and Screams, where pleasure knows no boundaries4. Zorg voor een gezonde spiermassa

Nogmaals, het is de structuur. Collageen bouwt de structuur van spieren, verbindt verschillende weefsels binnen een spier en houdt ze aan elkaar gebonden. Voldoende hoeveelheden zorgen ervoor dat de stijve structuur behouden blijft en de spiermassa zo behouden blijft.

Zelfs voor bodybuilders is het een geliefd supplement dat ervoor zorgt dat ze hun spieren tot op latere leeftijd behouden.

5. Verbeter de gezondheid van het hart

De slagaders en hartweefsels, wanden en spieren zijn ook rijk aan collageen. Vooral de vaten en wanden voor elasticiteit en sterkte. Collageen zorgt ervoor dat deze systemen niet instorten en barsten.

6. Beschermende rol

Collageensupplementen worden gebruikt om het risico op het ontwikkelen van artritis te verminderen. Het behouden van een gezonde botmassa en -dichtheid voorkomt een dergelijke complicatie voor mensen met een grotere kans om die te ontwikkelen.

Vitaminfood is geen direct collageensupplement en er is geen plantaardige collageenbron. Onze plantenoplossingen bieden echter alles wat u nodig heeft voor uw collageenproductie. Wat betreft de behaalde resultaten,

Vitaminfood als veganistisch voedsel biedt dezelfde waarde als niet-veganistische collageensupplementen van kippen- en bottenbouillon. Beide worden afgebroken, dus waarom niet kiezen voor het gezondere alternatief. We zijn hier om waarde te leveren. Krijg vandaag nog al uw collageengrondstoffen.

 

 

Reactie plaatsen