post-workout recovery sports nutrition viitaminfood

Voeding na de training die het herstelproces versnelt

Vitaminfood maaltijdvervangers voor herstel na de training

Voedingsstoffen die ervoor zorgen dat je spieren gezond blijven voor en na een training

Een van de vele factoren die bepalen of u uw fitnessdoelen kunt halen, is de toestand van uw spieren en gewrichten. Door gezond te blijven, kunt u zich aan het schema van de sportschool houden en maximaal productief zijn tijdens elke trainingssessie.

Als iemand slechts een paar weken na zijn bootcamp voor gewichtsverlies een blessure oploopt, en de blessure beperkt zijn mobiliteit, dan heeft dat een grote invloed op zijn vooruitgang. Een gebroken enkel, gescheurde pezen en een voorgeschreven bedrust zijn niet precies afgestemd op uw fitnessdoelen, omdat ze de kans op gewichtstoename vergroten. Dit alles laat zien waarom gezond blijven ten koste van alles nodig is om uw doelen te bereiken.

Voeding kan je helpen fit te blijven als je het goed doet

peachesandscreams

Explore Peaches and Screams, where pleasure knows no boundaries


Pre-workout supplementen


Opwarmen voor de daadwerkelijke training omvat meestal lichte oefeningen en stretching. Dit helpt het lichaam de bloedtoevoer naar de spieren te verhogen en maakt de gewrichten flexibeler. Nou, pre-workout supplementen hebben een soortgelijk effect op je metabolisme.

Trainen vereist een aanzienlijk hogere stofwisseling om te helpen met een gemakkelijke toevoer van energie en snelle verwijdering van afvalproducten voordat ze zich ophopen tot toxische niveaus in de spiercellen. Een goede pre-workout is een zeer glycogeen drankje dat zorgt voor gemakkelijk opneembare glucose of stimulerende middelen zoals cafeïne bevat die helpen het metabolisme van het lichaam te ontsteken.

Het verhogen van de stofwisseling helpt op twee manieren blessures te voorkomen. Ten eerste zorgt het voor een constante toevoer van glucose en energie die tijdens de training wordt verbruikt, waardoor wordt voorkomen dat u uitvalt of zelfs flauwvalt als gevolg van hypoglykemie. Als je alert bent tijdens je training, ga je goed om met de apparatuur en behoud je een goede vorm. De tweede manier is door de uitscheiding van afvalstoffen uit de spieren te verhogen. Zo wordt melkzuur, de stof die spiertrekkingen en vermoeidheid veroorzaakt, snel uit de spieren verwijderd, waardoor het gevoel van vermoeidheid wordt vertraagd, waardoor u langer effectief kunt blijven. Deze verwijdering van afvalproducten helpt ook om de hersteltijd te verkorten.


Wat zit er in de Vitaminfood pre-workout oplossing?


- 4,6 g bèta-alanine

- 1,5 g taurine

- 300 mg cafeïne

- Vitamine C, vitamine B, arginine en nog veel meer.

Andere voordelen van pre-workout naast verbeterde prestaties zijn verbeterd gewichtsverlies en thermogenese, kortere hersteltijd vanwege snelle klaring van melkzuur uit de spieren en verbeterde voeding vanwege de aanwezige fytonutriënten.


Elke sportschool heeft nu wat ruimte voor sportvoeding vrijgemaakt in hun toch al overvolle sportschoolruimte. Hoewel sommige van de supplementen die ze verkopen de moeite waard zijn, zijn sommige gewoon namaakproducten met additieven die een vals volume geven. Het is verstandig om te weten op welke u uw succes kunt inzetten.

Vitaminfood produceert al bijna tien jaar maaltijdvervangers en sportvoeding en velen vertrouwen erop dat onze producten de geclaimde resultaten opleveren. Vitaminfood sportvoeding helpt u gezond te blijven en uw fitnessdoelen te bereiken volgens uw plan.


Voeding na het sporten


Zoals reeds vastgesteld, zijn de belangrijkste voedingsstoffen voor en tijdens de trainingen overwegend koolhydraten; een bron van glucose. Na de training heeft je lichaam echter meer nodig voor het herstel van cellen en gescheurde spieren. Je hebt ook een behoorlijke hoeveelheid koolhydraten nodig om je energiereserves aan te vullen.

Vitaminfood geeft een perfecte mix van voedingsstoffen in gearomatiseerde maaltijdvervangers. Complete maaltijdvervangers bevatten 33 g eiwitten, gezonde langzame koolhydraten voor programma's voor gewichtsverlies/gewichtstoename en 27 essentiële vitamines en mineralen.

Voeding na de training kan zich ook richten op specifieke voedingsstoffen. Deze zijn afhankelijk van uw trainingsdoel en aangepast maaltijdplan. Voor sommigen is het zo simpel als extra proteïne hebben voor bodybuilding of om gewichtsverlies te bevorderen – proteïneshakes zullen goed van pas komen. Het kan iets specifieker zijn, zoals het richten op geconjugeerd linolzuur of het verhogen van aminozuren met vertakte ketens.

peachesandscreams

Explore Peaches and Screams, where pleasure knows no boundaries


Vutaminfood heeft meer sportvoeding die kan worden geïntegreerd in uw maaltijdplan voor betere resultaten.


Geconjugeerd linolzuur (CLA-supplementen) - CLA is een meervoudig onverzadigd transvet dat in 28 verschillende vormen kan voorkomen.
Transvetten zijn meestal ontstekingsremmend en houden verband met sterk verhoogde cholesterolwaarden in het bloed die bloedvaten verstoppen, de bloeddruk verhogen en andere cardiovasculaire complicaties. Dit geldt vooral voor industriële transvetten. CLA zoals het voedingssupplement Vitamin voor sport en voeding is een omega-6-vetzuur dat het lichaam verschillende voordelen biedt.

Het is ontworpen om iedereen te helpen bij het verbranden van lichaamsvet en de groei van spiermassa bij atleten, naast nog veel meer gezondheidsvoordelen, zoals een betere gezondheid van het hart, kortere hersteltijd en botvorming.

Branched Chain Amino Acids (BCAA) – sporten betekent dat het lichaam meer aminozuren nodig heeft dan normaal in normale omstandigheden. Tijdens het herstel van de spieren kan het hebben van direct beschikbare voedingsstoffen de resultaten aanzienlijk verbeteren. De inname van BCAA moet dus rond uw trainingssessie worden getimedN. Verschillende experts uit de industrie raden aan om je eiwitshakes en BCAA-supplementen binnen 1 uur na je trainingssessie in te nemen, maar dit kan worden verlengd tot 2 uur.
De voordelen omvatten op twee manieren verminderde spierpijn na trainingssessies: Het werkingsmechanisme van BCAA is:

Vermindert de eiwitafbraak tijdens oefeningen, waardoor spieren niet zo zwaar worden beschadigd.


Verlaagt niveaus van creatine kinasen; kinasen zijn enzymen die stoffen afbreken, met name creatine, een essentieel onderdeel van eiwitblokken in spieren en weefsels. Dit wijst op spierschade.
Andere voordelen zijn: verminderd risico op spierafbraak als gevolg van zwaar gewichtsverlies, behandeling van leveraandoeningen, verminderde inspanningsmoeheid en verhoogde spiergroei.

Andere factoren die helpen bij het behoud van gezonde spieren en snel herstel
Hydratatie - een goede training laat je doordrenkt van het zweet achter. Al dat verloren water moet samen met de opgeloste stoffen in het lichaam worden aangevuld. Als er iets is, heb je misschien meer water nodig. Dus voldoende water drinken tijdens de training en in de periodes tussen je trainingssessies helpt om gezond te blijven.


Behalve dat het een oplosmiddel is voor verschillende stofwisselingsreacties, is water ook een oplosmiddel voor sommige afvalproducten en voldoende water zorgt voor een goede nierfunctie en een gezond bloedvolume. Het verbetert de spierflexibiliteit en vermindert pijn.


Het aanvullen van elektrolyten – met name natrium is een van de mineralen die in water wordt opgelost en zwaar wordt uitgescheiden in het zweet. Welnu, het advies hier is om niet te gaan eten voor snacks met een hoog natriumgehalte, maar om net genoeg gejodeerd zout te hebben om uw maaltijden op smaak te brengen naast een gezonde selectie van natuurlijke voedingsmiddelen. Dat geeft je al het natrium dat je nodig hebt. Dit zorgt ook voor de meeste andere micronutriënten die in het zweet verloren kunnen gaan.


Slaap – voldoende slaap krijgen geeft je lichaam voldoende tijd in de rusttoestand. Die rusttoestand omvat fysiologische omstandigheden die helpen bij spierherstel en het verwijderen van uitgescheiden afvalstoffen. Het lichaam maakt ook eiwitvormende aminozuren vrij voor het opbouwen van spieren en het repareren van versleten vezels/cellen.


Lichte oefening - dit begint met de cooldown na een oefening. Cooldown heeft het tegenovergestelde effect met een warming-up, het stelt het lichaam in staat terug te keren naar zijn normale niveau en reguleert de bloedstroom om te voorkomen dat het zich ophoopt in de ledematen, wat kan leiden tot duizeligheid. Ook op rustdagen kun je een lichte trainingsroutine hebben, zoals yoga, wandelen of zwemmen om gifstoffen en melkzuur eruit te persen.


Compressiekleding en koude baden – beide werken om de spieren en bloedvaten in ledematen samen te knijpen om de opgehoopte gifstoffen en afvalproducten te verwijderen. Hierdoor voel je je meer ontspannen en beter hersteld van je laatste training.

peachesandscreams

Explore Peaches and Screams, where pleasure knows no boundaries

  References:

  1. https://www.herbalife.com.my/articles/tips-to-speed-up-muscle-recovery-post-workout/
  2. . https://www.optimumnutrition.com/en-us/Shop-By-Goal/Recover-After-Training/c/43
  3. https://honehealth.com/edge/nutrition/muscle-recovery-foods/
  4. https://www.military.com/military-fitness/general-fitness/5-steps-to-post-workout-muscle-recovery
  5. https://www.vitaminshoppe.com/c/protein-fitness/performance-supplements/intra-post-workout-recovery

   

  Reactie plaatsen