Probiotica, prebiotica en synbiotica onderscheiden

Probiotica, prebiotica en synbiotica onderscheiden

Probiotica zijn levende bacteriën en gezonde gisten die worden aangetroffen in verschillende delen van verschillende systemen bij mensen en andere zoogdieren. Ze zijn opgenomen in Vitaminfood-diëten omdat ze helpen bij de vertering en opname van voedingsstoffen. We voegen probiotica toe om de spijsvertering te verbeteren en darmproblemen die verband houden met voedingsvezels te verlichten, zoals remming van de opname van mineralen in de dikke darm.


Op deze manier kan Vitaminfood gezonde maaltijdvervangers bieden die zowel de voordelen van voedingsvezels als probiotica bieden.We zijn gericht op “het totaalpakket”. Hoe meer we in ons mandje hebben, hoe beter. Gezonde voeding helpt je op zoveel manieren, groot en klein. Groot zoals immuniteitsboosts en klein zoals focussen tijdens werk en studie. Maagklachten en complicaties kunnen gemakkelijk van invloed zijn op een belangrijk gebied, zoals concentratievermogen. Hoewel je misschien niet eten als belangrijkste reden voor afleiding hebt, heeft het een grote invloed op onze concentratie. En Vitaminfood is er ook om daarbij te helpen door de cognitieve functie te verbeteren en een opgeblazen gevoel en winderigheid aan te pakken.

Door voor de kleinere items te zorgen, wordt het algehele resultaat perfectie.

In het menselijk lichaam worden probiotica gevonden in de

Darm

Urinewegen

Vaginale tractus

Mond

Longen

Huid

Ze zijn een samenstelling van bacteriën, schimmels en protozoa die onze traktaten en hun epitheliale bekleding gezond houden en beschermen tegen ziekteverwekkers die ze zouden kunnen vernietigen en laten bloeden.

Probiotica, prebiotica en synbiotica behoren tot de goede bacteriën. De belangrijkste focus ligt op de probiotica die in onze producten zitten. Menselijke lichamen hebben twee soorten bacteriën, de goede en de slechte, en deze goede helpen bij de spijsvertering, vernietigen ziekteverwekkende ziekteverwekkers en vitamineproductie. Specifieke soorten behandelen en voorkomen zelfs darmziekten.

Alleen al in de darm zijn er miljoenen microben, waarschijnlijk 100 biljoen van 500 soorten. Deze zijn allemaal essentieel voor gezondheid en overleving. Een onbalans van microben is gekoppeld aan verschillende ziekten. Micro-organismen in probioticaproducten zijn vergelijkbaar met die in het lichaam en produceren vergelijkbare effecten.


Kenmerken van deze microben:


Kan worden geïsoleerd van het menselijk lichaam

Moet na inname in je darm overleven; vermogen om de spijsvertering en vernietiging door spijsverteringssappen te weerstaan.

Hebben bewezen gezondheidsvoordelen

Kan veilig worden geconsumeerd zonder ziektes te veroorzaken.

Probiotica zijn van verschillende soorten, maar twee zijn de meest voorkomende soorten:

Lactobacillus – dit is het meest voorkomende type.
Komt vooral voor in het spijsverteringskanaal, de urinewegen en de geslachtsorganen. Dit type kan worden verkregen uit gefermenteerd voedsel zoals yoghurt.

Ze helpen bij diarree, lactose-intolerantie en luchtweginfecties.

Bifidobacterium - dit is een grotere groep gemaakt van meer ondersoorten (meer dan 30).
Dit type kan het prikkelbare darmsyndroom (PDS) verlichten, de bloedlipiden onder controle houden en de glucosetolerantie in uw lichaam verbeteren.

Bovendien zijn deze probiotica in verband gebracht met de gezondheid van de dikke darm, waar ze in overvloed worden aangetroffen.

Andere voordelen zijn onder meer een remedie voor inflammatoire darmaandoeningen, het verlichten van infectieuze diarree en diarree veroorzaakt door antibiotica.

Saccharyomyces boulards – dit zijn de gisten in probiotica.
Dit soort gist wordt in het lichaam gemaakt en is gezond. Deze tasten de zenuwen aan die de stoelgang regelen.


Over het algemeen zijn de gezondheidsvoordelen van probiotica:


Vergemakkelijk het prikkelbare darm syndroom.


Constipatie verlichten - probiotica verhogen het aantal stoelgangen en verzachten de ontlasting. Dit maakt het gemakkelijker om flauw te vallen.
Genees colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn - deze zijn een uitdaging om te behandelen en er worden meestal meerdere herhaalde behandelingen toegediend vanwege hun herhaling. Bepaalde probiotica worden geacht een terugval van de ziekten te voorkomen.
Verlicht inflammatoire darmaandoeningen
Verbeter de gezondheid van de dikke darm door destructieve probiotica af te weren
Beheers en stop infectieuze diarree en die veroorzaakt door antibiotica
Verminder de gevoeligheid voor lactose voor mensen met lactose-intolerantie
Voorkom dat allergieën en verkoudheid zich manifesteren
Hulp bij luchtweginfecties en verbetering van de gezondheid van de vaginale en urinewegen - schimmelinfecties worden op natuurlijke wijze voorkomen door de zure omgeving. Als antibiotica, anticonceptiepillen en zaaddodend middel deze omgeving echter veranderen, kunnen probiotica, naast andere conventionele behandelingen, de microflora in evenwicht brengen.
Verbeterde mondgezondheid


Eczeem genezen.


Regel bloedlipiden en lichaamstolerantie voor glucose.
Het toevoegen van Vitaminfood aan uw dieet zal op een aantal van de hierboven genoemde manieren waarschijnlijk uw gezondheid een boost geven. Meer gezondheidsvoordelen, met minder maaggerommel en minder risico op darmkanker.

            

Prebiotica gedefinieerd:


Dit zijn onverteerbare speciale plantenvezels die de darmbacteriën helpen. Ze zijn voedsel voor de probiotica en andere goede bacteriën in de darm.

Oligosacchariden zijn hun belangrijkste bouwstructuur waardoor ze onverteerbaar zijn. Prebiotica voeden de gezonde microben omdat hun werking selectief is. Ze stimuleren selectief de groei van probiotica en andere bacteriën. Prebiotica worden verkregen uit groenten en fruit.


Ze zijn ook nuttig op de volgende manieren:


Verlaag de glycemische index - omdat ze onverteerbaar zijn, verhogen ze de hoeveelheid tijd die nodig is om ander voedsel te verteren, waardoor de snelheid waarmee glucose vrijkomt en in de bloedbaan wordt opgenomen, wordt verlaagd.


Houd cellen gezond - door goede bacteriën te voeden, worden de cellen van de darm en andere systemen in stand gehouden.
III. Fermenteer voedsel - prebiotica worden vaak toegevoegd om de groei van de eigenlijke schimmels zoals gist die bij fermentatie worden gebruikt, te voeden en te stimuleren.

Verhoog de snelheid van absorptie van calcium in de dikke darm.
We hebben ook synbiotica, afgeleid van het synergetische effect dat ze op het lichaam hebben als ze eenmaal zijn ingenomen. Synbiotica zijn een combinatie van prebiotica en probiotica.


Deze combinatie is gunstig bij:


Spijsvertering en gezondheid van het spijsverteringskanaal,
Aanmaak van vitamines
Ondersteun cellen in de darm bij het bestrijden van de slechte bacteriën.
Afbraak en absorberen van de medicatie
Verbeterde leverfunctie bij patiënten met cirrose


Prebiotica en probiotica versterken beide het immuunsysteem, voorkomen allergieën en auto-immuunziekten. Zeker voor mensen met een verminderde afweer en zuigelingen is het verstandig om uw arts te raadplegen. Voor de gemiddelde persoon zijn ze echter veilig als ze worden aangevuld in kleine, regelmatige porties.

Bovendien zijn ze een gezond alternatief voor antibacteriële producten zoals triclosan, die niet-selectief zijn en hormonen veranderen en bacteriële resistentie opbouwen.Probiotica zijn goed voor je darmgezondheid en dat begrijpen we bij Vitaminfood volledig. Vitaminfood is jouw go-to-oplossing voor probiotica die we leveren naast gezonde maaltijdvervangers en een rijk voedingsprofiel.

 

 

Reactie plaatsen