Eiwitpoeders en recepten voor eiwitshakes

Eiwitpoeders en recepten voor eiwitshakes

Recepten voor eiwitpoeder

Eiwitpoeders zijn de handigste en gemakkelijkste manier om meer eiwitten aan je dieet toe te voegen, en ze kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid aan recepten die verder gaan dan alleen eiwitshakes. Soms moet u ze echter een beetje opfleuren voor uw esthetische bevrediging.

Vitaminfood is meester in het creëren van natuurlijke smaken. Onze afkeer van kunstmatige smaakstoffen is dat ze schadelijke suikers zijn, vals volume geven en contra-indicatief zijn voor de doelen voor gezond gewichtsverlies waarvoor we deze eiwitpoeders hebben ontworpen. Om deze redenen hebben we gewerkt aan de ontwikkeling van eersteklas natuurlijke smaken. Vitaminfood eiwitshakes zijn ook alleen gezoet met alleen stevia en hebben een geweldige natuurlijke smaak.

De verscheidenheid aan smaken omvat:

Aardbeien fruit
Vanille crème
Koekje
Pistache
Yoghurt kers
Oreo
Hierdoor is Vitaminfood de eiwitshake met de beste smaak op de markt en ook een van de meest complete voedingssupplementen.Bij het kopen van eiwitshakes is het belangrijk dat u de voedingswaarde en de ingrediëntenlijst controleert om die met toegevoegde suikers en kunstmatige zoetstoffen of conserveermiddelen te vermijden. Als het juiste eiwitpoeder op het juiste moment wordt geplukt en geconsumeerd, zijn er veel voordelen te behalen.


Hier zijn enkele opties voor eiwitsupplementen voor u:


Eiwitrepen: combineer eiwitpoeder, haver, notenboter, honing en andere gewenste ingrediënten (zoals noten, zaden of gedroogd fruit) in een kom. Druk het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal en zet het in de koelkast tot het stevig is. Snijd in repen en geniet ervan als snack na de training of als snel ontbijt voor onderweg.
Eiwitpannenkoeken: voeg eiwitpoeder toe aan je favoriete pannenkoekenmix of gebruik een pannenkoekenmix op basis van eiwitpoeder om het eiwitgehalte van je pannenkoeken een boost te geven. Werk af met je favoriete toppings, zoals fruit, noten of ahornsiroop.
* Voeg een schep eiwitpoeder toe aan je favoriete pannenkoekenmix of maak een partij eiwitpannenkoeken helemaal zelf door 1 kopje haver, 1 schep eiwitpoeder, 1 banaan, 1 kopje melk en 1 ei te mengen.Protein Bites: Meng eiwitpoeder, haver, notenboter, honing en andere gewenste ingrediënten (zoals kokosvlokken of chocoladeschilfers) in een kom. Rol balletjes van het mengsel en zet ze in de koelkast tot ze stevig zijn. Geniet ervan als tussendoortje of als energieboost voor de training.
Eiwitkoekjes en gebak: voeg eiwitpoeder toe aan je favoriete koekjesdeegrecept of gebruik een koekjesmix op basis van eiwitpoeder. Bak volgens de instructies van het recept en geniet ervan als traktatie na de training of als tussendoortje.


* Voeg een schep eiwitpoeder toe aan je favoriete bakrecepten, zoals muffins, koekjes of brood, om het eiwitgehalte te verhogen. Houd er rekening mee dat de textuur van het eindproduct enigszins kan verschillen bij gebruik van eiwitpoeder.

Protein Overnight Oats: Meng eiwitpoeder, haver, melk en andere gewenste ingrediënten (zoals fruit, noten of kruiden) in een pot of container. Zet 's nachts in de koelkast en geniet 's ochtends van een snel en gemakkelijk ontbijt.
Protein Balls: Meng 1 kopje haver, 1 schep eiwitpoeder, 1/2 kopje notenboter en 1/4 kopje honing of agavesiroop. Rol balletjes van het mengsel en zet ze in de koelkast tot ze stevig zijn.


Eiwitsmoothies: voeg een schep eiwitpoeder toe aan je favoriete smoothierecept voor een extra eiwitboost. Enkele smakelijke combinaties zijn banaan en pindakaas, aardbei en banaan, of mango en ananas.
Vergeet niet om een eiwitpoeder te kiezen dat past bij uw voedingsbehoeften en voorkeuren, en houd rekening met de portiegrootte wanneer u eiwitpoeder in recepten gebruikt.

Eiwitpoeder versus eiwitisolaat


Eiwitpoeders en eiwitisolaten zijn termen die door elkaar worden gebruikt om vaak naar eiwitsupplementen te verwijzen, maar zijn ze echt hetzelfde? Wat is het verschil tussen eiwitpoeders en eiwitisolaten?

De ene is een pure vorm van eiwitextract, terwijl de andere mogelijk meer voedingsstoffen bevat voor extra gezondheidsvoordelen. Laten we meer te weten komen:

Eiwit poeders

Eiwitpoeders zijn voedingssupplementen gemaakt van geconcentreerde eiwitbronnen, zoals wei, caseïne, soja, erwten of rijst. Ze zijn meestal verkrijgbaar in poedervorm en kunnen worden gemengd met water, melk of andere vloeistoffen om een eiwitrijke drank te maken. Eiwitpoeders worden vaak gebruikt door mensen die hun eiwitinname willen verhogen, zoals atleten, bodybuilders en personen die een eiwitrijk dieet volgen.

Er zijn verschillende soorten eiwitpoeders beschikbaar, elk met zijn eigen unieke kenmerken en potentiële voordelen. Hier is een kort overzicht van enkele veelvoorkomende soorten eiwitpoeders:

Whey eiwit: Dit type eiwit is afgeleid van koemelk en is een compleet eiwit, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren bevat. Het is snel verteerbaar en kan een goede optie zijn voor herstel na de training.
Caseïne-eiwit: net als wei-eiwit wordt caseïne afgeleid van koemelk. Het is echter langzamer verteerbaar dan wei en kan een goede optie zijn voor langdurige energie.
Soja-eiwit: Dit type eiwit is afkomstig van sojabonen en is een compleet eiwit. Het is een goede optie voor vegetariërs en veganisten, maar ook voor mensen die lactose-intolerant zijn.
Erwteneiwit: Dit type eiwit is afgeleid van erwten en is een goede optie voor vegetariërs en veganisten. Het is een compleet eiwit, maar kan minder verteerbaar zijn dan andere soorten eiwitten.
Rijsteiwit: Dit type eiwit is afgeleid van rijst en is een goede optie voor vegetariërs en veganisten. Het is een compleet eiwit, maar kan minder verteerbaar zijn dan andere soorten eiwitten.
Het is belangrijk om een eiwitpoeder te kiezen dat past bij uw voedingsbehoeften en voorkeuren, en om bij het gebruik van eiwitpoeders rekening te houden met de portiegrootte.Eiwit isolaat
Eiwitisolaat is een type eiwitpoeder waaruit veel vet, lactose en andere niet-eiwitcomponenten zijn verwijderd, wat resulteert in een hoger eiwitgehalte in vergelijking met andere soorten eiwitpoeders. Eiwitisolaten worden meestal gemaakt via een proces dat "isolatie" wordt genoemd, waarbij het eiwit wordt gescheiden van de andere componenten van het bronmateriaal met behulp van verschillende technieken, zoals filtratie of centrifugatie.

Eiwitisolaten worden meestal gemaakt van melk (wei-eiwitisolaat) of soja en worden vaak gebruikt in eiwitpoeders, eiwitrepen en andere eiwitrijke producten. Ze zijn snel verteerbaar en worden vaak beschouwd als een goede optie voor herstel na de training.

Het is belangrijk op te merken dat eiwitisolaten mogelijk niet alle dezelfde voedingsstoffen bevatten als volledige voedselbronnen van eiwitten, zoals vlees, zuivelproducten of bonen. Ze mogen niet als enige eiwitbron worden gebruikt en moeten worden geconsumeerd als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet dat een verscheidenheid aan eiwitbronnen bevat. Het is ook belangrijk om een eiwitisolaat te kiezen dat past bij uw voedingsbehoeften en -voorkeuren, en om bij het gebruik van eiwitisolaten rekening te houden met de portiegrootte.


Plantaardig eiwit
Plantaardig eiwit is een type eiwit dat is afgeleid van planten, zoals peulvruchten, granen, noten en zaden. Plantaardige eiwitten zijn een goede optie voor vegetariërs en veganisten, maar ook voor diegenen die meer plantaardig voedsel in hun dieet willen opnemen. Ze zijn in verschillende vormen te vinden, waaronder eiwitpoeders, plantaardige eiwitrepen en plantaardige eiwitsupplementen.

Er zijn verschillende soorten plantaardige eiwitten beschikbaar, elk met zijn eigen unieke kenmerken en potentiële voordelen. Enkele veelvoorkomende bronnen van plantaardige eiwitten zijn:

Peulvruchten: Peulvruchten, zoals bonen, linzen en kikkererwten, zijn een goede bron van eiwitten en zijn ook rijk aan vezels en andere voedingsstoffen.
Granen: Sommige granen, zoals quinoa en amarant, bevatten veel eiwitten en kunnen een goede bron van plantaardige eiwitten zijn.
Noten en zaden: Noten en zaden, zoals amandelen, pinda's en chiazaden, bevatten veel eiwitten en kunnen een goede bron van plantaardige eiwitten zijn.
Soja: Sojabonen en producten op basis van soja, zoals tofu en tempeh, zijn een goede bron van eiwitten en zijn ook een compleet eiwit, wat betekent dat ze alle negen essentiële aminozuren bevatten.
Het is belangrijk om een plantaardig eiwit te kiezen dat past bij uw voedingsbehoeften en -voorkeuren, en om bij het gebruik van plantaardige eiwitsupplementen rekening te houden met de portiegrootte. Plantaardige eiwitten mogen niet als enige voedingsbron worden gebruikt en moeten worden geconsumeerd als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.Hier zijn een paar referenties die meer informatie geven over veganistische bodybuilding:

  • The Vegan Society: https://www.vegansociety.com/resources/nutrition-and-health/sport
  • Vegan Health: https://veganhealth.org/vegan-bodybuilding-and-fitness/
  • The Academy of Nutrition and Dietetics: https://www.eatright.org/health/wellness/vegetarian-and-special-diets/vegetarian-and-vegan-diets-in-athletes

 

Reactie plaatsen