recipes for shakes, meal shakes preparation

Recepten voor zelfgemaakte maaltijdshakes

Recepten voor maaltijdshakes


Maaltijdvervangers zijn producten die bedoeld zijn ter vervanging van een maaltijd en een vergelijkbare hoeveelheid voedingsstoffen leveren als een gewone maaltijd. Ze zijn er in verschillende vormen, zoals shakes, repen of poeders, en zijn meestal verrijkt met vitamines en mineralen om een uitgebalanceerd voedingsprofiel te bieden.

Maaltijdvervangers worden voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder gewichtsverlies, gewichtsbehoud, of als een handige optie voor personen die vanwege tijdgebrek of andere redenen geen reguliere maaltijden kunnen bereiden of gebruiken. Sommige mensen gebruiken ook maaltijdvervangers om ervoor te zorgen dat ze voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen bij een vegetarisch of veganistisch dieet.

Het is belangrijk op te merken dat maaltijdvervangers niet als enige voedingsbron op lange termijn mogen worden gebruikt, aangezien de meeste mogelijk niet alle voedingsstoffen leveren die het lichaam nodig heeft. Daarnaast is het belangrijk om maaltijdvervangers te kiezen die veel eiwitten en vezels bevatten en weinig toegevoegde suikers om ervoor te zorgen dat ze qua voedingswaarde compleet zijn. Vitaminfood is een volwaardig maaltijdalternatief.


Recepten voor maaltijdshakes


Hier zijn een paar eenvoudige maaltijdshake-recepten die u kunt proberen voor uw zelfgemaakte maaltijdshakes:


Bananen shakes


- Shake met banaan en pindakaas: meng 1 banaan, 1 kopje melk (zuivel of niet-zuivel), 2 eetlepels pindakaas en een handvol ijs.

- Banana Oat Shake: Mix 1 banaan, 1 kopje ongezoete amandelmelk, 1/2 kopje gerolde haver, 1 schep vanille-eiwitpoeder en een handvol ijs tot een gladde massa.


Aardbeien shakes

- Aardbeien-spinazieshake: meng 1 kopje aardbeien, 1 kopje melk (zuivel of niet-zuivel), 1 kopje babyspinazie en een handvol ijs. Je kunt ook een schepje eiwitpoeder toevoegen voor een extra eiwitboost.

- Aardbeien Spinazie Shake: Mix 1 kop ongezoete amandelmelk, 1 schep vanille eiwitpoeder, 1 kop bevroren aardbeien, 1 kop verpakte verse spinazie en een handvol ijs tot een gladde massa.

 

Chocolade shakes


- Chocolade- en avocadoshake: meng 1 avocado, 1 kopje melk (zuivel of niet-zuivel), 2 eetlepels cacaopoeder en een handvol ijs.

- Chocolade Peanut Butter Shake: Mix 1 banaan, 1 kopje ongezoete amandelmelk, 1 schep chocoladeproteïnepoeder, 1 eetlepel natuurlijke pindakaas en een handvol ijs tot een gladde massa.


Bosbessen shakes

- Bosbessen- en yoghurtshake: meng 1 kopje bosbessen, 1 kopje vanilleyoghurt (zuivel of niet-zuivel) en een handvol ijs. Je kunt ook een schep eiwitpoeder of een handvol spinazie toevoegen voor een extra voedingsboost.

- Bosbessen-amandelshake: meng 1 kopje ongezoete amandelmelk, 1 schep vanille-eiwitpoeder, 1 kopje bevroren bosbessen, 1 eetlepel amandelboter en een handvol ijs tot een gladde massa.


Mango-shakes


- Shake met mango en chiazaad: meng 1 mango, 1 kopje melk (zuivel of niet-zuivel), 1 eetlepel chiazaad en een handvol ijs.

- Mango Ginger Shake: Mix 1 kopje ongezoete kokosmelk, 1 schepje vanille-eiwitpoeder, 1 kopje bevroren mangostukjes, 1/2 inch stuk verse gember en een handvol ijs tot een gladde massa.

 1. Bessen Shake:

 • 1 kopje bevroren gemengde bessen
 • 1 schep vanille eiwitpoeder
 • 1 kop ongezoete amandelmelk
 • 1 tl chiazaad
 • 2-3 ijsblokjes


Groene schud:

 • 1 kop babyspinazie
 • 1 banaan
 • 1 schep vanille eiwitpoeder
 • 1 kop ongezoete amandelmelk
 • 1 theelepel honing
 • 1 tl gemalen lijnzaad
 • 2-3 ijsblokjesAl deze recepten kunnen eenvoudig naar wens worden aangepast door verschillende ingrediënten toe te voegen of te vervangen. Enkele ideeën voor toevoegingen zijn noten, zaden, notenpasta, fruit en groenten. Je kunt ook verschillende soorten eiwitpoeder gebruiken, zoals soja-, erwten- of rijsteiwit, om de smaak en het voedingsprofiel van je shakes te variëren.

Je kunt ook extra ingrediënten aan je shakes toevoegen om de nutriëntendichtheid te vergroten, zoals noten, zaden, notenpasta, groenten of superfoodpoeders. Zorg er wel voor dat u het calorie- en voedingsgehalte aan uw behoeften aanpast.Hoe kies je de beste maaltijdvervangers voor gezonde maaltijdshakes?
Er zijn veel maaltijdvervangende producten op de markt en de beste voor u hangt af van uw individuele behoeften en voorkeuren. Hier zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een maaltijdvervanger:

Voedingsprofiel: Zoek naar een maaltijdvervanger die een uitgebalanceerd voedingsprofiel biedt, inclusief een verscheidenheid aan vitamines en mineralen, om ervoor te zorgen dat u alle voedingsstoffen binnenkrijgt die uw lichaam nodig heeft.
Eiwitgehalte: Eiwitten kunnen gewichtsverlies helpen ondersteunen door verzadiging te bevorderen en spiermassa te behouden. Zoek naar een maaltijdvervanger die is gemaakt met een hoogwaardige eiwitbron, zoals wei-, caseïne-, soja-, erwten- of rijsteiwit.


Vezelgehalte: Vezels kunnen helpen bij het ondersteunen van gewichtsverlies door verzadiging te bevorderen en de stoelgang te helpen reguleren. Zoek naar een maaltijdvervanger met veel vezels, zoals haver, noten, zaden of groenten.
Toegevoegde suikers: Toegevoegde suikers kunnen bijdragen aan gewichtstoename en dienen beperkt te worden in de voeding. Kies een maaltijdvervanger met weinig toegevoegde suikers en gezoet met natuurlijke zoetstoffen, zoals stevia of monniksfruitextract.


Smaak en textuur: Het is belangrijk om een maaltijdvervanger te kiezen die je lekker vindt en die bij je smaakvoorkeuren past. Zoek naar een product met een smaak en textuur die u aantrekkelijk vindt.


Vergeet niet om een maaltijdvervanger te kiezen die past bij uw voedingsbehoeften en voorkeuren, en houd rekening met de portiegrootte bij het gebruik van deze producten. Maaltijdvervangers mogen niet als enige voedingsbron worden gebruikt en moeten worden geconsumeerd als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet dat een verscheidenheid aan onbewerkte voedingsmiddelen omvat.


Veganistische recepten voor maaltijdvervangende shakes


Banaan-Haver Maaltijdvervangende Shake:

 

 • 1 banaan
 • 1 kop ongezoete amandelmelk
 • 1/2 kop gerolde haver
 • 1 schep plantaardig eiwitpoeder (zoals erwten- of rijsteiwit)
 • 1 tl chiazaad
 • 1 tl honing of ahornsiroop (optioneel)

Mix alle ingrediënten samen in een blender tot een gladde massa. Serveer direct of bewaar in de koelkast voor later.

Mango-Gember Maaltijdvervangende Shake:

 • 1 kopje bevroren mangostukjes
 • 1 kopje ongezoete kokosmelk
 • 1 schep plantaardig eiwitpoeder (zoals erwten- of rijsteiwit)
 • 1 tl verse gember, geraspt
 • 1 tl honing of ahornsiroop (optioneel)

Mix alle ingrediënten samen in een blender tot een gladde massa. Serveer direct of bewaar in de koelkast voor later.

Maaltijdvervangende shake met chocolade en pindakaas:

 • 1 banaan
 • 1 kop ongezoete amandelmelk
 • 1 schep chocolade plantaardig eiwitpoeder
 • 2 el pindakaas
 • 1 tl honing of ahornsiroop (optioneel)Blueberry Oatmeal Shake Combineer 1 schep veganistisch eiwitpoeder met vanillesmaak, 1 kop ongezoete amandelmelk, 1/2 kop bevroren bosbessen, 1/2 kop gekookte havermout en een handvol ijs in een blender. Mix tot een gladde massa en geniet ervan.


Green Monster Shake: Combineer 1 lepel veganistisch eiwitpoeder met vanillesmaak, 1 kopje ongezoete amandelmelk, 1 kopje babyspinazie, 1 banaan en een handvol ijs in een blender. Mix tot een gladde massa en geniet ervan.
Tropical Sunrise Shake: combineer 1 schep veganistisch eiwitpoeder met vanillesmaak, 1 kop ongezoete kokosmelk, 1 kop bevroren ananas, 1 banaan en een handvol ijs in een blender. Mix tot een gladde massa en geniet ervan.


Aardbeien-bananenshake: combineer 1 lepel veganistisch eiwitpoeder met vanillesmaak, 1 kopje ongezoete amandelmelk, 1 kopje bevroren aardbeien, 1 banaan en een handvol ijs in een blender. Mix tot een gladde massa en geniet ervan.


Dit zijn slechts enkele ideeën en u kunt gerust creatief aan de slag gaan en de ingrediënten naar wens aanpassen. Zorg er wel voor dat u een balans van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten toevoegt om van de shake een qua voedingswaarde complete maaltijd te maken.

Reactie plaatsen