meal replacement variety

Soylents en maaltijdvervangers

Hoe sojastoffen de voedingsindustrie ontwrichtten

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van solyents - de vloeibare diëten, volledig vloeibare diëten of iets rond die omtrek. Soylents zijn de laatste tijd ook behoorlijk populair geworden met verschillende variaties.

De naam "soylent" werd oorspronkelijk gebruikt om te verwijzen naar maaltijden gemaakt van soja en linzen (soja + linzen = soylent). De originele soylents waren slechts een fictieve vermelding in Harry Harrisons roman 'Make room! Make room!' in 1966. De naam soylent werd opnieuw genoemd in een film uit 1973.


Dus hoe werd een fictieve naam zo groot en populair?


Vloeibare maaltijdvervangers waren het resultaat van experimenten om het bereiden van maaltijden te vereenvoudigen. Bijna iedereen voelt zich bedrogen als ze urenlang een maaltijd bereiden om deze vervolgens binnen 10 minuten of misschien wel 30 minuten op te eten. Nou, we zijn niet de eersten die zulke pijn ervaren. Begin 2010 begon een online community te experimenteren met oplossingen voor vloeibare voeding.

Deze groep vroege soylent-ontwikkelaars en -onderzoekers was niet beperkt tot alleen laboratoriumwetenschappers. Het basisprincipe van soylent was: vinden wat het lichaam nodig heeft en dat in een vloeibaar mengsel afleveren. Zo ontstonden dus de eerste versies van soylent. Natriummonofosfaat, bicarbonaat, kaliumchloride, maltodextrine. Dergelijke verbindingen, eenmaal gecertificeerd als noodzakelijk voor het lichaam, werden tot een mengsel gevormd en vervolgens geconsumeerd. Vervolgens werd het mengsel gedurende een bepaalde tijd uitgeprobeerd en getest, waarna de soylentformule werd verfijnd, dit keer rekening houdend met de vereiste nutriëntenverhouding.

Succesverhalen van mensen die een maand, twee, een wandeling, enz. hadden overleefd, begonnen zich te verspreiden. Deze verhalen over het succes van Soylents kregen grip. Het bedrijf Soylent is zo opgericht door Rob Rhinehart. De aantrekkingskracht die het had verworven, leidde ertoe dat Soylent een van de meest door crowdfunding gefinancierde campagnes was. Nu staat het als de reus die het is in de voedingstechnologie van Silicon Valley.

Soylent is inmiddels een verzamelnaam geworden voor veel maaltijdvervangers omdat het een pioniersbedrijf is. Zoals Cola is voor frisdrank.

De oorspronkelijke soylents waren beperkt tot vloeibare maaltijden. Nu worden echter maaltijdvervangers gebruikt als vervangers van normale maaltijden. Ze variëren van vloeibare diëten, maaltijdshakes, energierepen, soepen en verschillende soorten dranken. Soylent, gemaakt in Silicon Valley, werd aanvankelijk ook sterk geassocieerd met de technische industrie. De mensen die leven als buitenaardse wezens…. zitten tot diep in de nacht aan hun scherm gekluisterd en staan zelden op om maaltijden te bereiden. En als ze al aten, was het waarschijnlijk een pizza of een hotdog of iets anders van het fastfood-afhaalmenu. Soylent was gekomen om de techneuten te redden die een groot risico liepen op een tekort aan voedingsstoffen.

Soylents worden nu door iedereen, iedereen, overal gebruikt. De wereld is druk geworden voor elk beroep, niet alleen voor computernerds. Iedereen voelt zich moe en lui. Dus atleten, programmeurs, zeilers, wandelaars, managers, alleenstaande moeders, veganisten en bouwvakkers consumeren allemaal soylents en maaltijdvervangende oplossingen.

Maaltijdvervangers hebben een enorme stap gezet sinds het ontstaan van dit concept, in eerste instantie alleen fictief. Innovatie, creativiteit en massale acceptatie waren de sleutelwoorden.

Maaltijdvervangende shakes zijn tegenwoordig niet alleen bedoeld ter vervanging van vaste traditionele maaltijden. Ze zijn bedoeld om volledige voeding te leveren die elke dag zeldzamer lijkt te zijn. Soylents voor volledige voeding kwantificeren alle voedingsstoffen die zijn opgenomen en zorgen ervoor dat elke portie de vereiste dagelijkse inname biedt. Door concepten te lenen van multivitaminen, supplementen voor bodybuilding en medische behandelingen, hebben bedrijven geconcurreerd om de gezondste en meest betaalbare soylents te produceren.


Topmaaltijdvervangende oplossingen worden bepaald door:
Volledigheid


Het zou geen soylent zijn als het niet compleet was, toch? Vitaminfood bevat meer voedingsstoffen dan je regelmatig binnenkrijgt via dagelijkse maaltijden. Het mooie ervan is dat, in tegenstelling tot normale maaltijden waarvan de voedingswaarde niet nauwkeurig wordt gekwantificeerd, soylents hun voedingsinformatieblad goed hebben. Elke opgenomen voedingsstof is gepland en toegevoegd in de aanbevolen verhoudingen, zodat je geen tekort hebt aan een specifieke voedingsstof.

Normale maaltijden, tenzij ze zeer uitgebalanceerd zijn en dieetopties regelmatig worden afgewisseld, lopen het risico een of twee voedingsstoffen te kort te komen. Vooral de micro zoals vitamine B12, foliumzuur en ijzer. Speciale groepen zoals veganisten en vegetariërs lopen een nog hoger risico op een tekort als ze dit risico niet naleven.

Het opnemen van sojabonen in uw voedingsplan kan helpen het risico te verkleinen en zelfs helpen bij het herstellen van tekorten of bijna-tekortkomingen.


Smaak en zoetigheid


Soylents staan ook bekend om hun platte grondachtige smaak. Een eigenschap waar veel mensen een hekel aan hebben als maaltijdvervangers. Bij Vitaminfood is het echter een ander en beter verhaal. Vitaminfood is een van de weinige sojabonen met geweldige smaken. Chocolade, vanille, aardbei, bosvruchten en kokos. De lijst wordt nog groter voor eiwitisolaten en pre-workout formules.

De maaltijdvervangers van Vitaminfood zijn volledig natuurlijksmaken niet de kunstmatige die gebruikelijk zijn in andere voedingsproducten. De natuurlijke smaken in onze sojaproducten zijn in overeenstemming met ons doel om volledig natuurlijke, gezonde maaltijdvervangers te produceren.


Duurzaamheid


Een ander geweldig concept en reden om van maaltijdvervangers te houden, is hun motief 'goed voor het milieu'. De maaltijdvervangers van Vitaminfood zijn 100% natuurlijk, wat de ecologische voetafdruk van het fokken van vee voor vlees al verkleint. Het is nu een algemene waarheid dat de heerlijke biefstuk of de barbecue meer kost dan waar je voor betaalt. Het heeft een grote negatieve impact op het milieu.

Vitaminfood-soylents zijn echter biologisch afkomstig van kleinschalige boeren en het hele groei- en productieproces resulteert in een veel kleinere ecologische voetafdruk.

Vitaminfood – een ander soort soylent


100% vegan, 100% biologisch en non-GMO, suikervrij en zonder kunstmatige toevoegingen. Wat u op de voedingstabel ziet, is wat u binnenkrijgt...niets minder, maar waarschijnlijk een beetje meer. Top van andere soylents ontwikkeld met International Food Standard-accreditatie.

Vitaminfood is een soylent die is ontwikkeld om de vereiste dagelijkse hoeveelheden van de 27 essentiële vitamines en mineralen te leveren. Vitaminfood als soja- of maaltijdvervanger moet ook genoeg koolhydraten en eiwitten leveren om je de dag door te helpen en genoeg voor spieropbouw en weefselherstel. Voor de maaltijdvervangende opties bevatten Vitaminfood-soylentvariëteiten ten minste 33 g eiwitten, 27 mineralen en vitamines en gezonde langzame koolhydraten.

Vitaminfood is een goede brandstof om de dag door te komen, zowel goede als slechte dagen.

Kies uw geselecteerde maaltijdvervangende optie uit vele sojaproducten - Vitaminfood voor extra voeding. Naast de volledigheid volgens de FDA- en IFS-normen, is Vitaminfood een soylent die meer te bieden heeft. Om te beginnen bevatten al deze voedingsstoffen fytonutriënten en 33g vezels.

Vitaminfood-soylenten bevatten Maca-wortelpoeder dat de cognitieve functie helpt verbeteren. Als u op zoek bent naar soylents die een degelijk pakket zijn met tal van voedingsstoffen, betaalbaar en heerlijk smakend... is Vitaminfood de maaltijdvervanger voor u.

Reactie plaatsen