DE GEZONDE MAALTIJDVERVANGERS

DE GEZONDE MAALTIJDVERVANGERS

Een stapsgewijze handleiding voor gezonde maaltijdvervangers, wat ze wel en niet mogen bevatten.A meal replacement is a dietary supplement designed to take the place of regular meals. Not snacks but meals. Vitaminfood is committed to deliver health benefits in all its meal replacements.

In een tijd waarin we altijd op onze hoede zijn voor nep-goedkope sensaties, zijn velen sceptisch geworden over het aanpassen of kopen van maaltijdvervangende poeders en shakes. Dit gebeurt zonder te overwegen of dit de beste optie is.

Dit artikel is een ultieme gids voor het maken van een gezonde keuze. Het zal u helpen de snacks en specifieke voedingssupplementen te onderscheiden van complete maaltijdvervangers. Maaltijdvervangende shakes zijn op zich zelf complete diëten. De markt is gevuld met goedkope en ongezonde maaltijdvervangers die worden verkocht in grote winkels zoals Amazon en Walmart.

Het is nu aan individuen om te begrijpen hoe een goed voedingsprofiel eruit ziet. Vitaminfood heeft een rijk en compleet voedingsprofiel.

ready-to-drink meal replacement shakes

Een gezonde maaltijdvervanger staat gelijk aan een gezond voedingspatroon. Een gezond voedingspatroon is er een die:


Beschermt tegen ondervoeding


- het dieet moet alle voedingsstoffen bevatten die van vitaal belang zijn voor de ontwikkeling van het lichaam en er moet voldoende van zijn om aan de lichamelijke behoefte te voldoen.
Ondervoeding treedt op als het voedsel qua voedingswaarde onvolledig is of te veel voedingsstoffen bevat die gezondheidsproblemen veroorzaken. Dit omvat alle voedingsstoffen - calorieën, vetten, eiwitten, vitamines en mineralen.

Het is verrassend hoeveel mensen alleen al in 2019 met deze tekortkomingen en overdaad te maken hadden. Tot 1,9 miljard mensen hadden overgewicht en 462 miljoen ondergewicht. Dit schaduwt licht op de mate van ondervoeding in de wereld.

In de derde wereld en ontwikkelingslanden, die vaak honger lijden, is de oorzaak onvoldoende volledige voeding. Terwijl in de ontwikkelde landen die voornamelijk Europa, Noord-Amerika, Australië en sommige delen van Azië bestrijken, de oorzaak ligt in het hebben van te veel bewerkte voedingsmiddelen met minder voedingsstoffen. Er is te veel voedsel dat te weinig van bepaalde voedingsstoffen bevat en te veel van de macrovoedingsstoffen.


Beschermt tegen niet-overdraagbare ziekten


- NCD's zijn ziekten die vanuit het lichaam ontstaan en zich daarom in de loop van de tijd ontwikkelen.
Ze duiden op een storing van bepaalde organen of systemen. Gezonde voeding voorkomt dergelijke storingen en corrigeert deze problemen op natuurlijke wijze. Dit houdt effectief de chronische leefstijlziekten tegen die ontstaan door een gebrek aan fijnafstemming van het lichaam.


Een lichaam gedijt net als een auto op goede brandstof.


De inname van voedingsstoffen is in evenwicht met de uitgaven-
te veel van iets is schadelijk.
Evenwichtige voeding laat genoeg ruimte over voor complementaire soorten voedingsstoffen. Terwijl we eten, nemen we zelden te veel van een bepaald type voedingsstof in, behalve in onwetendheid. Het grootste deel van het eigen risico wordt ingenomen omdat we niet door hebben dat de grens is overschreden.

Neem bijvoorbeeld uw natriuminname, die geacht wordt maximaal 5g/dag te zijn. Je krijgt wat van je ontbijtgranen, dan wat meer van je friet tijdens de lunch en nog veel meer van je biefstuk tijdens het avondeten. Je bent de tel kwijtgeraakt met de ontbijtgranen en hebt deze misschien overschreden tijdens de lunch of het diner.

Zo'n dieet is ongezond en maakt het belangrijk om kennis te hebben van de geschatte hoeveelheid om de balans te behouden.

Gezonde vervangers zijn die met de nodige ingrediënten en zonder de excessen per portie. Het is zodanig dat het voldoet aan de geaccepteerde standaard van gezonde voeding die rivaliseert met groenten en fruit. Met hun hoeveelheden op de voedingsinformatiebladen, zou de benadering moeten overeenkomen met de aanbevolen innamelimieten.

Factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen van de gezondheidsscore van een maaltijdvervanger.
Nu we hebben vastgesteld wat een gezonde maaltijdvervanger zou moeten bereiken, gaan we naar de factoren die bepalen of de doelen inderdaad worden bereikt of dat de gezondheid in het gedrang komt.


Voedingsprofiel.


De beste maaltijdvervangers zijn qua voedingswaarde compleet. De voedingsstoffen omvatten alle macro's en micronutriënten:

* Koolhydraten - de geserveerde calorieën moeten variëren tussen 200-400 per portie of tussen 1400 - 2000 dagelijkse innames. Deze hoeveelheid is voldoende om de dag door te komen.

De hoeveelheden moeten ook ruimte bieden voor aanpassing en variatie op basis van uw gewichtsdoelen. Een maaltijdvervanger van 200 calorieën voelt meer als een tussendoortje, maar is geschikt voor mensen die willen afvallen.


Andere factoren om op te merken zijn:


Kwaliteit van de koolhydraten - koolhydraten van hoge kwaliteit bevatten een breed scala aan voedingsstoffen, waaronder fytonutriënten.

De hoogste kwaliteit is de minst bewerkte en ongewijzigde. Bronnen afgeleid van fruit en groenten zijn van nog hogere kwaliteit voor de rijke voedingsbegeleiding.

Kwaliteit is groter dan kwantiteit…zoals vaak wordt gezegd; beter weinig veel waard dan veel weinig waard.

Voedingsvezels - Vezels helpen de vertering van suikers en zetmeel te vertragen, waardoor grote pieken in de bloedsuikerspiegel en insuline geassocieerd met diabetes, hartaandoeningen en gewichtstoename worden voorkomen.

Vezel helpt ook om voedsel langs de darmen te verplaatsen door het volume te vergroten. Een gezonde keuze voor maaltijdshakes is er een met minimaal 7 gram voedingsvezels.

*Eiwit- Een goede hoeveelheid eiwit is 25g per portie. Dus 25+ is goed om te gaan.

Dit levert je genoeg voor spiergroei, herstel en ontwikkeling. Bodybuilders en fysiek actieve personen hebben mogelijk meer eiwitten nodig om hun spiermassa te behouden en een spiervoordeel te krijgen.

Andere factoren die op het eiwit moeten worden vermeld, zijn onder meer:

Eiwitbron – gebruikelijke bronnen zijn wei en veganistisch/plantaardig eiwit, waaronder erwteneiwit (wat Vitaminfood gebruikt), soja, rijsteiwit.

De bron houdt rechtstreeks verband met de effecten die het op u zal hebben. Sommige bronnen, zoals soja, hebben naast de vele gezondheids- en kostenvoordelen ook ernstige bijwerkingen op de lange termijn.

Voor Vitaminfood is erwtenproteïne een universeel heilzame eiwitbron zonder ernstige of langdurige bijwerkingen.

Eiwitprofiel – dit is het aantal aanwezige aminozuren.

Planten hebben een onvolledig profiel en missen vaak één of twee essentiële aminozurenid's. Kies een plantaardige maaltijdvervanger met een hoger aantal essentiële aminozuren; minstens 9 van de 10, en zoek een goede aanvulling voor degene die een tekort heeft.

Gewoon volkoren zoals tarwe en quinoa lost het methioninetekort van erwten op.

Een goede keuze heeft ook een hoog aantal vertakte ketenaminozuren (BCAA's). BCAA's zijn nuttig bij het opbouwen van spierdikte en metabolisme-enzymen.

Verteerbaarheid en absorptiesnelheid

Dit zijn maatstaven voor het gemak van vertering en opname door ons lichaam. Hoe hoger de ranking, hoe beter. Hoe heilzaam ze zijn voor het lichaam hangt af van deze twee factoren.

Digestable Indispensable Amino Acid Scores (DIAAS) and Protein Digestibility-Corrected Amino Acis Scores (PDCAAS) for foods

* Vetten - vetten worden onder andere gebruikt bij de stofwisseling, hormoonproductie, energieopslag en warmte-isolatie.

Dus ze zijn niet de duivel die ze zouden moeten zijn. Maar ze zijn een belangrijk onderdeel van uw dieet en maaltijdvervangers om naar te kijken vanwege de complicaties die ze gemakkelijk kunnen veroorzaken.

Vermijd ten koste van alles transvetten, houd ze op minder dan 1% van de vetinname. Nul transvetten is een goede plek om te zijn.

Verminder je verzadigde vetten tot minder dan 10% van de totale energie-inname; <5% is nog meer aan te raden.

Kies voor onverzadigde vetten die afkomstig zijn van veganistische bronnen zoals avocado, sesam, pompoenpitten en noten. Dit zal uw bloedcholesterol effectief onder controle houden en uw toxiciteit door vrije radicalen verminderen.

De totale vetinname moet altijd minder dan 30% van de energie-inname bedragen.

Voor diegenen die willen afvallen, is een gezonde aanbeveling degene met de laagste vetinname, hogere eiwithoeveelheid en matige tot lage calorie-inname.

*Vitaminen en mineralen - De maaltijdvervanger moet ook alle essentiële micronutriënten bevatten. Alle 27 essentiële mineralen en vitaminen.


Biologisch geproduceerd -


synthetische landbouwinputs en genetisch gemodificeerde planten vormen een groot compromis
de veiligheid van ons voedsel. De boerderijproducten die voor uw maaltijdvervangende poeder worden gebruikt, moeten zo natuurlijk en biologisch mogelijk zijn.

Kies voor deze gezondere alternatieven en vermijd de extra kosten van chronische ziekten zoals kanker. Een kleine rondleiding door een website kan deze essentiële informatie onthullen.

Vitaminfood is zo'n organisatie die biologische ingrediënten gebruikt bij de productie.


Allergenen -


hoe casual het ook mag klinken, allergenen zijn een goede gezondheidswijzer. Dit verschilt van persoon tot persoon, maar de getroffenen; waarvan het aantal aanzienlijk is, moet op allergenen worden gelet.
Dit omvat lactose, gluten en soja, een veel voorkomende eiwitbron. Dit kan dodelijke reacties veroorzaken.

Voor degenen die net beginnen, is het belangrijk om eventuele reacties te observeren die kunnen optreden als gevolg van de introductie van een specifieke maaltijdvervanger.

De niet-allergische effecten kunnen variëren van een opgeblazen gevoel en gasvorming tot braken en misselijkheid. Wees enthousiast en probeer verschillende om een comfortabele pasvorm te vinden. De allergenen zijn er misschien nooit en als ze aanwezig zijn, komt dat grotendeels door de geselecteerde ingrediënten.

Gezonde opties streven naar de minste kans op allergenen in hun producten.


Nutriëntenbalans - zorg ervoor dat uw dieet een lage glycemische index heeft, een laag koolhydraatgehalte, hoog
hoogwaardige voedingsstoffen en geen transvet. Een relatief evenwicht tussen soorten voedingsstoffen zorgt voor een algehele positieve gezondheidsvooruitgang.

Er is gesuggereerd dat een voedingsbalans in combinatie met lichaamsbeweging een mogelijke remedie is voor ziekten en verlangens zoals gewichtsbeheersing.


Geen toevoegingen -
additieven zijn het probleem met bewerkte voedingsmiddelen.
Additieven brengen voedsel in gevaar dat anders gezond zou zijn. Dit zijn voornamelijk suiker, conserveermiddelen en zoetstoffen.

Je kiest best voor een suikervrije maaltijdshake of nog beter voor een maaltijdvervanger zonder toegevoegde suikers. Dit komt omdat het lichaam nooit toegevoegde suiker gebruikt.

De toegevoegde suiker verstoort de natuurlijke balans van de bloedglucosespiegel en kan leiden tot diabetes type 2.

Een met suiker gevulde vervanger is ook niet ideaal, omdat je dan binnen korte tijd naar meer snakt. Het verzadigingseffect wordt geëlimineerd en de shake voelt meer aan als een tussendoortje dan als een maaltijd. In plaats van het gewicht te beheersen, zult u zeer snel en ongezond aankomen.

Andere additieven zijn conserveermiddelen. Gedroogd poeder wordt op natuurlijke wijze geconserveerd, maar chemische conserveermiddelen hebben langdurige bijwerkingen op huid, lever en nieren. Schadelijke chemicaliën die erin zitten, zijn gifstoffen voor deze uitscheidingssystemen.


Hoogtepunten van een gezonde optie:
Voordelen:


Deze lijst beschrijft hoe uw typische gezonde shake of poeder eruit zal zien en wat de fabrikant heeft gemarkeerd. Sommige factoren zijn niet voedzaam en vervangen daarom de voedingsfactoren niet.

Biologische producten

Probiotica die de spijsvertering bevorderen

Veel fytochemicaliën - plantaardige componenten in onbewerkte voedingsmiddelen gekoppeld aan gezondheidsstimulansen.


Superfoods - dit zijn voedingsmiddelen met meer voordelen. Voor ons is het maca-wortelpoeder dat aanzienlijke en ongebruikelijke gezonde voordelen heeft. Deze zijn niet erg gebruikelijk voor maaltijdvervangers, maar omvatten moringapoeder, saffraan, neemboom en sommige kruisbloemige groenten.


Veganistische overweging - veganisten zijn vatbaar voor tekortkomingen als gevolg van lagere absorptiesnelheden van plantaardige diëten en een onvolledig profiel. Een maaltijd die met hun aandacht is gemaakt, bevat extra voedingsstoffen.


Geen kunstmatige suikers


Gezonde zoetstoffen (natuurlijk en niet-calorisch) zoals stevia of monniksfruit
Voedingsvezels inbegrepen
Alle essentiële vitaminen en mineralen – minimaal 60% van de aanbevolen dagelijkse inname.
Geen kunstmatige smaakstoffen of een neutrale smaak - smaken kunnen een vermomming zijn voor schadelijkere toevoegingen. Tenzij verifieerbaar als natuurlijk, moeten smaken worden vermeden.
Gemak van voorbereiding
Dunne gladde textuur
Romige textuur
Allergeen vrij
Nadelen:

Ontstekingsingrediënten - zoetstoffen, kunstmatige smaken en kleuren


Krijtachtige inconsistentie
100-200 calorieën - dit is een tussendoortje, geen maaltijd
Gluten, laktose en soja inbegrepen (afhankelijk van uw allergieën)
* Zware metalen uit chemische verwerking

GGO-boerderijproducten
Wanneer is een maaltijdvervanger je beste alternatief?
Bepaalde situaties vragen om maaltijdvervangers. In sommige andere gevallen is het een betere optie vanwege de gezondheidsvoordelen of om ongezonde beslissingen te voorkomen.

Een recept voor vloeibaar dieet voor herstel of reiniging is zo'n situatie. De dieetshakes kunnen u helpen een rijker voedingsprofiel te verkrijgen. Ook mensen met een dieet kunnen de vooraf berekende hoeveelheden stoffen in shakes in hun voordeel gebruiken.

Mensen met een drukke agenda hebben ook veel baat bij maaltijdvervangers. Bij een duidelijk gebrek aan tijd om een maaltijd te bereiden of een volledige maaltijd te nuttigen, bijvoorbeeld tijdens de lunch, kan volledige voeding worden bereikt door het gebruik van maaltijdvervangers.


Ze zijn een verstandigere beslissing dan een fastfoodrestaurant of zelfs enkele ultraverwerkte veganistische alternatieven.


Te onwillig om te koken, zelfs als we de vrije tijd hebben. De tijd wordt waarschijnlijk allemaal opgebruikt door bingewatchen, bijpraten met vrienden of de angst om de afwas te moeten doen en de keukenvloer schoon te maken. Welnu, een maaltijdvervanger zou ook een gezonder alternatief zijn voor je showtijd in plaats van een pizza of een onmogelijke burger te bestellen.

Gezonde maaltijdvervangers zijn ook een ideale aanvulling voor extra voedingsstoffen. Als je niet zeker weet wat je wel of niet krijgt van je uitgebalanceerde maaltijden, kan een shake geen kwaad. In plaats daarvan voorzien complete voedingsshakes je van alle micronutriënten die je lichaam nodig heeft.

Dus overwin de gissingen en heb enige zekerheid over uw voedingsprofiel. Een tekort aan sommige voedingsstoffen, zoals vitamine B12, kan lang duren voordat ze beginnen te werken, maar dat geldt ook voor de effecten ervan; ze zijn bijna onomkeerbaar. Zodra de reserves volledig zijn uitgeput, begint de gezondheidsproblemen.

Het advies….

Speel het veilig in plaats van sorry. Een maaltijdvervangende shake om de paar dagen of wekelijks is voldoende om in vorm te blijven.

Gewichtsverlies is een ander ideaal scenario voor deze shakes. Vooral plantaardige maaltijdvervangende shakes. Ze gaan een lange weg bij het helpen beheersen van de koolhydraatinname door de eiwitinname te verhogen.

Hierdoor kunt u extra vet en lege spieren verliezen terwijl u een goede spiermassa behoudt. Het eiwit dat je binnenkrijgt is ook gezond; niet van rood en mager vlees.

 

Een gezond inclusieplan voor dieetshakes

Er zijn voordelen voor zowel vaste als vloeibare maaltijden. Dus een plan om beide opties op een gezonde manier te integreren, is een verstandige stap.

Het beste plan is altijd wat voor u werkt.

Een dergelijk plan zou echter in de lijn moeten liggen van:

1 of 2 maaltijden per dag

Deze dagelijkse frequentie kan zo vaak in de week worden herhaald als uw normale maaltijd vereist. Het kan dagelijks zijn of slechts twee keer per week, afhankelijk van hoeveel van uw maaltijden compleet en gezond zijn.

Een goede maaltijdvervanger is ook altijd een betere optie dan fastfood, dus eet het zo vaak als je fastfood zou hebben gehad.

Andere zorgen die u kunt tegenkomen, worden behandeld in de vragen hier.

Zijn plantaardige maaltijdvervangers gezonder dan maaltijdshakes met dierlijke eiwitten?
Een gewaagd antwoord zou ja zijn.

Simpelweg omdat producten van dieren in verband worden gebracht met chronische ziekten, terwijl planten een gezond alternatief zijn. Er zijn echter ongezonde vervangingen vanwege slechte regelgeving.

De voordelen van plantaardige diëten variëren van verhoogde immuniteit en verminderde ontsteking tot een verbeterde gezondheid van het hart. Planten van hoge kwaliteit zullen voor altijd dierlijke maaltijden vertrappen.

Plantaardige diëten zijn voordeliger dan alleen je bord. Ze zijn ook goed voor de planeet.

Eten drinken versus kauwen
Elk van deze heeft zijn unieke voordelen waardoor het van vitaal belang is om een gezond evenwicht te behouden en de een niet voor de ander over het hoofd te zien.

Kauwen is voordelig vanwege de meer waarneembare waarschuwingen die naar de hersenen worden gestuurd, de smaak wordt opgepikt door de tong en de respectieve enzymen zorgen voor een betere mondhygiëne en een gezond gebit en meer tevredenheid.

Drinken is voordelig voor een verhoogde nutriëntendichtheid, verhoogde absorptiesnelheid bij afwezigheid van oplosbare vezels, vergroot oppervlak voor vertering door enzymen en sappen.

Om de voordelen van het drinken van uw voedsel te vergroten, neemt u kleinere slokjes en regelt u de inname van andere gezoete dranken. Blijf bij water, je maaltijdvervangende shake en nog een drankje.

Zelfgemaakte maaltijdvervangers
Wat Vitaminfood biedt is een uitstekende DIY (doe het zelf) maaltijdvervanger.

Het kant-en-klare poeder wordt aan u geleverd, u schept vervolgens voldoende of naar eigen voorkeur op en mengt met water. Dat is het! Het hele proces!

Je kunt er ook voor kiezen om een banaan, kersen, bessen, cheer-zaden, lijnzaad en alles wat je maar wilt toe te voegen. Meng ze gewoon goed in een blender. Dit zou een gevoel van natuurlijke of zelfgemaakte en toegevoegde voedingsstoffen kunnen bevorderen.

De shake is hoe dan ook gezond, maar het toevoegen van smaak en voedingsstoffen (fruit, groenten, noten en zaden) kan geen kwaad. Het voegt een natuurlijke smaak toe voor een neutrale smaak.

Vitaminfood doet haar best om de gezondste maaltijdvervangende shake op de markt te brengen. Afgaande op ons voedingsprofiel, nutrient kwantiteit en verwerking, wij bieden hoge kwaliteit om u van stroom te voorzien.

Een perfect gezond dieet dat voor iedereen geschikt is, is voornamelijk hypothetisch vanwege de variaties. Variaties in verlangens, dieetplannen en -voorkeuren en gewichtsdoelen. Welke variatie het ook is, het is belangrijk om eventuele ongezonde inconsistenties te benadrukken en die opties uit te sluiten.

Als u uw gezondheid wilt verbeteren met maaltijdvervangers, dan is Vitaminfood de maaltijdvervanger bij uitstek.

 

References

  1. https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/healthy-diet
  2. https://www.mdanderson.org/publications/focused-on-health/5-benefits-of-a-plant-based-diet.h20-1592991.html#:~:text=Eating%20a%20plant%2Dbased%20diet,great%20for%20good%20bowel%20management.
  3. https://www.everydayhealth.com/diet-nutrition/scientific-benefits-following-plant-based-diet/
  4. https://www.heart.org/en/healthy-living/healthy-eating/eat-smart/nutrition-basics/how-does-plant-forward-eating-benefit-your-health
  5. https://www.active.com/nutrition/articles/4-reasons-why-you-should-eat-instead-of-drink-your-food?page=1
  6. https://www.endocrineweb.com/news/diabetes/58738-12-weeks-strict-liquid-diet-program-reverses-diabetes
  7. http://www.eatingwell.com/article/290710/what-is-a-liquid-diet-and-is-it-healthy/

Reactie plaatsen