Sources of Vitamin C- Meal shakes

Vitamine C - voor huid, zenuwen, immuunsysteem en meer

Vitamine C is een bij velen bekende vitamine en een kenmerk van citrusvruchten. De enorme voordelen voor de gezondheid liggen ten grondslag aan de wijdverspreide bekendheid en dat zijn er zeker veel. Het wordt ook wel ascorbinezuur genoemd en Vitaminfood biedt je alles wat je nodig hebt.

Vitamine C is in water oplosbaar, wat betekent dat een teveel wordt uitgescheiden via de nieren en dat er maar heel weinig in het lichaam wordt opgeslagen voor toekomstig gebruik. Dit vereist een effectief schema en middelen om een constante aanvoer te behouden om deze hoeveelheden binnen hun optimale niveau te houden. Onze complete voeding is ontworpen om het proces van het handhaven van een constante toevoer van alle voedingsstoffen, waaronder 27 vitamines en mineralen, te vergemakkelijken. Vitamine C komt ruimschoots aan bod in het complete voedingsontwerp van Vitaminfood.

Mensen zijn ook niet in staat vitamine C in hun lichaam aan te maken. Dit geldt voor de meeste andere vitamines en de weinige die worden geproduceerd zijn nog steeds niet toereikend. Verse groenten en fruit zijn een andere populaire, betrouwbare en aan te raden manier om een constante aanvoer te behouden. Maaltijdvervangers daarentegen zijn betrouwbaar, gemakkelijk verkrijgbaar en handig voor verschillende omstandigheden.


Laten we dieper ingaan op de voordelen van vitamine C in de voeding.


1. Versterk het immuunsysteem

Citrusvruchten werden door de vroege wetenschappers in verband gebracht met een genezend effect op patiënten die leden aan infecties van de bovenste luchtwegen, zoals verkoudheid. Later werd het gekoppeld aan vitamine C en er is onderzoek gedaan om het te bewijzen. Sommige resultaten tonen slechts een verkorting van de ziekteduur met 1-2 dagen, terwijl andere een veel grotere impact laten zien.

In verschillende onderzoeken is aangetoond dat de immuuncellen een uniek vermogen hebben om de vitamine op te hopen en een verplichte behoefte hebben om optimaal te presteren. Fagocyten en T-cellen die belangrijk zijn in het bestrijden en verteren van ziekteverwekkers hebben vitamine C nodig voor topprestaties. Deze twee zijn verantwoordelijk voor de mechanismen die betrokken zijn bij het doden van microben en bepalen in hoge mate de immuuncapaciteiten.

Het ondersteunt cellulaire activiteiten voor zowel aangeboren als adaptieve immuunresponsen. De effecten zijn divers, waaronder het opruimen van versleten neutrofielen, het voorkomen van weefselbeschadiging door ontgifting, het verbeteren van celdifferentiatie en proliferatie van B- en T-cellen.

Vitamine C kan helpen om een gezond immuunsysteem te behouden. Een ziekte-infectie heeft echter ook een grote invloed op het niveau van vitamine C dat nodig is, aangezien de ontsteking en het metabolisme in de cellen van het immuunsysteem een hogere toevoer vereisen, dus het is een goed idee om de inname te verhogen bij het begin van een infectie of om voldoende hoeveelheden in te nemen om infectie te voorkomen. .

2. Absorptie van ijzer

Vitamine C is nuttig bij het verbeteren van de opname van ijzer uit de voeding. Heemijzer, het ijzer uit dierlijke bronnen, wordt redelijk geabsorbeerd, maar heeft een aantal negatieve effecten, zoals het risico op het ontwikkelen van kanker. Non-heem-ijzer daarentegen, dat verkregen wordt uit plantaardige bronnen, is veel gezonder maar is moeilijk op te nemen uit het voedsel.

Door vitamine C naast je niet-heem-ijzerbron te nemen, wordt de hoeveelheid die in de bloedbaan wordt opgenomen aanzienlijk verhoogd. Vooral voor veganisten kan het opnemen van vitamine C ijzertekorten als gevolg van malabsorptie helpen voorkomen.

3. Wondgenezing

Vitamine C wordt gebruikt in alle stadia van wondgenezing en dit is een van de gebieden waarop het het meest vindingrijk is. Het is vereist bij wondgenezing om de ziekteverwekkers en neutrofielen te verwijderen die beschermen tegen pathogene invasie door de wond. In de volgende fase, de proliferatieve fase, draagt het bij aan de synthese, rijping en afscheiding van collageen.

Collageen is een structureel bestanddeel van de huid en de rijping ervan bepaalt de littekenvorming. Voor bepaalde wonden, zoals operatiewonden en ernstige ongelukken, kan suppletie met vitamine C helpen bij genezing en littekenvorming.

4. Regel hoge bloeddruk

Vitamine C werkt als een licht diureticum in hoge doses, waardoor de nieren meer natrium en water uit het lichaam afscheiden. Dit helpt de bloeddruk te verlagen door de vaatwanden te ontspannen. De effecten van dergelijke hoge doses moeten echter nog worden vastgesteld en worden niet aanbevolen voor frequente regulering van hoge bloeddruk.

5. Beheer en behandel hemolytische anemie

Het effect ervan op de opname van ijzer kan hemolytische anemie helpen beheersen, die wordt gekenmerkt door de abnormale afbraak van rode bloedcellen, wat een tekort en verminderde functie veroorzaakt.

6. Regel allergische reacties en hooikoorts die het neuskanaal aantasten.

Vitamine C vermindert histamine in het bloed, waardoor deze reacties op afstand worden gehouden. Dit kan zijn door de productie ervan te remmen of de degeneratie ervan te vergemakkelijken. Dit is effectief voor mensen die regelmatig worden aangevallen en voor degenen voor wie de aanvallen een ernstig risico op overlijden vormen.

7. Neurotransmittersynthese

Ascorbaat is een cofactor voor een familie van biosynthetische en regulerende enzymen die de stemming beïnvloeden en daarmee de goede stemming die gepaard gaat met gezonde hoeveelheden vitamine C. Het is essentieel voor de synthese van dopamine en noradrenalineen serotonine, allemaal monoamineverbindingen.

Het is ook nuttig bij de synthese van carnitine dat het transport van vetzuren voor de stofwisseling ondersteunt en lethargie en vermoeidheid helpt voorkomen.

8. Hulp bij collageensynthese

Vitamine C is een essentiële factor in de collageensynthese. Het ondersteunt de twee betrokken enzymen - prolylhydroxylase (om het collageenmolecuul te stabiliseren) en lysylhydroxylase (om verknoping van structurele sterkte te geven). Deze twee zijn de enzymen die betrokken zijn bij de vorming en instandhouding van volwassen collageenvezels.

Vitamine C voorkomt ook hun automatische inactivatie, wat anders zou resulteren in scheurbuikachtige symptomen.

9. Krachtige antioxidant

Het leeft op de lijst van de belangrijkste antioxidanten in de voeding, waaronder vitamine C, vitamine E en carotenoïden. De meeste van zijn biologische en moleculaire functies zijn ook gekoppeld aan zijn redox-eigenschappen, wat aantoont hoe belangrijk het voor ons lichaam is om voldoende vitamine C te hebben.

Vitamine C is een antioxidant omdat het een waterstofatoom kan doneren en een relatief stabiel ascorbyl-vrij radicaal. Dit verhoogt de halfwaardetijd van de zuurstofatomen, waardoor het voldoende tijd krijgt om gunstig te reageren om stabielere structurele of functionele verbindingen te vormen in verschillende reacties in het lichaam.

Dit betekent dat vitamine C ook zeer effectief is bij het helpen voorkomen en bestrijden van de progressie van kanker naar andere stadia. Veel andere chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, kunnen worden voorkomen door een gezonde hoeveelheid vitamine C en andere antioxidanten te consumeren; de meeste komen voort uit vrije radicalen.

Het helpt bij het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten en het risico op een beroerte. Dit is ook in verband gebracht met het oplossen en helpen genezen van boezemfibrilleren (onregelmatige hartslag gezien als frequente hartkloppingen).

De antioxiderende eigenschappen zijn zelfs gunstig voor mensen met nierinfecties zoals albuminurie die wordt veroorzaakt door ontsteking van de blaas. Veel andere problemen veroorzaakt door ontstekingen kunnen worden beheerst en de ernst ervan kan worden verminderd door vitamine C aan te vullen.

10. Voorkomt verlies van gezichtsvermogen

Het oog heeft een concentratie vitamine C die tot 50x hoger is dan de concentratie in plasma. Deze zeer hoge concentratie werkt om het te beschermen tegen oxidatieve schade door licht. De oxidatieve schade kan de staafjes en kegeltjes beschadigen die functioneren als lichtreceptoren. Het kan ook degeneratie van de lens en de vorming van staar veroorzaken. Vitamine C helpt dus veel hiervan te voorkomen. Op oudere leeftijd is het een grote hulp om deze symptomen uit te stellen.

11. Reproductieve gezondheid

Vitamine C is in grotere hoeveelheden aanwezig in de geslachtsklieren dan verschillende andere verbindingen, wat de cruciale rol ervan suggereert. Het is gekoppeld om een sleutelrol te spelen bij de rijping van het sperma. Volgens een studie over zijn rol in spermatogenese, beïnvloedt vitamine C het aantal spermacellen dat wordt geoxideerd door nucleoside deoxyguanosine (dit geeft de oxidatieve schade aan DNA aan). Vitamine C controleerde het aantal van deze mutaties.

12. Stressbeheersing

Stressbeheersing is een van de rollen om van vitamine C een populair supplement te maken. Het is bekend en bewezen dat het het niveau van stresshormonen in het bloed verlaagt en ook de tekenen van fysiek of emotioneel trauma vermindert.

De rol ervan bij stressbeheersing wordt goed benadrukt in een onderzoek dat aantoont dat mensen met hogere hoeveelheden vitamine C in het plasma veel sneller kunnen herstellen van stress dan mensen met lagere niveaus.

“De studie toonde aan dat vitamine C de niveaus van stresshormonen in het bloed verlaagde en ook andere typische indicatoren van fysieke en emotionele stress verminderde, zoals gewichtsverlies, vergroting van de bijnieren en verkleining van de thymus. klier en de milt, volgens Campbell.”

“In één onderzoek onderwierpen Duitse onderzoekers 120 mensen aan een onfeilbare stressor: een taak om in het openbaar te spreken in combinatie met rekenproblemen. De helft van de onderzochten kreeg 1000 mg vitamine C. Tekenen van stress zoals verhoogde niveaus van het stresshormoon cortisol en hoge bloeddruk waren significant groter bij degenen die het vitaminesupplement niet kregen. Degenen die vitamine C kregen, meldden dat ze zich minder gestrest voelden toen ze de vitamine kregen.

13. Beheer loodvergiftiging

Verschillende onafhankelijke onderzoeken hebben een sterke omgekeerde correlatie aangetoond tussen de hoeveelheden lood en ascorbinezuur in het bloed. Deze bevindingen suggereren dat loodvergiftiging, vooral door blootstelling aan werk- of thuisomgeving, tot op zekere hoogte kan worden beheerst door voldoende vitamine C in grote hoeveelheden.

Andere onderzoeken hebben een zwakker effect aangetoond, vooral bij proeven van korte duur, zoals een maand. Zelfs toen waren de effecten van lood in het lichaam (verlaging van de antioxidantstatus van het lichaam) zeer goed onder controle met de vitamine C-concentratie. Het niveau van vrije radicalen als een effect van lood werd verminderd, wat aantoont dat hoewel het niveau van lood nog steeds hoog was, het effect ervan werd gereguleerd.

14. Huidgezondheid

Vitamine C is een van de krachtigste antioxidanten in je lichaam. Wat dat vertaalt naar voor liefhebbers van huidverzorging, is die vitamineC is een van de belangrijkste voedingsstoffen voor een gladde, soepele huid. Het houdt ontstekingen in de onderliggende huidlagen weg en dus geen acne, huiduitslag of jeuk in de huid. Hierdoor gaat je huid stralen.


Tekort


Een tekort aan vitamine C leidt tot het ontwikkelen van een aandoening die scheurbuik wordt genoemd.

3 belangrijke symptomen zijn:

1. Bloedend tandvlees en gingivitis

2. Bloeding

3. Pijn in de extremiteiten - Plotselinge en pijnlijke gewrichten

Andere symptomen zijn:

· Langzame wondgenezing

· Verzwakt immuunsysteem en hogere vatbaarheid voor ziekten, met name van de bovenste luchtwegen

· Droog en splijtend haar

· Huiduitslag

· Vermoeidheid

· Skelet- en vasculaire laesies

Scheurbuik is de ziekte die werd gevreesd door zeelieden en veel van hun leven eiste toen ze zich moesten voeden met koekjes en gedroogd vlees voor reizen van wel 6 maanden. Het is gevaarlijk maar volledig te vermijden.

Bij meer dan 2000 microgram/dag is aangetoond dat vitamine C de volgende effecten heeft

1. Vertraag de uitscheiding van oestrogeen door het lichaam

2. Maagklachten en diarree

3. Maagzuur

4. Misselijkheid en krampen

Vitamine C is een essentieel onderdeel van je leven en als je er geen genoeg van krijgt, lijkt het alsof je je doodvonnis tekent. Vooral met Vitaminfood complete voedingsshakes die hier zijn om alle vitamine C te leveren die je nodig hebt, moet je voldoende vitamine C binnenkrijgen. Haal je vitamine C binnen voor een cool leven.

References:

 

 

1.       https://www.dnafit.com/advice/nutrition/7-health-benefits-of-vitamin-c.asp\

 

 

2.       https://health.clevelandclinic.org/the-benefits-of-vitamin-c-why-your-child-needs-it/

 

 

3.       https://www.allure.com/gallery/get-brighter-skin-vitamin-c

 

 

4.       https://www.nutri-facts.org/en_US/nutrients/vitamins/c.html

 

 

Reactie plaatsen