Het geheime energie-ingrediënt van Vitaminfood

Vitaminfood is brandstof, goede brandstof die het lichaam goed bedient en een goed gevoel geeft. Als krachtpatser hebben we speciaal voor jou een geweldige energieboost toegevoegd. We zorgen ervoor dat je tijdens het studeren niet uitschakelt op je werk, in slaap valt of voortijdig stopt met trainen door shakes te geven voor energie- en stemmingsverbetering.

De veganistische shakes van Vitaminfood bevatten noötropica en een energieboost. Onze rol is ervoor te zorgen dat u de energie en de motivatie heeft om door te gaan met uw activiteiten tot voltooiing. Optimaal functioneren en geweldige prestaties op kantoor, op de baan en in de sportschool is ons gewenste resultaat.

Nootropics helpen de cognitieve prestaties te verbeteren door acties zoals geheugenbehoud en verfrissing, creativiteit, focus en coördinatie te verbeteren.

Nootropics moeten:

Verbeter het geheugen en het vermogen om te leren
Bescherm de hersenen tegen chemische schade die kan voortvloeien uit gifstoffen.


Verbeter de hersenfunctie onder remmende omstandigheden die de zuurstofstroom of coördinatie verstoren.


Veilig in gebruik en zonder bijwerkingen. Ze mogen niet giftig zijn. Een goede keuze moet ook de kans op verslaving of misbruik verkleinen.
Voorbeelden van noötropica zijn cafeïne, L-theanine, creatine, nicotine, Adderall, fenotropil, Ritalin en piracetam. De meeste hiervan zijn synthetisch of kunnen synthetisch worden vervaardigd. Adderall en piracetam omvatten enkele van de meest misbruikte middelen door productieve krijgers voor uitgebreide studie- of werksessies.

Meer natuurlijke opties zijn Ginkgo Biloba, Rhodiola Rosea en Bacopa Monnien. Er is ook geen risico om hiervan afhankelijk te zijn.

Bovenaan de lijst staat Maca Root Powder, dat is wat we gebruiken.

Maca dient zowel als een energieboost als een noötropicum. Maca is eeuwenlang beproefd en getest door de Peruanen als eerste en door de wereld als tweede. Maca heeft de tand des tijds doorstaan en is ons selecte ingrediënt geworden.

Nootropics en energieboosts werken het beste met slaap- en voedingspatronen die dit aanvullen. Een goede slaaproutine helpt bijvoorbeeld om verkeerd gebruik ervan te voorkomen en heeft grote invloed op de effectiviteit ervan wanneer het wordt ingenomen. Slaap staat centraal om ervoor te zorgen dat u geen slaaf wordt van de stof die wordt gebruikt. Het zorgt voor een gezonde hersenontwikkeling door rust te geven voor de volgende strijdsessie.


Wat is het werkingsmechanisme van noötropica?


Nootropics verbeteren de werking en mogelijkheden van de hersenen door

Verbetering van de metabole routes van de hersenen.
Het vermijden van een post-excitatiecrash door stimulatie
Verbeter de neurotransmitterstatus
Vermindert stress en verhoogt de weerstand.
Hulp bij de bloedtoevoer naar de hersenen via de cerebrale boog.
Verbetert ook de levensduur van hersencellen, signalering en herstel van versleten cellen.
Deze effecten helpen je hersenen mist en vermoeidheid te voorkomen. Mist en vermoeidheid kunnen leiden tot beoordelingsfouten, geheugenproblemen en een lage motivatie om bepaalde taken uit te voeren.

Acetylcholine is een chemische boodschapper (een neurotransmitter) die ervoor zorgt dat hersencellen met elkaar kunnen communiceren. Het is essentieel voor geheugen, focus, concentratie en mentale alertheid. Het veranderen van de functie ervan zou de hersenproductiviteit aanzienlijk kunnen verbeteren.

De hersenen gebruiken normaal gesproken meer calorieën dan enig ander orgaan. Een energieboost levert voldoende energie of verhoogt de omzetting van opgeslagen glycogeen in glucose door de hersenen. Dus een goede energieboost zal de hersenen waarschijnlijk veel ten goede komen.

Maca is een multifunctioneel superfood. In de suikervrije shakes van Vitaminfood dient het als een energieboost en een noötropicum. Deze combinatie zorgt voor de beste toestand voor je hersenen.


Hoe bereikt maca deze effecten?


Maca is een adaptogene plant, wat betekent dat het je lichaam de mogelijkheid geeft om zich aan te passen aan of weerstand te bieden aan negatieve externe factoren, zoals angst en depressie. Deze wortel stelt uw lichaam in staat om eventuele externe effecten die uw productiviteit belemmeren tegen te gaan.

Maca heeft ook een rijk aanbod aan metabolieten die de neurotransmissie verbeteren.
Dit zijn mineralen zoals ijzer, calcium, zink, koper, kalium. Maca heeft een grote voorraad van deze mineralen die een effectieve neurotransmissie mogelijk maken.

Neurotransmitters: Maca bevat aanzienlijke hoeveelheden van de aminozuren arginine: serine, histidine, asparaginezuur, glutaminezuur, glycine, valine, fenylalanine, tyrosine en threonine.


Uithoudingsvermogen & energie: Maca wordt gebruikt als voedingssupplement door kracht- en duursporters om de prestatie op de proef te verbeteren.
Leren en geheugen: Natives in de centrale Peruaanse Andes lieten hun kinderen traditioneel Maca eten om hun schoolprestaties te verbeteren. Dit is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van het effect op acetylcholine.


Volgens onderzoek dat in 2006 is uitgevoerd, werkt Maca-wortel rechtstreeks op twee delen van de hersenen, de hypothalamus en de hypofyse, om de focus te stimuleren. Deze verbindingen werken ook als cofactoren en voorlopers van belangrijke neurologische reacties en synthese van neurotransmitters.

Maca vermindert angst en depressie door de stemming te stimuleren.
Maca heeft ook verschillende verbindingen die de neurotransmissie verbeteren. Macamide is de eerste, die anandamide nabootst en de effecten zoals gelukzaligheid verlengt. Anandamide is verantwoordelijk voor een deel van het geluk en de goede gevoelens.Maca staat bekend om het stimuleren van het libido, de seksuele functie en het verminderen van angst en depressie bij zowel mannen als vrouwen. Verder inzicht uit het onderzoek laat zien dat dit gebeurt zonder de hormoonspiegels te veranderen.

Maca beschermt de hersenen tegen schade door oxidatieve stress.
Het is een sterke antioxidant die ontgift tegen vrije radicalen. De aanwezigheid ervan in de hersenen wijst op de beschermende eigenschappen van maca-wortelpoeder. Het heft oxidatieve stress in de hersenen op, waardoor neuronbeschadiging wordt voorkomen en neurogenese wordt bevorderd.


De energieboost


Vitaminfood wordt veel gebruikt door sporters en stagiaires vanwege de maca-component die de energie op de volgende manieren stimuleert:

Maca is een nutritionele krachtpatser. Macawortel bevat een breed scala aan voedingsstoffen, waaronder glucosinolaten, die het energieniveau enorm verhogen.
Andere componenten die de stofwisseling in het lichaam verhogen, zijn 10,5% eiwit, 8,5% vezels, 19 essentiële aminozuren, vitamine A, B1, B2, B3, C en D, mineralen ijzer, magnesium, koper, zink, natrium, kalium, calcium.

Maca brengt hormonen in evenwicht bij mannen en vrouwen. Een van de geweldige dingen van de Peruaanse Maca-wortel is dat het niet "genderspecifiek" is en even goed werkt voor zowel mannen als vrouwen wat betreft het bereiken van hormoonbalans. Aanhoudende en verhoogde energie is het resultaat van een positieve balans van hormonen.


Suppletie met Maca zou je energieniveau moeten verhogen. De energie voelt natuurlijker aan dan een frisdrank of een energiedrankje. Vitaminfood shakes geven dat goede energieke gevoel alsof je net wakker bent geworden.

Velen merken dat hun uithoudingsvermogen beter is en dat hun prestaties in welke sport dan ook een boost krijgen met Maca.

Jongere biohackers die noötropica gebruiken, rapporteren minder acne bij het gebruik van Maca. Ze zijn productiever en alles lijkt gewoon eenvoudiger. Oudere biohackers vinden dat het gebruik van Maca de energieboost geeft waarnaar ze op zoek zijn. Zonder enige angst of kriebels, en geen bloeddrukproblemen.

Vitaminfood bevat een van 's werelds meest invloedrijke superfoods die al tientallen jaren en eeuwen resultaat heeft opgeleverd. Het allerbeste als je je nootropic en energieboost krijgt. Krijg je 2 in 1, energie en nootropische boost, in een van de Vitaminfood-poederproducten.

Reactie plaatsen