Vitaminfood popular fat burner

Wat zijn de voordelen van multivitaminen?

Vitaminfood multivitaminen bevatten complete B-complex vitamines. Ontworpen om alle essentiële voedingsstoffen in hun ADH-hoeveelheden te leveren.

Vitaminesupplementen zijn de meest voorkomende en populairste supplementen ter wereld en ook in heel Europa. Dit komt grotendeels door verschillende campagnes die eind jaren 80, 90 en begin 2000 liepen en die beweerden dat multivitaminesupplementen de sleutel waren tot een langer gezonder leven. Welnu, de onderzoeken die toen werden uitgevoerd en waarop deze berichten waren gebaseerd, waren juist. Maar je weet hoe het gaat met wijdverbreide mediacampagnes.

Ze raken gemakkelijk zeer ongereguleerd met blogs die milde variaties op de waarheid vermelden. In korte tijd worden de waarheid en feiten van de onderzoeksstudies echter agressief verwaterd. Hier en daar blijven alleen fragmenten van de waarheid over die proberen de boodschap bij elkaar te houden.

Multivitaminen zijn zeer nuttig en gunstig voor het behoud van een goede gezondheid. Verschillende patiënten hebben hun rol bekend bij het helpen herstellen van terminale ziekten en sommige langdurige aandoeningen waarvan de genezing niet bekend was of waarvan de duidelijke diagnose niet was gevonden. Ze hebben lethargische mensen geholpen om weer op krachten te komen en anderen hebben hun gezichtsvermogen hersteld van gedeeltelijke en bijna volledige blindheid. Zulke ware bekentenissen zijn er in overvloed.

De omvang van hun effectiviteit in een testmonster is echter ernstig overdreven. Wonderen als deze overkomen niet iedereen, anders zouden het geen wonderen zijn. Bij de meeste proefpersonen is echter een positief effect vastgesteld en de kans dat multivitaminen uw gezondheid aanzienlijk verbeteren is meer dan 100%. Het geneest je kanker misschien niet, maar het kan de progressie vertragen en je een paar extra maanden van een goed leven geven. Het zou de kou echter volledig weg kunnen houden.


Dat is de toestand van multivitaminevoeding op de supplementenmarkt.
Voor wie zijn multivitaminen?


Multivitaminen zijn voor iedereen die het gevoel heeft dat zijn lichaam een kleine immuniteitsboost of onderhoud kan gebruiken om optimaal te functioneren. Vitaminen en mineralen zijn de belangrijkste componenten van multivitaminesupplementen. En Vitaminfood multivitamine capsules bevatten 27 essentiële vitamines en mineralen. Deze zijn ook nodig voor de kleinste en de grootste chemische reacties in het lichaam. Ze zijn nodig voor transport en signalering.

Alle kleine dingen die uw lichaam nodig heeft voor efficiëntie, vitamines en mineralen, zullen u waarschijnlijk op orde brengen. Ooit opgemerkt hoe een enorme machine kan blijven draaien, maar de efficiëntie zo laag is (waardoor de gebruikskosten stijgen). Nou, zo zijn onze lichamen. Als geheel kan het lichaam blijven draaien maar niet efficiënt. Verstopte vaten, trage impulsoverdracht, beschadigde celmembranen, maculaire degeneratie, vertraagde gevoeligheid voor hormonen enzovoort.

Je leeft maar alleen omdat het hart nog steeds bloed pompt. Alle andere systemen houden het nauwelijks bij elkaar omdat ze onvoldoende vitamines en mineralen hebben die nodig zijn voor de meeste reacties.

Speciale groepen die meer baat kunnen hebben bij multivitaminen zijn:


Veganisten en vegetariërs


Ondanks alle lof voor een plantaardig dieet, zijn er gevaren aan verbonden. Het is een zeer gezond en aanzienlijk minder riskant dan een dieet met veel vlees en dieren. Bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamine B12, zijn echter gemakkelijker beschikbaar in dierlijke producten dan in planten, omdat dieren ze al hebben geconcentreerd.

Multivitaminen helpen om de beperkte tekortkomingen van een plantaardig dieet te compenseren en tegelijkertijd de vruchten ervan te plukken.


Aanstaande vrouwen


Vanwege de grotere behoefte aan voedingsstoffen om te voorzien in het zich ontwikkelende kind, kunnen aanstaande vrouwen in sommige gevallen en afhankelijk van het dieet niet in staat zijn om de dagelijkse vereiste inname te bereiken. Als dit gebeurt voor voedingsstoffen zoals foliumzuur (B9), kan het kind neuralebuisdefecten ontwikkelen. Aanstaande vrouwen zijn een van de groepen die veel baat hebben bij voedingssupplementen voor zichzelf en hun ongeboren foetus.

Ouder wordende volwassenen


Met de leeftijd komen verschillende uitdagingen. Onder hen is verminderde absorptie- en opslagcapaciteit. Deze overuren stellen hen bloot aan het risico op een tekort aan voedingsstoffen, wat in deze delicate levensfase onomkeerbare schade kan aanrichten.

Alzheimer, maculaire degeneratie, artrose, cardiovasculaire hartziekten, hypertensie zijn enkele van de aandoeningen waar oudere volwassenen vatbaar voor zijn. Van multivitaminen is aangetoond dat ze helpen af te waden en de snelheid van degeneratie en veroudering reguleren.


Malabsorptiestoornissen


Waaronder coeliakie, colitis ulcerosa, cystische fibrose, de ziekte van Crohn en kanker van het spijsverteringskanaal. Deze kunnen genetisch zijn of het gevolg zijn van blootstelling aan stoffen die de absorberende oppervlakken van de darmen aantasten en ruïneren. Het resultaat is echter dat men zich inspant om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen via een dieet.


Waarom kiezen voor multivitaminen


Vitaminfood multivitaminecapsules zijn er om de strijd waarmee uw lichaam wordt geconfronteerd te verminderen. Het hebben van voldoende hoeveelheden van alles hoeft ook niet stressvol te zijn. Het is aanbevolen datje haalt voedingsstoffen uit vers voedsel en groenten die je waarschijnlijk zelf hebt uitgekozen bij je plaatselijke biologische winkel.

Toch loop je het risico dat je bepaalde voedingsstoffen misloopt. Vitaminfood bereidt complete voedingsoplossingen zodat je niet het risico loopt om onbewust een tekort aan een specifieke voedingsstof te krijgen. We hebben multivitaminecapsules die zijn ontworpen om u het volledige vitamine-voedingsprofiel te geven.

Vitaminfood-multivitaminen zijn niet alleen basisvullers om bepaalde voedingstekorten te compenseren. Ze zijn, als je dat wilt, een veilige weg naar het bereiken van een compleet voedingsprofiel. Ze zijn ook geen vervanging voor uitgebalanceerde maaltijden, tenzij je natuurlijk begint met maaltijdvervangende shakes.

Haal je D3, B12, vitamine C-foliumzuur, selenium en andere fytonutriënten allemaal uit de multivitaminecapsules van Vitaminfood.

Vitaminesupplementen kunnen je hersenfunctie stimuleren, het risico op maculaire degeneratie verminderen of dit verval vertragen, de gezondheid van de huid en de algemene ogen verbeteren, de spijsvertering en opname verbeteren, lever en nieren ontgiften en de reproductieve gezondheid stimuleren, naast vele andere voordelen.


Vitamine klassen
Er zijn twee groepen vitamines:


In vet oplosbare stoffen die door vetmoleculen worden getransporteerd en samen met vetcellen in het lichaam worden opgeslagen. Het lichaam kan deze vitamines opstapelen en een tekort wordt minder snel veroorzaakt door een acute verandering in de voeding. Dit zijn vitamine A, D, E en K

In water oplosbaar - deze kunnen oplossen in water en worden als oplossingen in water getransporteerd. Als gevolg hiervan wordt het teveel weggespoeld in urine en zweet omdat dit oplossingen van water zijn.
Ze worden ook niet in het lichaam opgeslagen vanwege hun oplosbaarheidseigenschappen. Het lichaam zonder reserves van deze vitamines kan een tekort aan een of meer van deze vitamines krijgen. U moet deze vitamines regelmatig aanvullen om ervoor te zorgen dat u voldoende binnenkrijgt. Het kan stressvol zijn, maar met multivitaminen zoals Vitaminfood-vitaminecapsules wordt het veel gemakkelijker om een volledig profiel te behouden. Deze omvatten alle B-vitamines en vitamine C.


Vitamine C


Vitamine C is een van de multifunctionele vitamines. Veel dieren kunnen het uit glucose synthetiseren, maar mensen en enkele andere zoogdiersoorten kunnen dat niet.

Het is nuttig voor het genezen van wonden door de wond vochtig te houden, verkort de duur van verkoudheid en werkt als een enzym-cofactor voor maximaal 11 unieke enzymen.

Verhoogde niet-heem-ijzerabsorptie is een ander voordeel. Niet-heemijzer wordt alleen in planten aangetroffen en is wat de meeste vegetariërs en veganisten gebruiken; het wordt echter niet gemakkelijk opgenomen, maar vitamine C helpt daarbij.

Vitamine C is ook in hoge concentratie aanwezig in maagsap; een spijsverteringssap in de maag. Het voorkomt de vorming van mutagene stikstofverbindingen. Dit verlaagt het risico op maagkanker aanzienlijk. Dit geldt ook voor de mondholte, het spijsverteringskanaal en longkanker.

De opname ervan vereist natrium, dus zorg ervoor dat u ook voldoende hoeveelheden binnenkrijgt; het is echter zeer zeldzaam om een natriumtekort te krijgen.

De B-vitamines
Deze groep vitamines wordt meestal gebruikt in co-enzymfuncties, maar heeft ook vitaminespecifieke rollen.

thiamine
Thiamine wordt gebruikt in:

energiemetabolisme uit koolhydraten en vertakte aminozuren
groei van cellen.
Bevordert over het algemeen het energieverbruik.

Een tekort wordt in verband gebracht met alcoholisme, omdat alcohol de absorptiesnelheid verlaagt.

Riboflavine
Gebruikt in:

co-enzym functioneert in de enzymatische activiteit van het neurale en spijsverteringssysteem.
Co-enzym in tal van oxidatie- en reductiereacties die vooral betrokken zijn bij de afbraak van vetten. (vormt FAD - Flavine adenine dinucleotide)


niacine
Co-substraat bij waterstofoverdracht of reacties met waterstofverbindingen.
Behandel een hoog cholesterolgehalte in het bloed


Pantotheenzuur
Dit is waarschijnlijk de minst detecteerbare vitamine.

Het wordt gebruikt als co-enzym in het celmetabolisme (een bestanddeel van co-enzym A). Dit is betrokken bij de vetzuurstofwisseling.


Pyridoxine, pyroxamine en pyridoxal
Dit is een belangrijke enzym-cofactor die betrokken is bij meer dan 100 verschillende reacties vanwege zijn hoge werktempo en omzet.
Adequate hoeveelheden gedurende iemands leven leiden tot minder depressies op latere leeftijd.
Opmerking; als je hier een tekort aan hebt, heb je waarschijnlijk een tekort aan meer vitamine B. Een tekort aan pyridoxine komt zelden voor, maar is niet onmogelijk.


Biotine
Gebruikt als een co-enzym in reacties waarbij carboxylering betrokken is. Deze reacties vormen verbindingen die later worden omgezet in keratine voor nagels en haar.
Het is daarom nuttig voor gezond haar en huid die zijn gevormd uit keratine.


Foliumzuur
B9 wordt aanbevolen voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd die vruchtbaar zijn.

Het is nuttig bij het voorkomen van neurale buisdefecten. Dit bevordert de groei van de wervelkolom voor zowel kinderen als foetussen,


Vitamine b12


Dit is een primaire vereiste voor het energiemetabolisme.
Het is ook nuttig bij de vorming van rode bloedcellen en gezond beenmerg waar rode bloedcellen worden geproduceerd.
B12 wordt ook toegediend om pijn te genezenen megaloblastaire bloedarmoede.
Vegetariërs en veganisten worden vermeld als de topklassen van mensen die waarschijnlijk een tekort hebben. Dit komt omdat zeer weinig planten de enzymen hebben die nodig zijn voor de vorming van B12.


In vet oplosbaar – Vitamine A, D, E en K


In vet oplosbare vitamines worden in de dunne darm door het lichaam opgenomen via de lacteals en lymfekanalen. Ze hebben eiwithoezen als dragers tijdens transport. Overtollige van deze in vet oplosbare vitamines worden opgeslagen in de lever en vetweefsels, waardoor er een reserve voor wordt aangelegd.


Vitamine A


Vitamine A is nuttig bij het behouden van de gezichtsscherpte en vooral voor nachtzicht. Het voedt en onderhoudt het netvlies dat verantwoordelijk is voor visuele helderheid.
Het is ook belangrijk voor gezonde botten, een robuust immuunsysteem en een gezonde zwangerschap (ontwikkeling van de foetus).


Vitamine D


Vitamine D is niet gemakkelijk uit de voeding te halen, met uitzondering van zeewier, sommige vissen, zoals zalm, tonijn en kreeftachtigen.

Het wordt gemakkelijk gesynthetiseerd door onze huid in aanwezigheid van ultraviolette B-stralen (UVB). UVB is van de zon tussen 10.00 en 14.00 uur. Deze zon kan echter de huid beschadigen en de stralen verhogen het risico op huidziekten. Deze beide maken het moeilijk om vitamine D te synthetiseren, omdat zonnebrandcrème de huid beschermt tegen het produceren van de stralen.

U kunt op deze tijden echter licht- en donkerkleurige shirts en broeken met mouwen aantrekken als u uitgaat.

Vitamine D is nuttig bij:

verhoging van de opname van calcium in de maag.
Hormoon eigenschappen; Vitamine D is meer dan alleen een vitamine. Recente studies hebben aangetoond dat het hormonale eigenschappen heeft
Gezondheid van het cardiovasculaire en immuunsysteem.
Vitamine E
Het heeft zeer hoge antioxiderende eigenschappen.

Dit maakt het van vitaal belang voor celbescherming als ontgifter van vrije radicalen. Vitamine E neutraliseert gemakkelijk vrije radicalen door ze te stabiliseren.
Vitamine E bevordert ook een gezonde huidgroei, opname van vitamine A en voortplanting en vruchtbaarheid, vorming van rode bloedcellen en gebruik van calcium door het lichaam.
Vitamine K
We bloeden en dan stopt het bloeden vanzelf, vooral bij triviale uitwendige verwondingen.

Vitamine K is de sleutel tot het stollingsproces en tot de productie van protrombine, een stollingsfactor. Protrombine wordt vervolgens omgezet in een serinedraadachtige verbinding die de wond afdicht.

 

References:

  1. https://www.mindbodygreen.com/articles/should-i-take-a-multivitamin\
  2. https://www.hopkinsmedicine.org/health/wellness-and-prevention/is-there-really-any-benefit-to-multivitamins
  3. https://www.healthline.com/nutrition/do-multivitamins-work
  4. https://utswmed.org/medblog/multivitamins-supplements/
  5. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/multivitamin/
  6. https://www.centrum.com/products/multivitamins/
  7. https://www.everydayhealth.com/drugs/multivitamins
  8. https://www.rxlist.com/consumer_multivitamins/drugs-condition.htm
  9. https://www.personanutrition.com/blog/improve-health-with-multivitamins/
  10.     https://www.naturesbounty.com/our-products/multivitamins/

Reactie plaatsen