Wat doet magnesium voor je lichaam?

Wat doet magnesium voor je lichaam?

Magnesium is essentieel voor een gezond lichaam. Het is het op één na meest voorkomende intracellulaire kation. Het katalyseert meer dan 300 reacties… en daar wil je geen tekort aan hebben. Vitaminfood helpt u ervoor te zorgen dat deze 300 reacties efficiënt verlopen door u te voorzien van het magnesiumgehalte dat u nodig heeft.

Magnesium is echter nog steeds een micronutriënt en het lichaam heeft slechts 25g nodig. hiervan circuleert minder dan 1 g in het plasma en de rode bloedcellen. magnesium wordt tot 75% in de dunne darm opgenomen; afhankelijk van hoeveel er werd ingenomen.

Gebruik van magnesium in het lichaam


Hart gezondheid


Magnesiumsuppletie is in verschillende onderzoeken bewezen om de bloeddruk te verlagen, hoewel de mate ervan zeer beperkt is. Uit een onderzoek onder 545 hypersensitieve deelnemers bleek dat suppletie met magnesium voor een lichte daling van de bloeddruk zorgde.

Andere onderzoeken hebben aangetoond dat een laag magnesiumgehalte verband houdt met een verhoogd risico op plotselinge hartdood en een hoger risico op het ontwikkelen van ischemische hartziekte door verminderde bloedtoevoer vanuit de hartspier.

Het handhaven van een gezond magnesiumgehalte is ook in verband gebracht met een verminderd risico op een beroerte.


Eiwitsynthese inclusief RNA en DNA.


Magnesium is een cofactor voor verschillende enzymgestuurde reacties. De belangrijkste hiervan zijn eiwitsynthesereacties. Een tekort aan magnesium gaat de eiwitproductie schaden die wordt gevoeld bij de regeneratie van cellen en belast verschillende lichaamssystemen zoals het immuunsysteem.

Voor RNA en DNA is het betrokken bij de processen van replicatie, transcriptie en translatie die centraal staan in genetische overerving en eiwitsynthese. Magnesium houdt die processen onder controle die anders catastrofaal zouden zijn.


Bot gezondheid


Botten slaan eigenlijk meer dan 60% van het totale magnesiumgehalte in het lichaam op.

Magnesium is gekoppeld aan het succes van verschillende activiteiten die betrokken zijn bij het waarborgen van de gezondheid van de botten. Een tekort is in verband gebracht met osteoporose en osteopenie, vooral bij postmenopauzale vrouwen. Vitaminfood magnesium kan ook helpen bij het verhogen van de botdichtheid voor deze groep.

Het beïnvloedt de activiteiten van osteoblasten en osteoclasten die respectievelijk de botmatrix afscheiden en in stand houden na botvorming. De omzetting van vitamine D in zijn actieve vorm wordt ook gereguleerd door magnesium-geactiveerde enzymen. Het is ook een cofactor bij de productie van bijschildklierhormoon dat de botvorming reguleert.

Glucose controle


Van de meer dan 300 reacties zijn de meeste reacties metabolische reacties. Magnesium is essentieel voor het functioneren van deze enzymen. Het zorgt ervoor dat het lichaam voldoende energie krijgt voor zijn verschillende processen. Bijgevolg, als iemand een tekort heeft, is een van de eerste symptomen vermoeidheid, zwakte en verwardheid omdat de energievoorziening in het gedrang is gekomen door een inefficiënte glucose-energieomzetting.

Zonder magnesium kunnen de reacties met betrekking tot het koolhydraatmetabolisme niet plaatsvinden.


Metabolisme


Naast glucoseregulatie is magnesium ook een cofactor voor andere metabolische reacties in verschillende organen. Het is noodzakelijk voor endocriene functies, leverhomeostatische, uitscheidings- en metabole functies en vele andere. Er is geen lijst van deze reacties tot het einde. Ze zijn talrijk en allemaal van vitaal belang en de enige zekere manier om ze efficiënt te laten werken, is door voldoende magnesium te consumeren.

Transport van calcium- en kaliumionen door celwanden
Magnesium is ook nodig voor het transport van bepaalde ionen, waaronder kalium en calcium. Dit komt verder tot uiting in het feit dat het lichaam hypokaliëmie en hypocalciëmie ontwikkelt als een geavanceerd effect van magnesiumtekort.


Zenuwfunctie


Magnesium is van vitaal belang voor de afgifte van neurotransmitters. Voor een effectieve zenuwoverdracht van de ene zenuw naar de andere, moeten neurotransmitters spontaan worden vrijgegeven en wanneer dit wordt beïnvloed, wordt de zenuwfunctie aangetast, vooral in de hersenen die talrijke zenuwverbindingen bevatten.


Spiercontractie


Spiercontracties treden op en worden in stand gehouden door calciumbinding aan bepaalde calciumbindingsplaatsen. Magnesium is een natuurlijke calciumblokker en bindt zich competitief aan deze plaatsen om de spieren te ontspannen, wat belangrijk is bij spierregulatie. Om deze reden kan het hebben van een gezonde hoeveelheid magnesium spierkrampen voorkomen.

Voorkomen - Gehoorverlies
Nierstenen

Migraine en hoofdpijn – orale doses hebben in de loop van de tijd bewezen effectief te zijn. Lage hoeveelheden bevorderen ook de afscheiding van serotonine, vasoconstrictie en verhogen de prikkelbaarheid. Deze veroorzaken allemaal acute hoofdpijn en migraine.


Verbeter atletische prestaties


Magnesium helpt bij het verplaatsen van de bloedglucose naar de spieren, wat uiteraard een impact zal hebben op de atletische prestaties. Het is ook nuttig om lactaat weg te voeren van spieren die de toxiciteit verminderen. Deze twee stellen de atleet in staat om meer energie te krijgen en veel langer te verdragen omdat lactaat van de spieren wordt weggevoerd.

Behandel slaapproblemen en humeur


Dit is misschien wel een van de bekendste voordelen van magnesieuh suppletie. Magnesium geneest slapeloosheid door het lichaam en de spieren te helpen ontspannen voor rust. Het helpt ook bij het beensyndroom en rusteloosheid. Dit kan ook in verband worden gebracht met het effect ervan op de stemming en de afgifte en werking van neurotransmitters in de hersenen.

Magnesium kan de stress en mentale strijd bij depressieve mensen helpen verlichten.

Symptomen verlichten voor diabetes type 2
Hoogteziekte

Hooikoorts

ziekte van Lyme

Astma – het antagoneert het effect van calcium en voorkomt respiratoire burst van neutrofielen.

Huidinfecties

Behandel hoge bloeddruk
Pre-eclampsie – magnesium heeft een vaatverwijdend effect en beschermt ook tegen oxidatieve schade.

Hartaanval

Premenstrueel syndroom

Hoge niveaus van cholesterol met hoge dichtheid

Ontstekingsremmende voordelen
Antacida en laxeermiddel
De bekende magnesium antacidum tabletten; magnesiumhydroxide dat helpt de pH van de maag te herstellen en als laxeermiddel bij maagklachten en sommige medische preparaten.

Dit helpt bij het oplossen van constipatie ... magnesium kan helpen de darm te ontspannen en dingen weer in beweging te krijgen. Genoeg ervan in het lichaam helpt in de eerste plaats constipatie tegen te gaan.Aanbevolen dagelijkse inname van magnesium voor verschillende leeftijden

Age

Male

Female

1–3 years

80 mg

80 mg

4–8 years

130 mg

130 mg

9–13 years

240 mg

240 mg

14–18 years

410 mg

360 mg

19–30 years

400 mg

310 mg

31–50 years

420 mg

320 mg

51+ years

420 mg

320 mg

 

Tekort

De magnesiumspiegels in het lichaam worden gereguleerd door uitscheiding via de nieren. Het hebben van een tekort aan magnesium zal hoogstwaarschijnlijk te wijten zijn aan een lage inname via de voeding. Vitaminfood heeft tot doel deze belangrijke factor op te lossen en daarmee de mogelijkheid van een tekort weg te nemen.

Groepen met een risico op een tekort zijn onder meer:

Chronische alcoholisten - slechte voedingsinname, schade aan de lever en de darmen beïnvloeden de hoeveelheid voedingsstoffen in het lichaam.
Degenen die bepaalde medicijnen gebruiken waarvan de bijwerking een verminderde absorptie of magnesiumhomeostase is
Ouderen - de cellen in de darmen vervellen met de tijd en met de leeftijd heeft het lichaam een verminderd vermogen om de cellen te regenereren. De hoeveelheid fecale excretie neemt ook toe.
Patiënten met diabetes type 2 – verhoogde uitscheiding via de nieren.
Degenen met verminderde absorptie vanwege problemen met het maagdarmkanaal, zoals de ziekte van Crohn.


Symptomen zijn onder meer:

Verlies van eetlust
Spiercontracties en krampen
Stemmingswisselingen en veranderde persoonlijkheid
Misselijkheid en overgeven
Vermoeidheid
Zwakheid
Gevoelloosheid en tintelingen
Abnormale hartslag


Gelinkt aan:

Osteoporose
Spanning
Prikkelbaarheid
Depressie
ADHD (Attention Deficit Hyperactive Disorder)
Verminderde opname van mineralen, vandaar hypokaliëmie en hypocalciëmie
De effecten van magnesiumtekort zijn nadelig en worden verspreid over verschillende lichaamssystemen en verschillende organen worden aangetast. Vitaminfood helpt je al deze systemen onder controle te houden en de 15+ gezondheidsvoordelen te benutten die hierboven zijn genoemd.

Vergeet ook niet dat Vitaminfood maaltijdvervangende shakes volledige voeding bieden en alle 300 reacties ondersteunen waar magnesium bij betrokken is. Vitaminfood is meer dan alleen een maaltijdshake, het is de goede brandstof die je lichaam nodig heeft.

Referenties:
  1.   https://www.livescience.com/42972-magnesium-supplements-facts.html
  2.     https://medlineplus.gov/ency/article/002423.htm#:~:text=Magnesium%20is%20needed%20for%20more,production%20of%20energy%20and%20protein.
  3.     https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/expert-answers/magnesium-supplements/faq-20466270
4.       https://www.everydayhealth.com/diet-nutrition/what-are-the-health-benefits-of-magnesium/

Reactie plaatsen