10 BESTE MAALTIJDVERVANGENDE SHAKES VAN 2023

10 BESTE MAALTIJDVERVANGENDE SHAKES VAN 2023

10 BESTE MAALTIJDVERVANGERS SHAKES VAN DIT JAAR

Hier is een lijst met maaltijdvervangers met bewezen gezondheidsvoordelen in 2023, maaltijdvervangers die naar jouw land worden verzonden.

Natuurlijk zijn niet alle maaltijdvervangers gelijk gemaakt. Wat we hier hebben, zijn de beste maaltijdvervangende opties van het jaar. We hebben een lijst samengesteld met maaltijdvervangende shakes die qua voedingswaarde compleet zijn en gemakkelijk in uw dieetplannen kunnen worden opgenomen.

 1. Soylent

Soylent, opgericht in 2013 door software-engineers in Silicon Valley, produceert al bijna tien jaar kant-en-klare maaltijdvervangers. Soylent gedijt op soja-eiwit als een belangrijk ingrediënt van hun maaltijdvervangende voedseloplossingen en is voortdurend aan het innoveren om betere maaltijdvervangende voeding te bieden voor minder geld.

Hun voedselvervangende opties omvatten kant-en-klare maaltijdvervangende shakes, maaltijdvervangende poeders en maaltijdrepen. Al deze maaltijdvervangers zijn goed genoeg om overal en altijd te consumeren.

Andere voordelen van maaltijdvervangende shakes op basis van soja zijn vitaminen en mineralen. De soylents hebben ook alleen plantaardige eiwitten en langzaam brandende koolhydraten.

Price range – Drinks ranging from $ 37 ($ 3.09 per meal).

 

 soylent meal replacement

 

 1. Vitaminfood

Vitaminfood is in 2016 in Nederland opgericht door een jong stel en heeft als enige doel het leveren van complete maaltijdvervangers. De kant-en-klare maaltijdvervangers van Vitaminfood zijn 100% qua voedingswaarde compleet en gebaseerd op erwteneiwit als belangrijkste eiwitbron en staan bekend om hun innovatie in natuurlijke smaken.

De maaltijdvervangende opties van Vitaminfood bevatten geen toegevoegde suikers, kunstmatige smaakstoffen of conserveermiddelen, maar hebben geweldige natuurlijke smaken dankzij het enorme voedingsonderzoek dat in Nederland is uitgevoerd.

Het productassortiment voor deze fabrikanten van maaltijdvervangende producten omvat veganistisch eiwitpoederisolaat, volledige voeding maaltijdvervangende poeders en maaltijdshakes, sportvoedingssupplementen waaronder CLA, BCAA, collageen en slaaptabletten.

Vitaminfood heeft ook een belevingscafé in het hart van Rotterdam, Nederland, dat op bevredigende wijze voorziet in de behoeften van veganistische klanten en degenen die willen genieten van een smakelijke veganistische maaltijd.

Price range – powder package $ 27 ($ 1.7 per meal).

 vitaminfood best meal replacement

 

 1. Huel

Gestart door Julian Hearn in 2015, is Huel (Human + Fuel) qua voedingswaarde compleet voedsel. Dit betekent dat elke Huel-maaltijd een balans bevat van alle 27 essentiële vitamines en mineralen, eiwitten, essentiële vetten, koolhydraten, vezels en fytonutriënten in één enkel product.

Huel is gemaakt van plantaardige duurzame ingrediënten zoals haver, erwten, rijst, lijnzaad, kokosnoot en zonnebloem, en is verkrijgbaar in een reeks van zes producten: Powder, Black Edition, Complete Protein, Hot & Savory, Ready-to- drinken en bars.

 huel food replacement shakes

 1. WelleCo Nourishing Plant Protein

Dit op planten gebaseerde veganistische eiwitpoeder is samengesteld door voedingsdokters (zodat je weet dat het legitiem is) en bevat biologische gekiemde bruine rijst en erwteneiwit om negen essentiële aminozuren te leveren die je lichaam helpen herstellen, waardoor een hoger niveau van energie en uithoudingsvermogen wordt bevorderd. Het beste stukje? Het is echt heerlijk en zal je smoothie naar een hoger niveau tillen.

Price range : $ 36

plant protein powder

 1. Proganics Organic Plant Protein Plus In Choc Peanut

Gezoet met extract van monniksfruit en boordevol probiotica en spijsverteringsenzymen, is dit in Australië gemaakte veganistische eiwitpoeder een van de beste die we hebben geprobeerd. Geformuleerd met gekiemde en gefermenteerde eiwitten uit erwten en rijst om alle essentiële aminozuren te leveren, bevat elke portie meer dan 21 g eiwit en is verrijkt met 100% van je ADH van vitamine B12 en zink en meer dan 50% van je ADH ijzer.

Prijsklasse - $ 44,99

prorganics plant protein

 

 Een gezonde maaltijdvervanger staat gelijk aan een gezond voedingspatroon. Een gezonde maaltijdshake is er een die:

Beschermt tegen ondervoeding - het dieet moet alle voedingsstoffen bevatten die van vitaal belang zijn voor de ontwikkeling van het lichaam en voldoende hebben om aan de lichamelijke behoefte te voldoen.

Ondervoeding treedt op als het voedsel qua voedingswaarde onvolledig is. Dit omvat alle voedingsstoffen - calorieën, vetten, eiwitten, vitamines en mineralen.

In de derde wereld en ontwikkelingslanden, die vaak honger lijden, is de oorzaak onvoldoende volledige voeding. Terwijl in de ontwikkelde landen die voornamelijk Europa, Noord-Amerika, Australië en sommige delen van Azië bestrijken, de oorzaak ligt in het hebben van te veel bewerkte voedingsmiddelen met minder voedingsstoffen. Er is te veel voedsel dat te weinig van bepaalde voedingsstoffen bevat en te veel van de macrovoedingsstoffen. De maaltijdvervangers van Vitaminfood bieden precies genoeg van alles.

Beschermt tegen niet-overdraagbare ziekten - NCD's zijn ziekten die vanuit het lichaam ontstaan en zich daarom in de loop van de tijd ontwikkelen.
Ze duiden op een storing van bepaalde organen of systemen. Gezonde maaltijdvervangende diëten voorkomen dergelijke storingen en corrigeren deze problemen op natuurlijke wijze. Deze maaltijdvervangers houden effectief de chronische leefstijlziektes tegen die ontstaan door een gebrek aan fijnafstemming van het lichaam.


Een lichaam gedijt net als een auto op goede brandstof


Inname van voedingsstoffen is in evenwicht met de besteding - te veel van iets is schadelijk.
Evenwichtige voeding laat genoeg ruimte over voor complementaire soorten voedingsstoffen. Terwijl we eten, nemen we zelden te veel van een bepaald type voedingsstof in, behalve in onwetendheid. Het grootste deel van het eigen risico wordt ingenomen omdat we niet door hebben dat de grens is overschreden.

Neem bijvoorbeeld uw natriuminname, die geacht wordt maximaal 5g/dag te zijn. Je krijgt wat van je ontbijtgranen, dan wat meer van je friet tijdens de lunch en nog veel meer van je biefstuk tijdens het avondeten. Je bent de tel kwijtgeraakt met de ontbijtgranen en hebt deze misschien overschreden tijdens de lunch of het diner.

Zo'n dieet is ongezond en maakt het belangrijk om kennis te hebben van de geschatte hoeveelheid om de balans te behouden.Gezonde maaltijdvervangers zijn die met de nodige ingrediënten en zonder de excessen per portie. Het is zodanig dat het voldoet aan de geaccepteerde standaard van gezonde voeding die rivaliseert met groenten en fruit. Met hun hoeveelheden op de voedingsinformatiebladen, zou de benadering moeten overeenkomen met de aanbevolen innamelimieten.

Factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen van de gezondheidsscore van een maaltijdvervanger.
Nu we hebben vastgesteld wat een gezonde maaltijdvervanger zou moeten bereiken, gaan we naar de factoren die bepalen of de doelen inderdaad worden bereikt of dat de gezondheid in het gedrang komt.


Voedingsprofiel.


De beste maaltijdvervangers zijn qua voedingswaarde compleet. De voedingsstoffen omvatten alle macro's en micronutriënten:

* Koolhydraten - de geserveerde calorieën moeten variëren tussen 200-400 per portie of tussen 1400 - 2000 dagelijkse innames. Deze hoeveelheid maaltijdvervangende shakes is voldoende om de dag door te komen.

De hoeveelheden moeten ook ruimte bieden voor aanpassing en variatie op basis van uw gewichtsdoelen. Een maaltijdvervanger van 200 calorieën voelt meer als een tussendoortje, maar is geschikt voor mensen die willen afvallen.

Andere factoren om op te merken bij maaltijdvervangende sojaproducten zijn:

Kwaliteit van de koolhydraten - koolhydraten van hoge kwaliteit bevatten een breed scala aan voedingsstoffen, waaronder fytonutriënten.

De hoogste kwaliteit is de minst bewerkte en ongewijzigde. Bronnen afgeleid van fruit en groenten zijn van nog hogere kwaliteit voor de rijke voedingsbegeleiding.

Kwaliteit is groter dan kwantiteit…zoals vaak wordt gezegd; beter weinig veel waard dan veel weinig waard.

Voedingsvezels - Vezels helpen de vertering van suikers en zetmeel te vertragen, waardoor grote pieken in de bloedsuikerspiegel en insuline geassocieerd met diabetes, hartaandoeningen en gewichtstoename worden voorkomen.

Vezel helpt ook om voedsel langs de darmen te verplaatsen door het volume te vergroten. Een gezonde keuze voor maaltijdshakes is er een met minimaal 7 gram voedingsvezels.

*Eiwit- Een goede hoeveelheid eiwit is 25g per portie. Dus 25+ is goed om te gaan.

Dit levert je genoeg voor spiergroei, herstel en ontwikkeling. Bodybuilders en fysiek actieve personen hebben mogelijk meer eiwitten nodig om hun spiermassa te behouden en een spiervoordeel te krijgen.

Andere factoren die op het eiwit moeten worden vermeld, zijn onder meer:

Eiwitbron – gebruikelijke bronnen zijn wei en veganistisch/plantaardig eiwit, waaronder erwteneiwit (wat Vitaminfood gebruikt), soja, rijsteiwit.

De bron houdt rechtstreeks verband met de effecten die het op u zal hebben. Sommige bronnen, zoals soja, hebben naast de vele gezondheids- en kostenvoordelen ook ernstige bijwerkingen op de lange termijn.

Voor Vitaminfood is erwtenproteïne een universeel heilzame eiwitbron zonder ernstige of langdurige bijwerkingen.

Eiwitprofiel – dit is het aantal aanwezige aminozuren.

Planten hebben een onvolledig profiel dat vaak een of twee essentiële aminozuren mist. Kies een plantaardige maaltijdvervanger met een hoger aantal essentiële aminozuren; minstens 9 van de 10, en zoek een goede aanvulling voor degene die een tekort heeft.

Gewoon volkoren zoals tarwet en quinoa lossen het methioninetekort van erwten op.

Een goede keuze heeft ook een hoog aantal vertakte ketenaminozuren (BCAA's). BCAA's zijn nuttig bij het opbouwen van spierdikte en metabolisme-enzymen.


Verteerbaarheid en absorptiesnelheid


Dit zijn maatstaven voor het gemak van vertering en opname door ons lichaam. Hoe hoger de ranking, hoe beter. Hoe heilzaam ze zijn voor het lichaam hangt af van deze twee factoren.

Op zoek naar een gezonde, snelle maaltijd? Je zult blij zijn met onze dinershakes. De dinner shakes van Vitaminfood zijn volwaardige maaltijden die je binnen enkele seconden klaar hebt. Onze dinnershakes bevatten maar liefst 27 soorten vitamines en eiwitten, gezonde koolhydraten, onverzadigde vetten en andere voedingsstoffen. Zo krijg je alles wat je nodig hebt om de dag af te sluiten met een gezonde en snelle maaltijd.

Een gezonde, snelle maaltijd? Vitaminevoer!

 

 

References:

 1. https://www.nebraskamed.com/weight-loss/do-meal-replacement-shakes-work-what-you-need-to-know
 2. https://theconversation.com/weight-loss-advice-from-gps-really-can-help-people-slim-down-and-stay-that-way-new-research-184022
 3. https://www.hindustantimes.com/shop-now/health-and-beauty/readytodrink-meal-replacement-shakes-can-help-you-in-weight-loss-journey-101643792555345.html
 4. https://www.naturalproductsinsider.com/sports-nutrition/new-ingredients-research-boost-sports-nutrition
 5. https://www.theurbanlist.com/a-list/the-best-vegan-protein-powder
 6. https://soylent.com/blogs/news/tagged/nutrition
 7. https://huel.com/pages/about-us
 8. https://vitaminfood.com/blogs/magazine/27-vitamins-and-minerals-essential-for-our-bodies

 

Reactie plaatsen